Monday, May 16, 2011

[Day 4: 10 Things I Want to Say to My Future Husband]



hamboi, panjangnya tajuk. okies dokies, tajuk asalnya adalah "day four : 10 things you want to say to one person", and one person yang bertuah agogotu adalah my future husband Boy,. heee. taniah..anda di pilih. hehe. let's start. x sabar nk tulis, suka tul tajuk ni., hahahha. oh ye, entry ni sepatutnya di baca oleh incik future husband pada hari perkahwinan kami. luvefek bunga-bunga kat background.

  1. Firstly, peanut nk ucapkan "Tahniah!!"bangun. calang2 orang ni dapat kawen dengan peanut. banyak criteria2 dan ujian2 kene lulus, tapi awak yang paling layak. awak? x kan nak panggil abang? auwww. so sweet. x pe2, kat belog tulis awak, kat rumah, kiter panggil abang, agogook? mood mengewdik bertambah. oh ye, peanut sangat2 harapkan yang my future husband ni namanya Muhammad Afiq Abdul Rahim as beliaulah insan yang peanut sayang waktu ini.heeekiss
  2. Oh, sebelum terlupa, peanut jugak nk ucapkan terima kasih sangat-sangat kerana sudi memperisterikan peanut yang mempunyai banyak kelebihan dan sedikit jer kekurangan dalam terms lemak. mencik. terima kasih kerana terima peanut seadannya. nanti kiter sama-sama buat larian marathon yer. sadis.
  3. Peanut sekrang kan dah jadi isteri awak, so, peanut harap awak jaga lah peanut baik-baik. peanut kan amanah Allah s.w.t. , dibawah tanggungjawab awak kan2x? awak jaga peanut, peanut jaga awak, kiter sama-sama jaga diri kita ye. tendang
  4. okey, peanut nak reveal something. something yang awak tak tahu. peanut x pandai masak.penat. tapi2, peanut dah pandai masak puding roti dan creamy spagethi. calang2 orang jer pandai tau, tak percaya boleh tengok sini. :99:dan :99:. nanti peanut masak spagheti dan puding tau. tapi awak jangan lah merungut kalau x sedap, sebab setahu peanut, peanut masak sedap. and awak jangan risau, nanti peanut beli buku resepi, x dalah nanti awak muka macam spagethi hehe, asyik makan spagethi jer hari2.
  5. Buat masa sekarang, peanut x tahulah lagi peanut kerje apa in the future,kita kan tengah final year skunk. awak kerja kat site, bunuhsaya kerja dalam econ,. pe yang peanut nampak, bidang kerja kiter nanti mungkin sama-sama busy. tapi, peanut harap sangat, awak jangan lah busy sangat sampai mengabaikan saya. kalau boleh, tekanan kerja kat site, jangan lah bawak balik kat rumah. peanut pun sama,. peanut janji x bawak balik kerja ke rumah. blur
  6. Kalau peanut ada buat salah, awak jangan lah marah-marah poweror tengking peanut. peanut ni touching orangnyapenat atau dengan kata nama lain, peanut ni mudah nangis. kalau peanut ade buat salah, peanut x kisah kalau awak nak tegur, tapi tegur lah dengan cara yang elok ye awak. And kalau ada masalah pe-pe, atau, ada x puas hati dengan peanut, cer berbincang dengan peanut, jangan terus balik umah mak ye.
  7. oh, sekarang kiter masuk bab2 rumah. peanut bab-bab mengemas memang nombor satu. jadi peanut harap sangat-sangat, perangai zaman bujang tu jangan lah dibawa masuk ke alam rumah tangga. kalau awak sepah sikit-sikit, peanut x kisah pun. kalau awak sepah banyak-banyak, baik awak buat-buat rajin kemas kembali kalau x nak muncung itik saya naik. usik. peanut x suka bau rokok, and i'm glad that awak yang peanut pilih sekrang x merokok. sayang awak plus-plus. readers, sila muntah sekarang.
  8. erm, biler dah kawen, mesti kaitkan dengan anak kan2x? malu laahehe hee. erm, awak nk berapa orang? nk tubuhkan team badminton ke team bola sepak? Peanut nak anak 4 orang jer. 2 lelaki dan 2 perempuan. tapi kalau dapat lebih, peanut terima. rezeki. kalau dapat sorang pun , dah syukur. err, nanti kita bincangtwist lebih detail lagi pasal ni ye awak.
  9. Peanut tahu syurga isteri letaknya di bawah kaki suami, tapi jangalah kejam sangat-sangat tak bagi peanut balik rumah keluarga, lebih-llebih lagi waktu balik raya. peanut pun masih ade lagi keluarga yang perlu peanut care. kiter gilir-gilir ye awak, herpx naklah tiap-tiap tahun giliran awak jer. x pun tiap-tiap kali raya kiter balik dua-dua rumah, johor dan kelantan. amacam? tu pun kalau kiter kaya sangat-sangat ye awak.
  10. Lastly, peanut harapkan yang rumah tangga kiter ni aman damai, bahagia jer. gaduh sikit-sikit tu adatlah kan, cuma jangan lah perang besar-besaran. hee. malulah nk cakap tapi nk cakap jugak "i love u baby boy"luv

x boleh tunjuk lebih2, nanti korang cari. komen2 berbentuk pujian di terima, kutukan kejian dan kritikan boleh ditulis di belog sendiri. yok
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

6 pujian[s]:

emieysandra said...

peanut atau mr.afiq yg kelate..huhu

bertuah mr.future husband peanut tu.

btw, jom la bercinta dgn jayanyer!! *emiey ng subjek2 la ;)

fathiahRAIHANA said...

alalala comelnye dua2 orang ^^

AiDa AzRyN said...

sweet... XD

Miss Shikio said...

amboih bertuahnya si dia dapat bini romantis

hahahah~

A retarded kitty said...

ehem-ehem.
report kat mak kang

KRL kaprileader said...

planning btol ni! haha

Post a Comment