Saturday, October 31, 2009

OMG! someone help me!


Macam mana nak start ni ek...siyus memang peanut de prob besar kali ni*tengah buat muka siyus . okies..straight to de point..i fall in love.*blushing..ape? korang cakap bukan big prob? baik, korang blah skunk okies, sambung balik.*buat efek bunga2 sikit. peanut memang jatuh cinta tapi dengan hantu...omg, ow should i? tapi, jangan salah sangka lak, peanut bukan jatuh cinta dengan hantu muka huduh macam apa tu..tapi..i fall in love wif zack imran...efek blushing lagi...





pliss..sila bayangkan peanut kat sebelah zack imran itu okies? serius...memang dah lapuk lah kalau baru nak wat entry sal citer ghost ni kan..peanut pun dah lama dah tengok..cuma malam ni tergoogle lak..hehhehe..windu..:wink3x: seriously, mase peanut tengok citer ni dua bulan yang lalu..peanut terfikir..macam mana lah perasaan peanut biler peanut sayang owang yang dah tak de? sakit kan? yup..sure..so, mase diowang ade nilah, kiter kene sayang dia ketat2..yeah..yeah..i really miss my mum when peanut watched this series... for sure lah kan..*okies..buang feel sedih2..kembali kepada mood ghost..hahahha..(O.O)<---cam ni ke muka ghost



okies..cepat imagine peanut sebagai eza dalam citer tu..cepat2..sape tak bayang..siap korang...dah imagine dah? (o.O)... zack imran betul2 wat peanut jatuh cinta kat dia...peanut dapat ase mood rindu yang sangat2 kat zack imran..biler peanut sedar dari koma yang lama giler(after kene tembak dengan penjahat2), peanut tak nampak zack imran kat sisi.pastu peanut tak cari tak jumpa..peanut ase kehilangan giler2x..zack,si hantu yang kacak dan gentle, imy...:) chewah..erk..peanut kan eza dalam citer ni..please imagine..ok? sape tak nak imagine..sila google citer ghost ni tempat lain..:}




wah..seronok tau layan cerita ghost ni...okieslah..untuk tidak menghampakan peminat2 peanut semua marilah kiter sama2 baca sinopsis yang peanut cedok bulat2 dari muka tak tahu malu facebook ghost fan page..

sinopsisnya:

Ghost is about a gossip columnist, Eza (Cheryl Samad) who is smart and witty. She had always been a biggest fan of Zack Imran (Nazrudin Rahman), who is a famous movie star. She met him on the night he died in which she only realized that she was seeing the ghost of him after the announcement of his death in a car accident the following day. She is the only one who is able to see him and interact with him. Together they try to solve the mystery behind his death.*erk..sape2 nak tahu sinopsis versi bahasa ibunda..sila guna Google translate okies?

Kalaulah sape2 tanya peanut(sape2 tak tanya pun peanut nak gak cakap), scene mana yang peanut suka sangat dalam Ghost 1.. here we go..the list of the part in Ghost that i like most :double thumbsup:

  1. Peanut suka costum Zack Imran..i means baju hitam dan suar dia pakai serta cincin beliau..yup..peanut betul2 maksudkan baju yang dipakai sehelai sepinggang...yeah..kacak giler..stylo..tapi bucuk sebab tak mandi..hahahha..sowy zack, i terpaksa okies...diowang paksa i suh cakap u busuk...;p
  2. suka part2 yang mana biler peanut tak leh masuk ikut pintu, means berkunci ke n so on, zack dengan koolnyer akan tolong bukakkan ..oh yeah..hahahha..sangat bergaya..:)
  3. scene zack kene langgar..hahaha..fuyooo..badan2 tiba3 camtum balik..normal lah kan hantu..cuma yang tak normal, hantu tu kacak..hahahha..
  4. sperti yang peanut cakap mula2, peanut suka scene biler lepas sedar dari koma, peanut cari2 zack tapi tak jumpa(sekejap je.lepas tu jumpa balik)..yeah..peanut yang tak belakon ni pun rindu giler kat zack..dear, i miss u..really..wek3x* sila muntah sekarang.
  5. oh ya..selain peanut sukakan zack imran..peanut juga sukakan si farouk ni...(kalau salah ejaan, sila abaikan..i got worst in bahasa ibunda subject"...dalam citer ni kan eza suka gak kat mamat ni..so dalam watak peanut pun, konfirm peanut suka dia..even watak faraouk or watak Abu dalam kami..kalaulah peanut dapat bf cam gini, konfirm2 i setia kat u je..peanut suka dia. dia baik. dia suka buat lawak.dia charming, gentle..entah..suka gaya dia..dia sangat comel biler senyum..hahahha..okies..tapi so sad lah..sebab both watak (abu n farou), dua2 mati kan? still hoping ade owang buat series pasal Ghost Kacak, si Farouk ni..mana aci..dia mati pun kene bunuh gak kan? sangat sedih giler2 masa scene dia mati..yup sangat sedih..tapi tak nangis pun..hehehe.betul sedih giler tapi tak nangis..tak nangis lah.erk..yela2..peanut nangis setiap kali tengok babak tu..giler lah, Farouk betul2 hidup dalam hidup peanut..:)..peanut sangat tak setia, tadi dengan Zack..skunk ngan Farouk pulak..sory babeh, i still love u..hahhaha




:sangat kacak bukan:
Baiklah...habis sudah esei pasal ghost ni..okies.kiter masuk ke soalan nom 3, past year queastion(cehwah..kunun2 mood nak final)..

Soalan 3: Si kacak berkata "Apabila saya menontoncerita ini dengan kacaknya, saya sering terdengar lagu2 best.best sangat sampai saya tak leh nak tido biler memikirkannya..erk..bukan sebab saya takut hantu. okies.soalanya adalah, pada pendapat anda, di manakah saya boleh mendownload lagu2 best tersebut..plis. miss peanut yang shomell tahap melampau..."

okies..jawapanaya TAKBOLEH..google lah sendri..ahahha..okieslah...di bawah ni peanut sertakan link2 untuk kowang download lagu2 best cam butterfly n masih jua..n banyak2 lagi..even peanut tak kenal sape yang nyanyi lagu ni, peanut nak puji gak..korang nyanyi best giler..kalah Siti Nurhaliza dan M daud Kilau..n malam ni..selama, dah dua tiga bulan peanut dok giler lagu ni..peanut baru tahu yang lagu ni di nyanyikan oleh Douglas Lim dan juga Chalsia Ng...Actually peanut kenal muka diowang kat spontan, alah yang lawak2 tu yang zizan, afdlin dan lain2 ada tu...peanut tak sangka giler, beliaulah lah nyanyi lagu berhantu tu...hahhaha..serius..peanut suka lawak dia dari lawak din beramboi yang overlawak tu...nge~

okies...sangat2 penat menulis..hahhaa..patutnya study dengan bersungguh untuk final..bukan beresei dengan bersungguh2 tentang Ghost..hahahah..okies...bye2x..hah? tak de link..hohoh..lupa..link sila cari sendiri di page...Incik Khai si jejakan pink yang pemalu..wek2x...peanut tetap kasi credit kat dia even peanut tak amik link lagu tu..heheh...anyway, thnkz ye incik Khai..peanut dah ciap download dah lagu2 tu..semua..hahhaha...kowang pun leh lah godek2 blog dia ek.oh ye..satu lagi..no more cute icon in my blog..yang onion nari2 tu..sebab peanut terupgrade to blogger system yang tervaru..n tak de lak emoticon comel2 tu kat tempat posting ni..sangat sakit ati..cam ne ek nak reverse balik..anyone know? really miss them nari2 kat blog peanut..hahhahah

oh ye..buat yang ter google "main dengan mak tiri" like macam yang ini,efek kaler blue sikit..hahaha buat2 lah google Ghost pulak kat blog peanut okies? sumpah.seumur hidup peanut, peanut tak pernah main dengan mak tiri sama ada main masak2 ke, main kejar2 ke, main sembunyi2 ke dan sewaktu dengannya..so, stop asking okies?

    Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

    37 pujian[s]:

    joegrimjow said...

    tertengok jugak cite ni
    pastu da xlayan
    huhu

    ezany said...

    sy lg ensem kot.. keh keh.. :mode perasan:

    «♪Ruff♪» said...

    ngeee...
    suke sgt cite neh....
    kekadang tuh smpai tertouching giles

    dIela said...

    org tau cmna rsanya ska ngan org yg xwjud...
    well i hve that feeling..luv smeone yg wjud dlm mmpi jer..hehe..dunt say i'm giler coz kgkwn da kta awl2..hehe

    Cik Peanut said...

    incik joe:
    silalah tengok..
    plis~
    sangat best

    Cik Peanut said...

    incik joe:
    silalah tengok..
    plis~
    sangat best

    Cik Peanut said...

    incik joe:
    silalah tengok..
    plis~
    sangat best

    Cik Peanut said...

    ezany..
    yelah3...
    hehehe
    :Sangat perasaan:
    :P

    Cik Peanut said...

    ruff:
    betul2

    kdanga2 touching lebih2 lak..
    siap google nama zack imran lak
    macam lah budak tu betul2wujud
    hehehhe

    Cik Peanut said...

    diela..
    perh..
    ni mesti mimpi cam drama bersiri lak
    hehehhe
    peanut de gak minat orang dalam mimpi..
    tapi mimpi esoknyer, hero orang lain lak
    hehhehe

    Eazy Izzuddin said...

    layans
    cter ghost
    xD

    Encik Azizan said...

    kdg2 je lyn cite..bola ok..haha

    btw sayep lg kacak kot..muakaka

    Cik Peanut said...

    eazy:
    yeah..ghost 2 layan gak
    tapi scary sikit
    hehhe
    :P

    Cik Peanut said...

    incik azizan
    hahah
    perasan
    :P
    yelah2
    kamu kacak
    hahahha

    cybernetic88 said...

    xthu pon cte ni?. haha. still ade lagi ke?. huhu

    ::cik kikiLaLa:: said...

    best..i layan je

    eyena said...

    wah panjang citer cik kacang kali ni..hehehe

    Cik Peanut said...

    cybernatic88,
    tipu2x..
    takkan tak tahu kot..
    ghost 2 pun dah lama dah habis siaran kot
    :P

    Cik Peanut said...

    cik kikilala
    yup
    sangat best kan
    hehehehe
    :D

    eyena said...

    cik peanut membuatkan jiwa saya merasa ingin menonton cerita tersebut.. hee

    Cik Peanut said...

    cik eyena
    :tengoklah
    best..
    encem je pakwe peanut dalam tu
    hehehe

    imHepPie said...

    aku suka reefa yg membe bek zack...ensem

    Nine said...

    seronok baca peanut tulis..

    best gak ceta nih...

    kadang2 layan nagn kak...

    :]]

    Cik Peanut said...

    imheppie,
    reffa tu yang mana ek?
    hehehhe
    lupa..
    ;P

    Cik Peanut said...

    nine
    tulah sangat best kan
    sesuai untuk tontonan umum..
    sape2 yang penakut pun leh tengok
    heheheh

    denaihati said...

    terima kasih singgah dan tinggalkan jejak komen di blog denaihati. best lah blog ni..insyallah akan selalu singgah sini.

    Cik Peanut said...

    denaihati
    time kasih
    :D

    elyaszbha said...

    citer ni hebat gak.. :P

    [S]itie [B]Um [B]Um said...

    i pon suka die

    bunga ;D said...

    blog kamu best la..
    suka ienaz baca.
    =D

    HonEyBuNNy said...

    cam besh jak cita neh..nak lyn gk r...

    Cik Peanut said...

    elyaszbha:
    yeah
    sangat hebat
    :D

    Cik Peanut said...

    siti bum bum:
    jangan suka lebih2 ek
    hehehe
    peanut punyer
    ;P

    Cik Peanut said...

    bunga:
    yeah
    thankz..
    datang lagi ye
    (O.O)
    hheheh

    Cik Peanut said...

    honeybunny:
    layan jangan tak layan
    best sangat sampai memula tengok tu terus download sampai habis
    ehehhe

    Hisham said...

    hye salam jengah..nice blog...kite tkr link k..

    Cik Peanut said...

    hisham
    thankz jengah./.jum2
    exchange link

    Post a Comment