Saturday, February 12, 2011

[Review:History of Peanut's Handphone]

cet. tajuk x leh blah. xpe2x. hari ni mau bercakap pasal handphone. sape x de handphone angkat tangan pliz , nak sedekah sebijik sorang ni.dance.dah2, turun tangan .semua penipu. budak kecik pun ade henpon, ni kan plak korang berblackberry, ber iphone bagai. kalau zaman skunk, budak darjah satu pun ade tepon, zaman peanut dulu, mase darjah satu x kenal pun henfon. kalau mak sedara pakai fon yang sebijik macam botol air tu pun dah teruja tau. hmm??
peanut start menggunakan handphone mase form 4.mase kat asrama teknikrai. ouwh, kalau ade sape2 student teknikrai yang baca, jangan g tau warden, t x pasal2 kene rampas.eh2.usah di hukum kesilapan lalu.tetiba mood touching kan.sob2x.gambar ehsan pakcik google
first handphone peanut pakai nokia 1110. hanset paling simple tapi time tu baru keluar. so, boleh ah berlagak sikit2 kan daripakai nokia 3310 tu yang leh lempar kat dinding pun still ok tu.kenapa mengapa dan bagaimana boleh peanut pakai hanset ni? disebabkan keterujaan zaman2 tu semua budak dok bawak henfon secara haram, maka peanut pun beli lah menggunakan duit biasiswa.laugh.lau x silap rm170 harga time tu. senang sikit nk bermesej dengan incik monyet time tu. x kan nak gune public fon jer. x rock ah babe.

setlah bosan ngan nokia 1110.serius, dah lama pakai, tapi x rosak2 agak, tapi di sebabkan rasa diri ini foto gewdikannounce, tetiba nk hanset yang berkamera. lau x silap masa kat matrik or mase first sem kat kampus.
see, the original. Sony Ericsson k530i lusuh dah pun. dah wape tahun dah ni. sangat sayang okies. yelah, baru dapat fon berkamera. sangat2 mengewdikkan diri dengan pelbagai aksi fotogewdik.dibeli dengan duit jpa, terima kasih jpa, tanpa dirimu, tidak mungkin ku dapat meluahkan bakat terpendam ini. kiss
lepas dah buhsan dengan yang ni, tetiba ase nk tukar handphone. dan2 mase tu dapat durian runtuh. terus g kbmall, cari yang baru.heheh.tetiba gewdik nk pakai hanset yang leh lipat2. tetiba jer rase comel kan. akhhirnya hanset ketiga berjaya jugak dibeli dengan harga rm600+
iaiti sony ericsson w508. yang leh main lipat2. ase bergaya lak boleh lipat2 ni.hehehe . ape yang peanut suka sal hanset ni sebab comel jer kowt.announce

tapi hanset ni x tahan lama. mase wat part time job ritu, tetiba jer beliau jatuh dah terputus bdan dan kepala. sungguh tragik. cryingso, tanpa buang mase, terus g survey hanset baru.
tadaaa..akhirnya tahun lepas peanut beli gak sony ericsson yari. tetiba tukar taste kepada yang slide lak. harga lebih kurang dengan yang w508 tu. ape yang peanut suka dengan SE yari, sebab kamera dia cun, x pernah mengecewakan peanut. so, boleh lah menonjolkan lagi kefotogewdikan peanut,.fly


dan yang paling-paling latest. tetiba balik cuti chinese new year hari tu, terbeli samsung wave 575. sangat teruja dan masih agi teruja.hehe.x mampu nk beli iphone, so beli jerlah yang cikai2 cam ni jer.hhehe

kesimpulannya daripada entry ni, peanut sebenarnya nak show off check yang incik nuffy bagi.tapi tetiba lak tertinggal che kat kampung.x pe, t balik lain kali, kiter cash kan .heheh.tima kasih incik nuffy, lain kali bagi bnayk2 lagi, leh tukar handphone lain lak.hehhehug
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

6 pujian[s]:

Sabri said...

wah, dah kaye skrg, blanje la sabri seketul phone.. haha.. :P

black_mel said...

ok la tu...x ramai yg pakai..hp rare..xD

Ariffin Janal said...

dpt nuffy belanje aku henfon plissssssssss

mie said...

tu dia!!
lama xupdate....
makin maju gadjet peanut..
ehehe

Ezad said...

ada hp lebih?
sedekah la kat kami

ekino said...

Fuuiiyoo. Canggihnya hp awak sekarang :)

Post a Comment