Wednesday, January 19, 2011

[Cik Peanut's Biggest Looser]


perhatian2x.announce. sila bukak mata luas2, bukak fikiran, bukak perasaan dan sebagainya. cik peanut dengna ini pada pukul 1339, 19 Januari 2011, merasmikan kempen "cikpeanut's biggest looser".peace

sape2 yang nk join peanut berdiet, jumlah sekali. lepas2 ni, peanut akan update dengan pelbagai tips untuk berdiet. skunk, x siap agi, tengah cari bahan. sangat bertekad ok nk diet.


kenapa nak kurus?agogosebab, peanut nk healthy life, yelah, kalau gemuk kan, kebarangkalian nak sakit tu banyak. so, diet, turunkan berat badan dan maintainkan healthy life, better kan?

k, lah. sape2 ade tips tu leh lah share ngan peanut..peanut pun amik tips2 dari kawan2, mase borak2 dengan diorang..

first thing to do hari ni, berjogging ngn rakan2 kolej, yang manae dok dekat tu meh lah join sekali.wave
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

23 pujian[s]:

Anonymous said...

ko update lar setiap perjalanan ko time tengah diet...berapa dulu, dan berapa sekarang..mungkin leh membantu ko motivate siket2..hehe

aku jadik cik anon jer lar eh..hehe^^

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

cadangan aku,, ko amalkan susu HL ,, aku bukan omong kosong wey,, serius susu hl berkesan ,,, amalkan seminggu skali pun dh cukup ,,, (tu sbb bdn aku susah naik) kah !!! perasan,, hehe,,

susu tu ftness sesuai utk diet wey

joegrimjow said...

nanti klu xjadi gtau eh
joe ada cara mudah
wahaaa
=)

Anip™ said...

ak minat cite biggest loseer, heheh

bgus, kurang x berat ko nnt. hehe

BLOG GEMPAKZ SIOT

Cik Peanut said...

nabila:thankz..
aku akan catat berat2 aku , tapi, kalau aku tul2 turun berat badan.muahhahah

Cik Peanut said...

ida: akan ku ikut segala petua ko.semua petua aku ikut dah skunk ni.hahahha

Cik Peanut said...

incik joe:heheh..
baik2..t peanut contact pe2 hal

Cik Peanut said...

anip:heheh. wait n see

fatin.syamimi.abdul.rashid said...

nakk tnyaa . mna cik peanut amik animation yg comel comel tuh ? sya tgh mencarii

Cik Peanut said...

fatin:amik dari chokilala.com asenya.lupa lah. lama dah add on. x pun, try google.

Berto said...

gud luck cikpeanut. Kene konsisten tau, nak lose weight ni jgn cepat mengalah

mie said...

jom!!!
tapi gue xnak diet...
nak tgk saja..hehehee

diLL said...

nak diet jg.. xmakan nasi n jaga mkn setill xkurus3.. adeiyh

Cik Peanut said...

@berto
hehehe
thankz..haah.diet ni kene ade semangat yang tinggi ah..nafsu kene tahan..adoi2..

Cik Peanut said...

@incik mie
huwaaaa..x per ah, incik mie dah slim river dah..adoi2x.

Cik Peanut said...

@dill
hehehe..tulah pasal kan..susah sangat lah nk kurus. jelas ngan orang kurus yang nk gemuk tapi x gemuk2x..T__T

mellow said...

heyya ! i penah 'berisi' dulu , sumpah taknak lagi . but now dah boleh makan tengah malam pon , tk rse gelabah lgsg takot gemok hehe .

senang aje , kalau g kolej , ade tangga better use it for good . then minum air kosong byk2 , but ! jgn terlalu byk . trlalu banyak pon tk boleh , sbb pengalaman hehe .

sooooo , all the best ! :)

Cik Peanut said...

@mellow

wooo..sangat suka ah bace orang leh jadi kurus.ade tips x? heheh

~ Kak Azz ~ said...

Hmmm... Rasanya akak mmg dah tak boleh nak kurus dh ni.. Makin gebu ada laa.. Tp takpe, sbb dulu masa zaman kerja dh pnh kurus.. Skang ni masa utk mengembang lak... hahaha...

fyna said...

waaaaaa...nk join gak la...
hehehhehe...
saya letak url cik peanut kt belog list sy k..
senang nk refer..



jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Cik Peanut said...

kak azz: x per2..berisi pun comel.peanut zaman kecik2 jer kurus. nk ase kurus gak.heheh

Cik Peanut said...

fyna: t peanut melawat2 ok.~

misz FaTiN said...

gudluck cik peanut.. semoga impian anda menjadi kenyataan.. go..go..chaiyok!! ^_^

Post a Comment