Tuesday, November 29, 2011

[Hottest Day : 251111 2PM Asian Hands Up Tour]




salam, aneoyoeee kiss(betul ke x belash jer), as my last quick update, i was telling u guys that i went to that 2PM Hands Up Asia Tour concert!announcehahaha. after baca review kat mtro harian hari ni bertarikh 29 November, terasa nk buat review sendiri sebab review kat metro tu cam haram hmm??entah pe2 jer.


peanut bertolak dari kedah dalam pukul 12 tengah malam hari khamis. sepatutnya bas kul 10 setangh tapi terpaksa tertunda sebab rosak. dalam hati, dugaan nk jumpa my boys. dalam bas, dop dengar semua lagu 2pm, siap gerak2 tubuh lagi, padahal peanut dop paling depan. konon2 orang lain x nampak gelap. hehedancefeeling habislah dengar lagu. dalam pukul 6 pagi, peanut sampai kat Pudu Sentral dan tunggu Abang Yusnizam yang peanut baru kenal, yang nk jual ticket beliau kat peanut. thanks abang yus, rm130 only! hahaha. bertuah badan.

lepas mandi kat public bathroom dan makan2 kat Kl sentral, terus gerak ke Stadium negara naik lrt. niat kat ati nk stalker 2pm yang dok kat Hotel Hilton tu, tapi, sebab nk dop depan punyer, kenalah pergi beratur awal2, cryheee. peanut beratur seawal 11 pagi, dan yang datang sebelum peanut pun dah ramai dah. walaupun panas terik, tapi sebab kami hottest kammi tahan jer.see my picture, i change the shirt three times. hahahah. tetap sporting morting flylayan lagu2 yang booth2 kat situ pasang. they gives free poster kepada sape2 yang jawab soalan, free sticker, kipas and so on. banyak gak lah sticker2 yang peanut amik, banner jun k.

oh ya, lupa nk cakap, yang jenis dop kutuk geng2 yang datang awal, kunu2n buang masa lah, x semayang lah beratur awal2, itu semua bukan alasan. sebab kami hottest. peanut dan kawan2 bergilir2 beratur untuk pergi sembahyang dan makan. x da alasan untuk x sembahyang as dalam stadium ada surau. oh ye, kat sane banyak gak boothe2 yang jual barang2 2pm. peanut beli 2 tshirt, light stick and jugak badges. memang gila, rasa nk beli semua. heegasp

dalam kul 7 setengah kami dibenarkan masuk dalam stadium. peanut and kawan2 dok betul2 right corner yang paling dekat dengan stage sayap kiri. time tu, perasaan excited, berdebar2 semua ada. x tahu sama ada peanut akan terpaku diam tengok diorang atau menjerit. and offcourse peanut menjerit2. hahahafly

8.30, the concert started. x tahu macam mana nk cakap, berdebar gila.finally, i met my boys. they are real, not my illusion dizzyanymore. tetiba terasa macam berpijak di bumi yang nyta. they were here with me. memang gila lah time tu. rasa nk menjerit jer. flyfirst boy yang datang belah right is Junho. hugi was crazy shouting his name. dia sangat kacak pakai baju pink. tapi sayang dia tak pergi sampai hujung corner tu.crying

they were 25 songs sang by them.peanut love all the song. semua lah. sama ada zaman ada jaypark atau x da jaypark. enegertic. x nampak nada pancit macam writter metro cakapangry. they were singing live, and that's why they are 2pm. they full of energy and stamina. flythats my boys!

lagu yang paling peanut x suka nk tengok the dance is back to you. aigoo, jeles. x nak diorang menari seksi cam gitu dengan female dancer. ngan peanut x pe. peanut senyap jer, tengok jer tarian, x da mood nk jerit2,cry jelesssss, nk jugak! and then all their enegertic songs semau peanut bangun jerit2, even aada amoi bawak place card suh duduk, wat tak nampak ejr. kekeke. hands up lagi lah. automatik bangun sambil buat gaya handsup. flythat's was awesome will all the hottest on there.

yang paling peanut suka dok kat free seating right ni, sebab chansung ngan taecyeon were less tan 1 meter from us. peacedua orang ni suka sangat wat hottest belah right ni histeria dancedengan gelagat nakal diorang. no wonder i love them both. changsung dengan sexy butt dance wat hottest bertambah hyper. flyi love his expression. he know we all hottest love it. taec yeon lak, serius, memang dia sangat2 kacak. when he jump from stage to us in the right, semua mcam tergaman announcetapi hyper. tak sangka dia lompat, padahal kaki dia baru jer baik sakit. that's how he show he love us. kiss. walaupun xkerap, nikchun, junsu, wooyoung and junho pun ada gak pergi ke right stage. bertuah sangat,. at lleast dapat tengok muka diorang dekat2. junho give us two soft toys. taec also give us rose with his special kiss. argh they were super duper awesome and handsome. kacak giler. plish jadi bf kedua peanut. plissssshhhhug. totally in love with them.

it sound funny when junho speaks in Malay. but im proud as he talks in Malay. it shows his effort. "Terima kasih kerana datang sini. kami akan balik lagi" totally cutelaugh hows he pronounce balik. i was laughing loudly at that time. and i love how nikhun touch our heart "we will together.forever. " mereka berulang2 kali promised, they will come back, even, nickhun, taec and junsu also tweet , they will come again. hug

but, when their haunted songs 1o out of 10 points and Again and again , i almost cried. i remember Park Jaeboem. especially when his part. how much i hope that they will reunite again but it hopeless. cry. i always remember, supporting and loving u, jay. kiss. lucky after tu, lagu yang hyper, x derlah peanut dok layan perasaan lagi.

on the last stage, we are sad as it was the last stage for tonight, but when they promised to come again, it cheers us. the ending of chansung took off his shirt was awesome. hugI'm waiting for the moment as i thought they will not take off their shirt. all hottest there are crazy. flychansung, thanks. u cheer my days. and until now, i always thinking about your topless. announcehahahah

25th Nov 2011 will never be erased from my memory wave

some of the pictures are my personal belonging, meanwhile some with clear picture are belong to Edwin Emawan Ahmad . anyone who wanna share this picture, please put some credit to us. :)
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

8 pujian[s]:

amy mya said...

awal peanut dtg , mya kul 5 baru smpai xD

Amoi said...

huhh. Geram tengok lengan chansung tuuuu!!!!!!!

Cik Peanut said...

amy: terpaksa datang awal. free seating. hehehe.

Cik Peanut said...

amoi: heeee. gambar butt x nampak sangat. nk kasi amoi jeles. kekekek

paihujey said...

perghhh..fans boy band rupanya..nasib baik la hensem sikit dari diorang tu..hahahaha..

Cik Peanut said...

hahahha, paihujey jeles. kekeke

SuE ChAN said...

jelez taw , at leasy cik peanut dpt pegi , sue ni lgsg xdpt . sdeyyyy woooo . sobsobsob
hope pasni dorg kotakn janji dorg nk dtg blik m'sia . waaaaaaaaaa

Cik Peanut said...

sue chan: nanti tahun depan jangan lupa datang. junho personally jemput kiter semua hottest tu. kekeke

Post a Comment