Friday, September 4, 2009

{Kenapa Peanut Suka Ber Facebook}

Anda ada facebook? :pandaGeli_15:selalu lepak di facebook? addict dengan facebook? dan macam-macam lagi soklan mengenai facebook yang anda leh wat sndiri dan jawab sendiri ye...owite..:pandaGeli_03:

okies..tanpa membuang space yang banyak untuk menulis ni..peanut mahu g tau sal asal peanut suka sangat ber facebooking ni sampaikan blog penuh dengan sampah pun peanut dah tak hiraukan...:pandaGeli_13:

  1. kAwan facebook=kawan di alam realiti. kawan2 kat facebook rata2nya peanut kenal, sama ada kawan2 satu sekolah, satu matrik, mahupun satu u dan juga sesama blogger...ada dua tiga kerat je tak kenal...so, dalam ayat skema nya, facebook membolehkan kita berhubung, berkominikasi(cam sama je), :pandaGeli_19:dan juga mencari kenalan kita yang dah lama terpisah..chewah..ayat cam jejak kasih je...hik2x..:pandaGeli_05:
  2. sebab, banyak kuiz yang mencabar minda..hik2x..jawab hari2 pun tak pe...(eleh. kalau lecturer nak wat kuiz sekali sebulan pun tak nak)..antara kuiz yang peanut penah jawab adalah....
3. kita pergi ke sebab ketiga lak..:pandaGeli_15:owite..peanut suka facebook sebab addict dengan game2 yang sangat2 best ni..hehehhe:pandaGeli_27:
  • Farm Ville ..giler.sangat2 best..tak sabar nak besarkan farm cam along arman...sangat2 addict dengan menda alah ni..betul..tak caya cubalah try..peanut leh tanam banyak giler sayuran..ada haiwan peliharaan...beli barang2..best sangat2 lah...
  • Happy Farmer..yang ni pun suka gak..sebab leh curi tanaman owang cam tanaman kat kebun blogger femes si marzuki ni dan jugak kakak cantek cikfarhana ni...heheheh..suka..tapi tak ramai kwan lagi,,meh2 berkebun sama2 ngan peanut
  • seterusnya, farm pals... sama cam game2 farm yang lain..cuma yang ni kalau kiter letak weeds ngan bugs kat kebun owang len pun, kita dapat point..kiranya mengalakkan owang wat jahat lah ni...
  • Barn Buddy lak merupakan game farm pertama yang peanut try men..seronok sebab dia nye kebun cantek.sama cam yang farm len2 lak..leh curik hasil tanaman owang..leh letak weeds, letak bugs...dan macam2 lah yang best..leh beli umah yang cantek.hik2x.
  • dan yang last sekali...Farm Land..yang ni tak suka sangat..sebab tak ramai kawan..dan tanaman yang peanut tanam tak nampak cantek..pastu dia tak jual seeds..peanut kene tunggu dia bagi dulu, baru leh letak baja kat tanaman peanut..thats why peanut tak suka sangat...
  • selain tu, peanut gak men pet society tapi lupa lak nak amik pic...pastu game tu lambat load..maklumlah tenet peanut lembab lebih sikit dari siput sedut...tapi game tu best gak..leh main lumba lari gitu..heheheh
hohoh..malas lak nak g tau sebab keempat, kelima dan setrusnya..sebab niat asal nak show off tanaman je..hehehe..oh, ye,,kwan2 lak men game pe kat facebook? share2 lah..leh peanut addict nanti..:pandaGeli_33:
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

23 pujian[s]:

naz said...

hohoho.cik peanut suke main2 kat facebook.barn buddy tu cambest.sy xpnah maen pon.kuiz pon xske try cam mngarut skit.hoho.ske men kuiz yg agak logik je.

sI tEDI said...

tak ingat ada akaun fesbuk ke tak.. lupe.. ekekeke

Ery Farieha said...

aitt sme game farm je die men. huhuhu~ sy plak plg x ske game farm.hehehe

Cik Peanut said...

inciknaz,,,
burn buddy tu best,,,
sebelum jumpa farm ville..farm kat barn buddy yang peanut syang
skunk tak dah..
hik2...
kuiz kat facebook memang sengal..saje2 je nak amik..nak rilekkan otak daripada kuiz puan lecturer..hik2x...

Cik Peanut said...

si tedi,
kalau de jangan lupa add peanut k,,

Cik Peanut said...

ery farieha...
cuba lah men semua farm ni..
sangat2 best..
lalalla
pastu, kalau tak men farm...
cik ery farieha men game pe?

Cik Peanut said...

ery farieha...
cuba lah men semua farm ni..
sangat2 best..
lalalla
pastu, kalau tak men farm...
cik ery farieha men game pe?

Cik Dila said...

cik peanut..
1st komen ni
terbaca artikel ni
http://faemiemi.blogspot.com/2009/09/bacalah.html

so,apa pendapat..?
nak delete ke tak..?

zelo55 said...

ehem3....
ak ade facebook....
ak addicted facebook...

tp bukn addicted dr segi kuiz...application dan games die...
mungkin aku bukanlah as addicted sperti yg disangka kot...ngeee~

Cik Peanut said...

sebenarnya kan cik dila..peanut tahu..
facebook ni orang yahudi yang buat..
dia de funds amik dari facebook ni untuk tibai palestin...

peanut akui..peanut tahu..tapi, peanut tetap de gak facebook..tapi bukan facebook je, myspace, friendster dan banyak lagi menda yang owang yahudi wat...

barang2 kita guna, kita makan, dalam harian kiter..semua tu de kaitan dengan yahudi...cik dila harian...mesti ade gak guna barang buatan si zionis ni...

banyak kan..contohnya laptop gune intel..intel produk yahudi gak kan? so? takkan nak buang, bakar laptop kiter

ni bukan komen menyokong yahudi..tak mungkin lah peanut nak sokong dia..memang kita boikot..elak kalau boleh daripada guna produk zionis ni..

kalaulah, peanut tak boleh men game facebook..macam mane ngan game2 lain..yang mungkin cik dila sendiri penah men? banyak tau game yang yahudi wt untuk lekakan kiter...sedangkan..mungkin game tu bodoh2..

peanut tak tahu cam ne nak cakap..peanut bukan komen mengkritik..kalau silap peanut mintak maaf..
tapi peanut tahu pe yang peanut wat..
thankz for remind me...

Cik Peanut said...

zelo55,
peanut dah add kamu lah kat facebook..
mungkin kamu tak perasaan..hahahha

Cik Dila said...

bukan nak remind la cik peanut..just nak tny pendapat sebab owang pun ada gak FB.sekarang member2 semua dah sibuk nak tutup2 FB.2 yang sibuk jugak nak tny pendapat orang lain ni..

Pasal barang2 yahudi y lain tu memang la tak dinafikan..even google ni pun ntah2 yahudi punya.kalau barang tu walaupun yahudi punya tapi memberikan manfaat yang lebih besar kepada kita..memang tak harus lah kita nak buang bakar segala kan..

sorry eh cik peanut..bukan nak menghentam mengkritik ke ape.sebab owang pun ada FB gak..just nk tny2 je..hehe!k peace.

p/S:ramai yang dah suh tutup FB..hurm,tapi sayang la wei..huk3!

Framestone said...

xlayan mafia wars ke huhuhu

out 1--> mne de lucah tajuknye..besa2 je la peanut huhuhuu he..23x (sambil wat muke xbersalah he..23x)

ok la teu bersuka ria di atas katil..ade yg lagi teruk dalam semak gitew.... yg lagi xselesa klu dlm kereta he...23x cam mne tue... tp kes cam nie mmg byk la peanut..ade stories..? share2 la dgn bro

out 2--> jgn la potong habis..xpasl2 bro kne wat pembedahan plastik cam micheal jackson huhuhu

boboiz said...

heheh..boboiz ada layan gak facebook..ada gak kuiz yang boboiz join..heheh kalau result ok baru publish..kalau tak exit jek..ehhehehe..boboiz dah add cik peanut lum?

wan wma said...

Nampaknya saya tak sehebat Cik Peanut dalam berfacebook...macam2 cik peanut main yer..huhu..adakah cik peanut menyerupai Lisa? Oh...tak nak add saya ker Cik Peanut..huhuhu..

ahmdsyhmi said...

kamu lupa letak satu point ni..

Facebook pengasasnya Yahudi.

Cik Peanut said...

cik dila...
kalau tanya cik peanut,
cik peanut pun sayang gak nak tutup menda alah ni..
tapi..entahlah kan..
semua de pro n kontra..
kalau cik dila ase...menda ni banyak keburukan daripada kebaikan..
elok lah tutup..
tapi, peanut tak sedia lagi..hik2..

Cik Peanut said...

bro fs..
peanut penah nak layan mafia wars tu,
tapi tak reti nak main cam ne..
hik2..
sebab tu sampai skunk kalau de invitation main menda tu..
selalu ignore je..
hik2..

Cik Peanut said...

bro boboiz...
betul2 tu..
kalau jawab kuiz yang result cam tak best..
peanut exit gak..
hik2..
belum2..
bro tak add peanut agi

Cik Peanut said...

wan wma...
alah..bukan hebat pun setakat main2 menda alah ni
hik2...
jum2..kita berfacebooking..
hik2..
meh peanut add kamu..

Cik Peanut said...

ahmdsymi...
yeah..betul tu..
yahudi make everything..
peanut tak nak ulang banyak kali..
bacelah kumen2 di atas..
tu pendapat peanut..

pauhputik said...

matju kalau bab fb nie slow sket

maklumlah mainan dia banyak sangat orang invite

satu agi x pandai main

join pon sebab memember ajak je

member2 pon cam peanut gak suka main

game dalam FB

::AnEp:: said...

peanut..
bace nie..
http://pendakwahkontemporari.blogspot.com/2009/06/di-sebalik-facebook-renungkan.html

Post a Comment