Saturday, August 29, 2009

{Seronok sangat jawab test semalam}


fuhh lega..
:puteh_25:.mid sem untuk paper2 accounting telah pun berakhir semalam dengan paper FRS2 yang sangat2 killer...perh...:puteh_28:..dapat kertas soklan, walaupun tak bukak lagi, dah tahu dah,,,memang sangat2 susah..dan terbukti memang susah pun..n peanut amik masa selama 2 jam untuk ciapkan 3 soklan pengiraan...dan baki 3o minit agi untuk menunjukkan kehebatan menggunakan m16 menembak mana2 yang patut..yeah!:puteh_14:

sape2 dak accounting kat sini?:puteh_10:peanut sangat2 syorkan dak2 sekolah amik accounting...memang sangat2 best..walaupun banyak fitnah yang dilemparkan(cet2..cam drama lak):puteh_3:,,,
  1. biler kamu pilih nak jadi dak accounting, for sure kamu kene jadi kalkulator sebagai kawan paling rapat ngan kamu...kalau kamu nak wat tido ke, nak wat mandi..tu ikut suka kamu lah...kalau tak de je kalklator especially biler kelas akaun, korang konfirm2 akan stress..n mula lah nak teringatkan kat incik kalkulator..:puteh_8:."oh..ABang kalkulator..bukan niatku nak meninggalkan mu..kembalilah kedalam hidupku..aku sangat2 memerlukan mu.."<---sila baca dengan nada kecewa...
  2. Apabila kamu nak jadi student accounting, korang kene berfikiran kreatif, giler, sempoi dan sebagainya..:puteh_1:tak leh nak berfikiran cam dak medic...sebab, kalau korang pk cam dak2 medic, mula lah korang rasa boring dok asyik mengadap angka2 yang memang tiap2 ofcourse akan menganggu hidup kamu...tapi kan...biler kamu berfikiran giler2..kamu akan ase sangat2 sonok :puteh_26:n cayunkan nombor2 giler banyak ni...
  3. sebagai dak accounting gak..yang ni penting tau...banyak2 kanlah wat latihan...1 je accounting ni, biler korang dah faham cam mane nak wat..datang lah pe2 soklan cam gajah ke...korang maintain ja..kacang je ni..hehhehe...
  4. selain tu..korang jugak kene wat kering...especially biler ramai sangat2 dak lain...example.dak medic, dak engineering dll...cakap.."walaweh...dak akaun senang ar dapat A, diowang nyer subjek bukan susah pun..." ase nak lempang2 :puteh_9:je dak tu kan..tapi sabar..(chewah...)...tu normal..dak lain akan pandang rendah,,dan pandang dak akaun sebagai dak kelas kedua(wah,,ayat)..tapi semua tu tak penting..keringkan diri je...diowang tak tahu...biler kiter dah up nanti..gaai kiter lagi tinggi dari diorang..hahhahaha
  5. n yang paling penting kene ade minat...kalau minat korang tu kat bedah2 tikus, tak yah lah amik accounting..wat habiskan duit kamu je....:puteh_3:
Mase peanut mula2 jumpa accounting..asenya time kelas kemahiran hidup, ala..yang PMR tu...peanut memang sangat2 suka..maybe sebab money...ye,,betul..kalau nak jadi dak accounting, mata kene de simbol $...hhehehhe..yeah..mata duitan:puteh_1:..lallalala..biler dah suka ngan accounting..peanut amik subjek ni untuk spm...memang tahap spm, senang sangat...sebab tu de fitnah dari dak2 lain yang jeles ngan dak accounting...tapi biler korang masuk matrik..mula lah ase sakit kepala..:puteh_15:dan biler dak amik degree in accounting..mula lah korang rasa subjek ni sangat2 mencabar...dan masa ni korang kene pk betul2.."betul ke aku nak amik accounting ni..."...so, wat dak2 accounting, jangan main2 dengan accounting...jika kamu betul2 minat..korang konfirm akan dapat benefit in the future..tapi,,kalau korang cuma amik sebab terpaksa, saje..baik korang tukar course je skunk...buang masa je...

oh ye..asal lak peanut cakap penaut seronok jawab test semalam? hahaha..sebab jumpa mr jodoh..:puteh_1:..dalam dewan exam hall tu..dia berada di tempat yang membolehkan peanut skodeng ye..yup..dia sangat2 sweet..ase nak menjerit je dalam dewan tu.."mr jodoh..!!"tu yang semangat jawab exam..walaupun de soklan yang tak reti nak wat.....hehehe...pastu, masa balik ke kolej, kami jalan kaki sama2, :puteh_19:romantik gitu..(pirah...peanut jalan depan dia,,dia 15 batu belakang peanut)..lalalala...ceronok...pastu peanut singgah beli burger kat kolej perwaja....lapar sangat2..:puteh_19:nampak dia jalan kot kafe nak balik kolej tm..sangat2 kool..."mr jodoh, :puteh_29:wait for me..!!"..tapi ye tak dengar...(yelah..cakap dalam hati je..)..n biler peanut balik ke kolej tm, peanut tengok dia tunggu peanut depan unimart(kedai jual barang2)..seronoknya..."i know u take care of me..."..heheheh..mungkin dia nak pastikan peanut dah balik bilik..ceh...:puteh_2:wisau jugak dia kat aku ek? heheheh..(poorah..macam lah dia tunggu peanut, dia tunggu kawan dia lah....)hehehhe...tak kisah..asalkan leh wat cerita dongeng kat blog..:puteh_1:hehehehheh";})();ButtonMouseDown(this);'>
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

11 pujian[s]:

pauhputik said...

salam cik penut lama x datang sini

salam ramadhan

datang klik nuff, baca komen + komen = hehehehe

sowi ek lama x datang sn sibuk sket

sll g blog yg tggl jejak je, yg len x sempat

peanut dak akaun upenya

semoga jadik akauntan berjaya satu hari nanti

::cik kikiLaLa:: said...

hari ini cik kikilala melawat cik peanut sebab cik kikilala dipercayai tergolong dalam kumpulan gades cun yang didakwa dalam blog cik peanut.sangat respect cik peanut and those people yang amek accounting,,,cik kikilala amik matematik as major dulu.only take basic account.sangat best even sumtime kalau tak balance mulalah berasap semacam kepala hotak ini..kan gitu cik peanut..semoga berjaya ye..hihi,,

p/s- sila jalan2 ke teratak cik kikilala ye..barang siapa mengunjungiku maka itulah dia budak comel..wakakahaha

Eazy Izzuddin said...

HepyMerdeka!
=D

Along Arman said...

weh peanut.. tu gi jwb test ke duk skodeng mr jodoh? bukan men lagi die nie.. nak kene babap tul..

Cik Peanut said...

pauhputik...
wah..welcome back
lama tak dapat kelibat incik pauh putik kat sini...
ha'ah dak akaun..hehehe...
mekasih2 ...

Cik Peanut said...

cik kikilala..
yes2x...owang yang tahu ye comel je akan kumen kat blog peanut ni
hik2x..
yup..kalau tak balance,,
mesti frust giler..
mesti nak balance..
sebab kalau tak balance..
nampak sangat kiter dah salah basic..
tapi,,,kalau balnce..
senyum sampai ke telinga
hheheh

Cik Peanut said...

inick eazy..
salam merdeka jua..
hoorey.
/(o.O)/

Cik Peanut said...

along arman...
alah..
ape owang kate...
sambil menyelam tu minum air lah
hehehhee

::AnEp:: said...

suke ler tu..

hikayat aku dan mereka said...

saya dak akaun dan saya faham maksud kamu.. ahahha.. akaun sgt best! and yes.. hati mesti kering walaupun ramai anggap akaun ni sgt senang... eleh.. klu depa amik,belum tentu score.. cam best je! ahahha....
eh... salam blogger.. ahahha...

Anonymous said...

Laaa budak uum gak ka? disini pon budak akaun gak.. uum.. mungkin kenalkah?

Post a Comment