Tuesday, August 3, 2010

F.R.I.E.N.D.S

Pernahkan anda terfikir, layakkah anda menjadi seorang kawan? peanut terfikir, layakkah peanut untuk menjadi kawan2 kepada korang semua? pernahkan peanut hadir ketika kamu memerlukan seroang kawan? berkongsi kegembiraan, menenangkan ketika kesedihan. semua tu membuatkan peanut terfikir,:pandaGeli_06: yang layakkah peanut menjadi seroang kawan yang baik kepada seorang kawan.

ok. fullstop untuk entry tersangatlah berjiwa hati nurani tu.ase nak meluat lak bace benda2 yang tak pernah terkeluar dari mulut comel peanut ni di alam realiti. :pandaGeli_30: sebenarnya kan. ade tujuan peanut tulis post ni. aiseyman. ase mengumpat kawan sendirik pun ade. tapi tulah hakikatnya. tapi x pe, bukan sebut nama pun. :puteh_1:

korang pernah rase x yang korang ni kawan yang diperlukan ketika susah jer? time happy tak nak lak cari korang? ada x 3x?:pandaGeli_15:..peanut dengan jujurnya mengaku. peanut pernah.dah lama dah rase peanut ni kawan yang dicarik time susah jer. tapi untuk sedapkan hati sendiri, anggap jer , Cik beliau tak sengaja nak wat cam gitu. tapi biler dah selalu sangat, tetiba jer peanut ase bengang. :puteh_15:. bagi peanut gaduh tak gune, cuma bila dah terkena, pandai2 lah nak berhati2 mase akan datang. kalau cik beliau tu datang dengan muka kesian:puteh_29: nak mintak pertolongan yang sangat menyakitkan hati peanut, masukkan jerlah cik beliau tu dalam ignore list. :pandaGeli_12:. selesai.

x perlulah kowt nak dicerita kan ape dia dah wat kan sampai peanut cakap camgitu, bagi org lain, maybe perkara kecik jer, tapi bagi peanut takut lak peanut tak sempat nak halalkan perkara yang dia tu. yelah, banyak perkara agi nak pk, bukan dia sorang jer dalam life peanut ni yang peanut nak kene pk kn? oh ye, ase2 peanut kene belajar cakap "TIDAK" untuk sesetengah pertolongan yang boleh diklisifikasikan sebagai mengada2. sape2 nak ajar?

[F]aithful - A friend is always faithful to you even during the bed times
[R]eliable - A friend is reliable. you can count on one to always be there
[I]n Touch - A friend stays in touch, even tough, it may not be often as you'd like
[E]nduring - A true friendship is enduring,lasting even friends lost touch for a while.
[N]eeded - A friend will always be there for you, when u need someone.
[D]evoted -A friend is devote to friendship, and never do anything to destroy it

please be a good fiends. but, if u don't, i don't mind. but, please don't blame me if i'm not being good to you:puteh_1:
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

15 pujian[s]:

Anip™ said...

layak la ckit..hoho

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

pasni muat muke miskin tau (bak kata bela hahakk !!)

berhati2 pasni,, =)

miss dila said...

pnah gak alami bnda ni..ye la..tme dia plukan kita jer dia akn dtg..bla dia xnk kita ni dia ignore sesuka ati mak bpa dia jer..agk geram..
n kta org..kwn ketawa mudah dcarik tp kwn menangis..seribu dlm sejuta kn..

s h e e said...

jum jadi kawan...hehe... (^__~)

suhaisweet said...

Nice one!, friend..visit my latest too..goin' to touch ur heart, hopefully ;D

Eazy Izzuddin said...

hey there...
sowy lame x singgah...
=D

farra-eng said...

cik peanut windu kamu dh lama x g blog kamu..sihat ke? puasa mcm mana ok x?

Cik Peanut said...

incik anip: sikit jer?
;P
nge~

Cik Peanut said...

ida: waaa..selalu jer wat muke miskin~
memang tak de duit pun~

Cik Peanut said...

miss dila: seem that, mane2 jer ade jer member perangai cam gini gak..sabar jerlah kiter kan~

Cik Peanut said...

shee:
jum2
;P

Cik Peanut said...

eazy:hi
:)
me too
lama tak menyinggah~

Cik Peanut said...

farra:
rindu sama kamu gak~
lama dah x berjalan2 kat blog
:)

Anonymous said...

huhuhu..cik peanut, mmg mnyedihkan kalo berlaku cmnie kn, mmg kbnyakan kwn kite mmg cm 2, sbb 2 lah bila kita ade kwn2 rmai, kita kne kwn btul2, kdg2 kwn yg kita rapat n suka 2 slalu amik kesmpatan kt kite, tp kwn yg kita xsuka, bnci, sbnrnya dlm diam slalu dia ingt kt kita eventhough dia tau kita bnci kt dia.. dlu, seriously kita pn jd cmnie, kita pnya lah rpt ngan sorg bdak ni,ps 2 kita ade gduh ngan kwn kita yg lain 2.. kita smpai bnci gile ngan sorg kwn tu sdgkn dlu kiteorg slalu g keje sme2 n blik ofis pn sme2, tp rupa2nya, dlm diam kwn yg bnci kita lah byk tolong kita dlm ofis , yg sorg lg, haprak pn xde.. bila dia de hal bru die cari kita.. sdey gila.. so, skrg nie kita xkwn dh ngan bdak tuh..even 1 departmnt, hopefully, cik peanut, slalu berjga2 dgn org cm2 tau..

Cik Peanut said...

cik ano:
hope so lah..skunk peanut tak kisah nak berkawan dengan sape2..tapi kalau nak tulun org, turun jadi berhati2 sikit~

Post a Comment