Monday, August 23, 2010

[Puding Roti Berkuah Bersama chef PEANUT]

Salam Ramadahn. dah 1, 2,3 ,..[jap2 nak bilang hari ni:pandaGeli_13:], dah 13 hari tau kiter puasa,,,maghrib nanti 14 hari dah,,,wah,,dah dua minggu, means dua minggu lagi dah nak raya~boleh ke nak wat ucapan raya dari skunk?~:pandaGeli_15:wink2. cuti awal ramadhan hari tu, peanut pulang ke rumah. sila jangan jeles ok, kedah cuti awal ramadahan. negeri lain x :pandaGeli_12:moh jeles k.~cuti cuma sehari ker. tapi, ccuti sendiri, dipanjangkan kepada lima hari.waaaa, bagus betul. adik2 sila jangan tiru. sya cuma pernah jadi best student time sekolah jer, time u, x pernah~:pandaGeli_13:

ok. dah melalut. hari tu pulang kerumah, maklumlah biler puasa, sangat rajin menggoogle dengan pakcik google pasal makanan bukak pose. macam lah time x pose, x leh google kan? biler dah terbrowse macam2, tetiba jer rajin lak nak masak untuk bukak pose. jeng2..then, amik keputusan nak masak puding roti berkuah~waaaaa....tetiba teringat...sangat best wooo...of course kene puji masakkan sendirik okies. :pandaGeli_05:

maka, dengan itu, tercipta lah entry ni. hari ni peanut nak ajar camm ne nak wat puding roti berkuah. come on lah..ni lah menda paling senang pernah pernah buat, selain kek gula hangus.or nama lainnya kek sponge yang just campak2 jer bahan dia, tara, ciap. ok, melalut lagi. kembali ke dunia nyata. peanut nak ajar masak puding roti berkuah? pernah makan? pernah cuba? pernah lihat? kalau belum, sila tanya pakcik google disini . biler saya sebut disini, anda patut klik disini ok?:pandaGeli_15:

sebenarnya masak puding roti sangat simple, anda cuma perlu roti yang potong kecik, pastu susun lelok. oh ye nak main campak pun boleh. pastu anda blend menda alah untuk bagi roti tu jadi puding. ok.kalau x tahu benda ape nak kene blend, tanya jer pakcik google disini. ok, klik lagi. silalah merajin kan diri tanya pakcik google, dia memang pro dalam masak2, dll.
selepas anda blend, anda tuang jer dalam bekas ade roti tu. pastu, campak masuk dalam oven. peanut gune pengukus jer. lagi sedap okies. ohye, peanut letak cheese, lagi sedap. so, double sedap lah kalau gune recipe peanut nis. :pandaGeli_16:

sementara nak tunggu puding roti masak. kene lah masak kuah dia. actually peanut dah lupa ape bahan untuk kuah tu, tapi x pe, tanya pakcik google lagi. klik disini. terasa sangat comel msa sebut klik disini. :puteh_13:. ok, masak dia sampai anda rasa dah pekat.
bukti peanut pernah masak kuah puding ni. comel x? bagi dia nampak ala2 krim gitu. ok. sangat sedap. simple bukan. patut tukar tajuk. puding roti berkuah ala2 campak.~waaa..comel2.
nilak puding roti yang dah siap dimasak. patutnya lagi comel kalau anda terus gune bekas yang segi empat tu. ye. betul. percayalah cakap saya. saya kan pro. :pandaGeli_13:. biler dah masak, boleh lah letak kuah dia. barulah di panggil puding roti berkuah. kalau x letak kuah, x leh panggil berkuah ok. faham?
tada.ini dia puding roti berkuah. sangat best,yummy. biler dah letak kuah. bolehlah ngap.:pandaGeli_32: yeah. oh, jangan terlalu excited, tunggu azan maghrib baru boleh makan okies? sedap? sangat sedap. lebih2 lagi i yang masak. :puteh_18:

ok, next class kiter belajar masak kuih puteri mandi. waaa..cam ne lah rupanya biler puteri mandi ek. dia ada nama lain, kepek hidung. waaa..sangat chomel nama dia. ok, bagilah tunjuk hint sikit. sangat sedap. sebab saya y masak.:pandaGeli_16:
ok.jumpa lagi next class.bye!
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

6 pujian[s]:

miss dila said...

waa...sedap2...bla nk send ckit ke uthm ni?? tringin nk rsa...hehehe

Cik Peanut said...

miss dila:
wat, kalau post
konfirm esok basi tau~

Along Arman said...

peanut! nak jugak kueh tuh!

Sophie Al-yahya said...

wowww..sedap gilerr nampakkk.. meleleh air liur niee..ngeeee...

Cik Peanut said...

along:
yeah.meh nak post~

Cik Peanut said...

cik sophie:yeah
sangat sedap..
heheh
puji masakan diri sendirik nis~

Post a Comment