Thursday, December 23, 2010

[Chef Peanut] [Creamy Cheese and Herbs Spaghetii]

selepas kejayaan memasak puding roti berkuah, hari ni nak try masak spaghetti lak..hoorey.tima kasih kepada pakcik google, krana tanpa anda mungkin i x pandai masak pun skunk.blur.ok.kira pandailah tu.masak puding roti n spaghetii.bertuah bakal suami i nanti, makan puding roti ngan spaghetti jer hari2.dancehahahha.ohye, sape nak tengok puding roti ti, sila picit2 kat sini.

ok2.lupakan puding roti. hari ni i nk masak. [cet2 tertiba ber i, i lak, selalunya peanut jer].bertukar. ok.hari ni peanut nk masak spaghetti. Creamy Cheese & Herbs Spaghetti. kenapa cheese and herbs? sebab semalam g beli yang cheese and herbs, lain kali nk beli yang carbonara or bolognaise lak.waaaa.sedap2x.eat
ok bahan2 nye sila google.sebab peanut x ingat.jangan malas k.pakcik google sedia bagi resepi.kalau x tahu namanyer sebab nama bahan2 dia ala2 nama mamat France boleh jugak google k.


mula2.kiter kene rebuskan spaghtetti tu supaya dia lembut.yelah x kan nak makan yang keras macam kayu kan2x?6989sambil tunggu spaghetti yang kiter rebus tu dah lembut, bolehlah potong bawang putih, bawang besar dan tomato. bawang putih tu dimayang.manakala bawang besar dan tomato pulak di potong dadu,[ayat buku resepi] macam kat bwah ni.cantikkan?hehe
then,bolehlah pansakan kuali dan masukkan mentega. rase pernat lak cakap.korang tengok gambar lah ek.hahaha
masukkan bawang n tomato sampai masak.pastu masaukkan daging kisar.peanut gune jenama ramly.kalau korang nk guna bebola daging or ayam boleh jugak. nk letak sotong yang dipotong bulat pun boleh.cuma peanut ni alahan dengan seafood, so letak daging jer. masukkan prego tu selepas daging tu dah msak. then, tambah lah garam, gula, secukup rasa.lepas tu dah leh makan.

erk.ke nak tunjuk cara nk makan? happy.oklah.sekian dulu dari CHEF PEANUT.hahah.len kali, kalau reti masak masakan yang lain, peanut tempek kat sini ye. sape yang nk jadikan peanut ni bakal isteri, n sanggup nk makan spagheti n puding roti jer hari2, lovebolehlah masuk meminang.hahaha
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

10 pujian[s]:

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

aku masak lagi sedap ,,, hahaha !

Anip™ said...

wah~ sedap2 ! nak sikit buleh?

Latest Entry :
-> Pernah Korang Melihat Akuarium Sebesar ini?
-> Serius, Bila Korang Tengok Kek Ni, Korang Rasa Sayang Nak Makan !

Encik Psychopath said...

bole pinang ni. i love pasta.

s h e e said...

wahh...beshnyew...terase na makan plak... ;)

Eazy Izzuddin said...

fuh nampak cam sodap je hehe
xD

Cik Peanut said...

ida: argh tipus~

Cik Peanut said...

anip:lambat..dah habes dah..
;P

Cik Peanut said...

incik pysco:buleh2.i sedia terima..muahhahah~

Cik Peanut said...

shee:heheh..lagi best buat sendiri.trylah~

Cik Peanut said...

eazy:bukan nampak sedap jer, konfirm sedap, tu kan peanut yang masak.hehe~

Post a Comment