Monday, January 3, 2011

[Tips Putus Cinta]

Cinta. bercakap mengenai cinta adalah satu perkara yang sangat complex. mengapa dan mengapa? well, if someone ask ur advise about love, u will give the best ever advise you had given. but in same time u still have your own problems that never ever solve. kiter pandai untuk beri nasihat kat orang lain, tapi untuk menasihati diri sendiri psal cinta memang sangat susah

topic entry peanut kali ni peanut nk bincangkan cara2 untuk melupakan orang yang mereject cinta kiter. or mungkin juga tips2 putus cinta maybe.

  1. first at all, we should move on. sesudah direject, oh, agak pedih ayat itusiot. boleh kiter tukar x? erm.mencik..change 'direject' kepada "cinta suci kiter tidak layak untuk incik beliau". ye.ok.sambung balik. setelah "cinta suci kiter tidak layak untuk incik beliau", kiter seharusnya tidak perlu lagi mengharapkan incik beliau. yelah, dah inci beliau dah cakap "tidak" dengan beberapa alasan sampingan seperti "saya tidak layak untuk awak, awak lebih layak untuk orang yang lebih baik", "saya tidak mahu memikirkan cinta saat ini", or "saya gay, saya ok"...or banyak lagi alasan. walaupun nampak macam ade harapan lagi, tapi sebenarnya tidak yer. itulah cara mereject dengan cara halus. so, move on. dah x yah pkirkan dia, x yah pikirkan dia dah makan belum.on9 facebook ke x, tukar profile picture facebook ke x, or, dia tidak tengok perlawanan bola sepak ke malam ni? dah2 lah.plizlah. if he don't care about you, why should you care about him?damn
  2. ok.nom dua. dizaman serba canggih ni, banyak cara komunikasi lain selain menggunakan handphone. oleh itu, cut the connection of the communication. oh, i dun know whether i'm saying the good thing, or i only doing my 'ajaran sesat' here. ahh.lupakan.ok. mula2.remove incik beliau daripada friendlist fb. kalau boleh peanut nk buang semua mutual friends dia, tapi masalahnya, mutual friends incik beliau merupakan rakan2 peanut jugak.ah,x per2.asalkan dah buang incik beliau dah cukup. then, delete nombor phone dia. semua.it's ok if u still remembering his humber. because, until now, nombor phone incik beliau masih lagi bermain2 di fikiran. tapi peanut ade suggestion, go and play with number. x kisah ah, nak wat calculation ke, main sudoku ke, or just play any game.
  3. keluar bergumbira bersama rakan.itu yang paling berkesan untuk masa yang cepat. for 4 or 5 hours at least, you will forget about him.tapi, biler dah balik bilik, argh,emo betul lah. but, lepaking dengan kawan2 seriously boleh mengubati kelukaan hati.chewwah.herp
sebenarnya sangat susah untuk melupakan seseorang yang kiter minat , kiter suka, maybe bukan cinta, sebab peanut dengan incik beliau tidak bercinta. sapa2 nak menambah? or any opinion untuk peanut melupakan incik beliau, sebab peanut does'nt want to live in this emo life anymore.anyway, it hurt me actually. maybe, i'm not such good girl for him. btw, i will pray for his happiness with any girl that suite him better than me. herm.susah kan. pliz advise me people, how to forget him.thanks in advance.
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

19 pujian[s]:

Ariffin Janal said...

mcm pengalaman jekkk. lalalala~

Anonymous said...

ermm....masalah camtu dah biasa

speaker1711 said...

tips ni laki bly apply jgk ke.

Cik Peanut said...

epin:off course~

Cik Peanut said...

ano:haah.biase sangat sampai x tahu nk buat per.

Cik Peanut said...

incik speaker: boleh, tips untuk unisex ni~

diela said...

sandarkan cinta pd Allah SWT...
Ibn Athaillah dlm kitabnya ada menyebut "la yukhriju asy syahwata illa khaufun muz'ijun aw syauqun muqliqun!"
yg bmksud
"tidak ada yang bisa mengusir syahwat atau kecintaan pada kesenangnn duniawi selain rasa takut kepada Allah yang menggetarkan hati, atau rasa rindu kepada Allah yang membuat hati merana!"

aleen aiden said...

agak pedih juga pkataan dreject itu,naseb baek tukar cepat2.hu3

RUZZEZANIE said...

peanut putus cinta yea..
sian..
sabo k..
laki mg gitu..

Cik Peanut said...

diela:thankz..
itu yang terbaik sebenarnya.

Cik Peanut said...

aleen:hehhe.tu yang tukar tu.ase pedih semacam jer.

Cik Peanut said...

ruzzezanie:macam tulah..
sabar dha ni..iskhk2..uwaaaa

MiszMaryaNe said...

cam menarik je sume tipss, hehe

Cik Peanut said...

hehehe..tips merapu meraban

Sunah Mohammad said...

saya jenguk blog yang comel ni~ tips putus cinta? eheh~

Cik Peanut said...

@sunah
heheh
mekasih2..

ferra ferro said...

selepas kecewa , saya ber move on dan mula berkata
saya tidak tahu menahu wujudnya cinta . x)

Cik Peanut said...

@ferra
mula2 susah kan..lama2 ok..
kiter deserve yang lebih baik kan.

arep_lockermonth said...

hye,,,salam kenal! arep dah follow blog kamu! singgah2 lah ke blog arep kalau free! kalau nak follow balik pon ok gak! huhuh:P

http://myamigosspace.blogspot.com/

Post a Comment