Monday, October 24, 2011

[Tips #bajetretis : Cara BajetRetis di social network]


Salam. hai peeps! agogomood mengupdate belog agak baik kebelakangan ni. harap2 nya berkekalan lah ye sikap ,gemalai jangan hangat2 taik itik sudah lah. penat. berbalik kepada tajuk, yes, kebelakangan ini ramai betul yang bajetretis ni. yup, thats include me ye. bangun. bajet diva disitu. bagi sapa2 yang tahu, nah ni dia definisi bajetretis

#bajetretis adalah perlakuan di mana seseorang meniru perbuatan/perkataan/perangai artis2 sama ada tempatan dan luar negara menggunakan mana2 medium/platform yang ada dengan lebih sarcastic. atau dengan kata mudah, perli artis. booooo

ada banyak cara2 yang boleh dilakukan untuk #bejetartis ni. macam2, lebih2 lagi pelbagai social networks tumbuh bak cendawan di dunia maya ini. perh, ayat esei bm. hehe. hari ni, bagi sape2 yang berminat untuk bajet artis, peanut nk bagi tips sikit cam ne nk bajet artis kat dunia2 social networks ni. oh ye, yang x berminat boleh tekan butang pangkah,, on ur right top. terima kasih atas kerjasama. penjara

  1. yang penting adalah konfiden. yokye, sebagai seorang #bajetretis, besar kemungkinan korang juga akan ada manusia2 yang antifans yang x kenal apa itu erti jokes. dalam dunia bejetartis ni, jangan touching sangat kalau x de sape2 respons perlakuan #bajet artis tu. butt hurt adalah sangat2 tidak digalakkan.siot move on, dah teruskan dengan aksi #bajetartis yang lain.


  2. memanfaatkan sepenuhnya facilities yang ada dalam social network. dalam enam minit, harus ada llebih dari 10 status yang korang kene herpupdate. greeting 4 kali sehari, morning, noon, evening dan goodnyte.agogo barulah namanya bajet artis kan.

  3. Setiap pagi, harus report jadual aktiviti hari tersebut . lepas kelas itu, nk g mana . contoh :

    "Hai all fans! hari ni kelas peanut sampai kul 12 jer. after that, nak g makan kat lego. sorrry bebanyak kat semua fans kalau peanut x balas teguran korang. peanut busyy sangat and of course peanut rabun, x nampak orang ke tiang yang tegur peanut"twist

  4. upload picture bebanyak kat fb/twitpic. asal ada masa terluang, amik gambar, upload.

    "OMG, sapelah yang tak de hati pijak semut ni. RIP, en semut" amik pic sebelah semut yang baru meninggal dunia.nanges

    "First Time i masak sardin. best! nk bukak restoran lah. jangan lupa datang" sambil upload pic tengah mengacau sardin dalam kuali.

    "My new bag, fans i yang bagi " sambil bajet datin dengan beg tersebut. ok. terasa. bani mati

  5. Bagi yang ada twitter, langsung x lepaskan tiap masa dan detik untuk tweeet2 jer kerja nya. semua benda wajib share dengan fans. welll sharing kan loving. kiss

  6. wajib ada beberapa fb account hehe yang full "Cik Peanut Full 1" "Cik Peanut 2" setiap akaun wajib ade beribu-riban friend aka fans, x kisah sape add sape, yang penting full. fan page wajib ada. luv

  7. Tambah sendiri ye, dah malas menaip
Sebenanya kan, segan nk ngaku, tapi peanut selalu wat #bajeretis ni. seronok wat! herphahha bejet jer pun, bukan betul2 artis, kalau artis memanglah langsung peanut x nak mencik. x sanggup nk ken gosip dengan awal, dengan akim, dengan yang baru tu, sapa si botak tu. tapi bukan dengan si mamat tu. x de taste. tergedikbye2 korang!
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

6 pujian[s]:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

heheheheh....best jugakan kalau boring2 kita bajetretis gitu...

Heldamelissa said...

heheh tips yg bleh diguna pakai

Misz Nuriz said...

keh3..
x perasan lak cik peanut ni bajet retis..
hehe

Cik Peanut said...

ladyzul: hehehe. selalyu bajet retis. best. kekeke

Cik Peanut said...

@heldamelissa: heeee, cuba2

Cik Peanut said...

@miss nuriz: selalu sanagt. kat fb lagi lah. semua benda nk hupdate. kekeke

Post a Comment