Saturday, April 15, 2017

[FACIAL REVIEW: HERBA LINE BEAUTY HOUSE KOTA BHARU]

Hai,

Kali ni peanut nak berkongsi pengalaman peanut berkunjung ke Herba Line Beauty House yang terletak di Kota Bharu.Kebelakangan ni jerawat peanut dah mula menyerang kembali setelah senyap seketika. So, terdetik lah hati untuk buat facial treatement. Since kulit peanut jenis sensitif eloklah pergi facial yang herb base.

Peanut jenis tengok landscape semua tu. normally kalau landscape lawa, mesti layanan best. Memula masuk jer, terus memang rasa macam kat facial and spa you olls. Garden theme sangat. Memula masuk tu, Beautician diorang *main panggil jer akan concult dengan korang jenis-jenis treatment yang sesuai.Untuk peanut, treatement yang sesuai is Pimple Skin And Scar Shallow Treatment. Masa the beautician dok explain tu, dia bagi minum teh kurma merah. Sedap! boleh g cari buat sendiri lepas ni.



Lepas dah consult tu, the beautician akan bawak pergi ke cuci kaki dan buat fish spa. Kalau ikutkan hati nak fish spa lama sedap pulak tengok ikan-ikan tu menjamu selera. hahah. Siap berfish spa tu the beautician akan bagi korang inhale sejenis wap herba pastu bawak korang ke treatement room pulak. Dia akan suruh kita change our cloth and wear macam kain batik yang disediakan. The Pimple Skin And Scar Shallow comprise below treatment:


Face MassageLight & Heat Treatment (Full Face)Anti Sensitive AmpouleNano Herbal Mask Facial TreatmentOriental & Western Shoulder Massage


Basically, the beautician akan massage muka, cuci muka bagi bersih pastu dia akan stimkan muka jap. then the beutician pun picit semua jenis keturunan blackhead whitehead di muka korang. Memula macam bajet tough tapi bila picit kat pipi dan hidung terus macammm uwaaa sakitnya. Menitis gaklah air mata. tapi tahan jer demi cantik. Bila dia tunjuk perhhh banyak betul. Ni nak kene buat sebulan sekali lah ni. Lepas tu dia akan guna light ape entah untuk matikan kuman. Pastu dia akan letak mask yang sejuk sedap gila rasa muka. Sambil-sambil tu the beautician tu akan massage our shoulders, hands and head. Lebih kurang lepas 30 minute tu dia akan bersihkan mask. Tadaaa siap . Dah siap dia bagi minum air serai panas. Segar rasa tapi biasalah air serai mana lah sesedap air milo tabur kan. Then the beautician akan bawak korang pergi inhale sejenis wap herb lain pulak and nicely treat korang dengan minuman dan biskut. 


Overall, i love it! Rasa macam motivate terus nak jaga elok-elok. Nak pergi wat facial tiap-tiap bulann. Haaa gitu. Jomlah korang, jom jaga muka sesama. Yelah, muka ni nak pakai lama kan? ehh. 

Jommm pergi dengan peaaanut jom! 

Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

0 pujian[s]:

Post a Comment