Monday, May 16, 2011

[16 Mei 2011 Selamat Hari Guru, Cikgu]

Agak pelik untuk peanut mengucapkan "selamat hari guru" as sebelum ni peanut selalu terlupa . tengok-tengok tarikh dah lepas,mencik barulah ingat nak wish. maklumlah dah 5 tahun tinggalkan sekolah. lepas spm, x pernah pun sambut hari guru dah. selalunya waktu hari guru adalah waktu tengah busy dengan final sem. macam tahun ni.

Bercakap mengenai sekolah, sekolah paling best pernah peanut belajar adalah mase form 5 kat Sekolah Menengah Teknik Kuala Krai. mungkin sebab mase tu super duper senior.siot semua junior panggil kakak. and peanut agak dikenali sebab peanut pengawas and always on stage.
. kalau bukan on stage pun,selalu show off muka. agogo

Kalau cikgu favorite, selalunya cikgu bahasa english. x tahu kenapa, tapi peanut mudah mesra dengan cikgu bahasa english. maybe sebab peanut x pandai sangat english tapi peanut suka menulis.

1)Sir Sabaruddin.

mase form 2 pun peanut baik dengan Sir Sabarudin, juga mengajar subjek English. Peanut kagum dengan Sir sebab he is a blind man, but he have high determination to teach us. dia x jadikan buta tu sebagai alasan untuk tidak berjaya. and for ur information, he use latest technology to teach us. sangat kagum dengan cara dia guna komputer, gune projector dan macam2 lagi. dalam kelas semua diam, mungkin betul orang cakap, buta mata x semestinya buta hati. he knows what we all doing in his class. Sangat mengagumi beliau. power,lepas peanut pindah pergi sekolah teknik, peanut dengar beliau dapat Anugerah Guru Cemerlang, lupa peringkat apa.Bt the way, Happy Teachers Day, Sir. luv


2) Madam Keloe Eh Tong

also my favourite teacher. Madam Keloe pun mengajar subjek english mase peanut form 5 kat Teknik Kuala Krai. Peanut sangat suka belajar dengan Madam Keloe as she teach peanut how to use correct grammar using simple phrase. serius, waktu tu sangat seronok buat grammar, fire kiritiap2 minggu hantar satu essay panjang untuk dia check grammar. sangat suka. Madam Keloe ada jugak wat kelas tuisyen untuk students sekolah lain, and rata-rata student got A in english. I'm only got A2cakar. Sorry Madam.



waktu sekolah dulu, peanut sangat suka hari guru. kenapa dan mengapa? 5 sebab mengapa peanut suka sangat Hari Guru.
  1. Tak yah belajar untuk sepanjang hari. hooorey!agogo
  2. Mase jadi pengawas, peanut busy mase hari guru, and one more time, show off time. peanut bagi hadiah kat cikgu2 kat atas pentas. fire kiriyeah, mission show off success!
  3. Boleh mengedate. luv. sebab mase tu cikgu-cikgu termasuk cikgu disiplin sedang busy lawan lari dlam guni lah, tarik upih lah dan pelbagai lagi aktiviti-aktiviti sukan tradisional.
  4. Selalunya mase Hari Guru, boleh balik awal. lagilah peanut dok asrama, lagilah suka bab2 balik awal ni
  5. and lastly, ofcourse sebab Hari Guru adalah Hari dimana semua guru-guru tengah mood baik jer, bunga-bunga jer, lovely jer. yelah dapat banyak hadiah, kalau wat salah hari tu, konfirm terlepas. heee

Kesempatan ni, Peanut nk ucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru yang pernah mengajar peanut, started kat Tadika Kemas Sri Fatimah, 5 tahun di SK Labok, SMK Machang, SMT Kuala Krai, semua lecturer kat Kolej Matrikulasi Perak dan x lupa buat semua lecturers Universiti Utara Malaysia. eh, jugak kepada semua blogger yang bergelar cikgu. luvSelamat Hari Guru 2011.
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

10 pujian[s]:

emieysandra said...

mmg best hari guru tu..guru2 jadi insan biasa, suke hari tu sb leh tgk persembahan dr murid & jgk guru2 sndiri^^

Mario said...

slmt hari guru untuk seme2 cikgu...

Misz Nuriz said...

slmt hari guru..:)

Malek Ku said...

selamat hari cikgu

nurain said...

hehe..sedih kan kalau kenang balik,nak balik zaman sekolah.btw..i luv my addmath teacher! sangat cool..xpayah wat keje sekolah die.lalalal

Cik Peanut said...

@emieysandra

betul2. tetiba jer cikgu jadi sporting . yang mana garang2 dah x garang dah hari tu. tapi satu hari jerlah, lepas tu garang balik. heee ;)

Cik Peanut said...

@Mario
heee. to all teachers out there.

Cik Peanut said...

@Misz Nuriz
selamat hari guru jugak
;D

Cik Peanut said...

Malek Ku
@ let's wish our teachers ;)

Cik Peanut said...

@nurain

me too. i love addmath subject and of course the teacher. but she always give me more home work, and definitely more pressure. argh. ;D

Post a Comment