Tuesday, May 10, 2011

[5 Sebab Kenapa Anda Perlu Menjadi Fans Mpop Max 247]

Salam.:17: hyep2. peanut ingat hari ni nk update entry ngan day 3. haiya, orang lain dah day 10 dah pun, peanut still date two. :face16:. xper, len kali lah. sebab peanut skunk ade misi penting. misi meluah perasaan. benci tau. peanut x sangka semua ni berlaku. sadis tragik dan sebagainya. sedih kalau di pikirkan banyak2 kali, kadang2 rase tension lak. korang tahu cam ne rase tension? rase cam nk hantuk2 damnkepala kat dinidng. itulah defini tension mengikut kamus peanut. kalau ikut kamus korang peanut x tahulah.

oh, berbalik kiter kepada tajuk asal, peanut mula2nya x nak tulis pasal menda ni,

tapi peanut tengok ramai dah blogger yang tulis pasal diorang ni. semua yang peanut bace 100% meluahkan rase meluat dan menyampah. same macam peanut. tapi, kali ni, peanut x nak jadi yang menyampah dan meluat, peanut nk jadi fans.

"hyep max 247, i'm ur supporter"


ini lah group yang peanut maksudkan. mane2 yang x kenal tu, leh lah save wat desktop background. tatplah sepuas-puas hati.max 24:7 ni, pada mulanya dikenali sebagai 24:7 adalah first kpop group ever in Malaysia. bangga lah sikit korang. malaysian brand ni. fire kiri. 24:7 terpaksa ditukar Max247 kerana dikatakan copycat kpop group yang origin nya kat korea 24:7. susah tul, kene tulis pajang, sebab ade kpop yang origin dan cetak rompak. susah kan. tapi, Max247 tu x tiru ke? google jer ade pic kasut. oh, Nike tiru korang kowt. bersangka baik. :face35:

sat2, lost jap2. okies. tengok sebabkan korang, peanut keliru identiti diri sendiri. hilang identiti diri tau. tapi peanut x salah korang, sebab peanut kan fans korang. entry peanut ni sebenarnya bertujuan untuk menyedarkan anti-anti yang x suka dengan max 247, membuka mata yang group ni sebenarnya x derlah teruk sangat, kenapa dan mengapa?

5 Sebab peanut sukaluv kpop group Max 247:

1) xperlulah pergi korea semata nk tengok kpop group.

ye, x perlu berhabis ribuan ringgit untuk ke korea, semata2 nk feel korea. kat malaysia pun ade. oh ye, x perlu ke konsert kpop yang mahal2, yang sampai rm600 plus untuk amik gambar ngan jaypark, diorang di jamin free. amik gambar pun x yah bayar. kalau diorang nnyanyi kat hari belia nanti, off course korang x yah bayar. see, jimat kan.

2) Boleh dijadikan bahan gosip dengan kawan2 biler dah x der idea.

serius, sangat mendapat sokongan kalau bukak cerita pasal group ni. konfirm, semua orang tahu nka cakap. ini akan menggalakkan individu2 yang mana susah nk bergaul atau x reti nk bercakap, sebagai medan latihan. yelah, banyak kowt benda nk cakap pasal max 247,pasal kontroversi nama, pasal pakaian, pasal trian, pasal nyanyian. banyak topik howt tau. ikut

3) Tiada alasan untuk tidak suka diorang sebab muka sangat cute. :16:omaigod.

sangat cute bukan. semua muka jambu, fair and lovely. putih2 semua. comel.:face18:. kalau nk dibandingkan, dengan group2 dibawah ni, wajiblah max 247 menang.
see, manelah 2pm dan bigbang ni secute max 247. sebab diorang lagi cute. diorang yang dimaksudkan adalah 2pm ngan bigbang. jangalah abang2 atau adik2 max 247 perasan lak. penat


4)Tarian yang awesome.

ye, kengkawan. tarian yang sangat awesome. serius ni.x tipu punyer. lagi awesome dari zaman peanut buat tarian kat zaman kanak2 lagi. that's why peanut kate diorang awesome, sebab awesome lah dari peanut. tergedik. ala, bab2 tarian yang diorang plagiat tu, peanut x heran lah, nama pun plagiat, x kan korang expect menda2 lain diorang ori.ops. nada antifans. maaf, kekeliruan identiti kejap. bertukar jadi fans!fire kiri


5) kerana meraka bakal membawa nama malaysia ke persada antarabangsa.

bagi pandangan peanut, meraka bakal pergi jauh ni. membawa nama malaysia untuk diburukkan. ye tuan2 dan puan2, skunk ni, ade blogger yang bukan malaysia, dah menulis pasal mereka, dan besar kemungkinan benda ini akan tersebar ke korea. ade ura2 yang kata-kata kalau ade artis yang commercial guna tarian superjunior, akn di saman atas alasan plagiat. tak takut ke abang2 yang comel? cam ne nak buat muka comel lepas ni kalau kena saman? bunuhoh tidak ! tiada lagi muka-muka comel mereka menghiasi perasa seni tanah air. yes! eh silap. no! dengan ini, mereka akan membawa nama malaysia untuk dikutuk secara besar-besaran. x sudah2 dengan geng2 indonesia yang suka mengutuk malaysia, skunk nk wat musuh dengan korea lak. adeh. tapi, kita seharusnya berbangga kerana lepas ni mesti korean akan cakap pasal malaysia. dann kemungkinan juga mereka akan pandai berbahasa malaysia. agogo, people, pliz, banggalah korang~


ah, habis gak entry ni. serius, peanut amik mase yang lama untuk tulis entry ni sebab kadang2 peanut kekeliruan identiti sampai peanut terpaksa alter ayat2 antifans. oh, kenapa menda ni terjadi kepada diriku. blursaya fans!saya fans! saya fans! sebut banyak kali sampai lebam,cakar

peanut x nak tulis menda yang buruk2x, sebabka peanut x nak dicop berat sebelah, tidak menyokong bangsa sendiri, tahap kedengkian yang tinggi sehingga bolehdigelar antifans. banguntapi, apakan daya peanut cuma manusia biasa yang x lari dari mempunyai sifat menyampah dan meluat dengan seseorang.xtau. peanut cuma manusia normal yang tidak sempurna. *excuse untuk menjadi antifans.
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

10 pujian[s]:

N said...

nih post sarcastik ke pe? haha =P

Cik Peanut said...

terpakse tipu diri sendiri jap waktu tulis entry ni. hahaha

WanFadhilah said...

hahahahhaha.. adei.. lucu jugak la. walaupun terpksa menipu diri sendri. hehe

Cik Peanut said...

wan fadhilah: hehehe. kalau tulis kebenaran kan, nangis lak diorang tu. hehe

Anonymous said...

boyband homo

Anonymous said...

hahaha.. syabas cik peanut! aku suka gilerrrr ngan entry ko.. haha.. aku pon jd keliru identiti bila baca je entry ko ni.. jom sama2 laung "KAMI PEMINAT SETIA DIORANG!!" -_-"(tgn dibahu, mata ke atas)... haha

Zala Wajik said...

jadi, cik peanut ni fans atau anti-fans ? HAHA

Eddy Ahmad said...

wahahahahaha penghinaan yg tragis.

jobek dohako said...

hahahaa....jap lagi pupus la band nih

Anonymous said...

it;s boyband?
i think they are gardener XD

Post a Comment