Friday, July 29, 2011

[Tips Cinta CikPeanut : 5 Jenis Lelaki X Layak Dijadikan Kekasih]

XSalam. Hyep!tergedik. tetiba pagi2 buta ni tergedik2 nk tulis entry. nk tulis pasal cinta konon. nk jadi dr cinta lah tu. haiiip.sadis. peanut x tahu nape, kebelakangan ni, manusia di sekeliling peanut ramai yang mengalami masalah cinta. gaduh ngan pakwe lah, kes curang lah, lelaki ade awek lain lah, and so on. so, peanut ase cam best gak kalau dapat share ngan korang semua jenis2 lelaki yang patut gurl outside hindari. amaran: entry ni hanya pendapat peanut jer. kan ade yang butthurt bagai lak hehe


  1. Lelaki Yang Tinggalkan Kekasihnya untuk Anda.

    Ye.angan. sangat x berbaloi untuk jadikan kekasih. ape? pakwe sanggup korbankan cinta lama dia demi korang?bangun oh alasan kanak-kanak. wake up. one day, bila si dia terjumpa awek lagi cun dari korang,badan solid molid ala2 model, konfirm kornag pun kene dumpdrama. hukum karma. kalau kiter amik hak orang, one day, orang lain lak yang akan amik hak kita. jangan nanti bila terkena kat batang hidung sendiri, dop meraung-raung tanya kenapa si dia tinggalkan kita padahal, dulu, kiter pun buat benda yang same right. Lagipu, lelaki macam ni seorang yang x bertanggungjawab, x layak untuk di jadikan kekasih mahupun suami.

  2. Lelaki Yang Sudah Berpunya.

    Nampak macam sama dengan point first kan? tapi sebenarnya x. kalau yang tadi, si dia tinggalkan aweknya demi kita atau dengan nama lain "pengorbanan", sekarang lak, si dia tetap nak dua2kiss atau dengan nama pendeknya tamak haloba. kunun2nya si dia tidak boleh memilih antara dua, tapi dalam mase yang sama sangat sayangkan kedua-duanya. pembohong ye kengkawan. Lelaki jenis macam ni memang dah tahap wajib dihindari dahherp, bukan harus bagai dah. tanda-tanda poligami dah ada tu.

  3. Lelaki Panas Baran

    Peanut memang alah sikit dengan lelaki yang panas baran ni. sikit2 nk marah. or kalau ade yang tak kene terus moodybunuh. kalah kiter yang tengah period ni.Tengah syok2 dating kat kedai makan, ada salah faham sikit, terus marah, terus nak balik. or lagi teruk tinggal si awek terkebil sorang diri. Bagi Peanut, lelaki macam ni memang x sesuai nk dijadikan pakwe. yelah. lelaki yang x leh nk tahan amarah ni, macam2 leh jadi. mula2 mulut jer dok mencarut bagai, lepas ni, ade la tangan kaki lak naik ke badan. ingat badan kiter ni tetmpat menggechop ke?adeh. herp.

  4. Lelaki Yang Sangat Menurut Kata

    Lelaki yang bertolak ansur, ade toleransi, demokrasi tu x termasuk dalam kategori ni. ketegori keempat ni untuk lelaki yang janis lurus bendul. yang sangat-sangat menurut kata. atau dengan kata nama lain, dia yang takut dengan awek. serius, ramai sangat kat fb tu yang jenis kene control dengan awek. padahal awek dengan kawan , kenal kawan lagi lama, tapi demi awek bagai, tak kisah lah tulis pe2 yang sangat lurus bendul. aduh. siot. mungkinlah, kita rasa syok biler si dia dengar cakap kiter, tapi, kita nak ke pakwe kiter jenis dengar kata kiter, yang kiter x rasa takut, yang kita langsung x respek? jadi pakwe mungkin boleh lagi. kalau nk jadi dijadikan suami, tahniah, anda bakal bergelar queen control. ikut

  5. Lelaki Gatal, Miang Dan seangkatan dengannya.

    Serius. lelaki jenis ni sangat ramai kat Malaysia. silalah janganherp terperangkap masuk dalam jerangkap samar diorang. Ye Betul. Semua orang ade nafsu. ada keinginan. tapi, janganlah kapel dengan lelaki yang sangap nak couple sebab nak syok-syok.kiss lelaki tersebut sangatlah tiada masa depan. bahkan tanda-tanda berkomitmen jauh sekali. tanda curang selepas kahwin memang tertempek kat dahi.

Sebenarnya, kalau nk ikutkan panjang lagi list lelaki yang peanut tak nk jadikan kekasih, jauh sekali nk di jadikan pakwe. Mungkin peanut patut post entry ciri-ciri lelaki idaman peanut kowt
fire kiri. hahaha. wajiblah ciri-ciri My Incik Beliau. Gewdik lah plak pagi-pagi ni. gemalai. And, hope entry peanut ni leh bagi panduan buat ladies outside yang sesat kat belog peanut, yang baru-baru nk berjinak-jinak dengan cinta ni. Adios. ikut
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

4 pujian[s]:

Siti Sara said...

whoa..,,pndai laa cik peunut berkate-kate,,tabik laa

moeyna said...

setuju sgt2!!! llki mcm ni payah nak buat tman hidup...

Cik Peanut said...

siti sara:
huwaaa, mane de berkata2, menaip jer. hehehe

Cik Peanut said...

moeyna: betul2, kalau leh, mintaklah jauh2.

Post a Comment