Sunday, July 31, 2011

[OMG! Jejaka Howt Peanut Minat Putus Tunang!]



Terkejut bangunhati ni bukak2 belog, terbaca pasal seorang jejaka yang pernah peanut minat telah memutuskan hubungan dengan tunangnya. terbeliak bijik mata tengok. Nak kata gembira sebab beliau dah kembali sololuv , tidak sama sekali. nak kate sedih sebab ini akhirnya kisah cinta diorang yang diagung2 kan tu pun bukan. tapi, tersangat lah terkejut. Tak sangka walaupun memang dah dengar xtaudah khabar angin pasal keretakan hubungan dengan diorang. tambah2 lagi, stalk kat facebook, tunang dia punya status snagat nangesemosi. tetiba rasa nak bagi nasihat kat diorang lak. tergedik

to jejaka howt:
Peanut harapkan sebelum buat keputusan untuk putuskan tunang ni, dah fikir banyak kali, dah fikir masak-masak dan dah bincang dengan keluarga. tak nak lah suatu hari nanti awak menyesal dan mungkin lepas ni, x da peluang dah untuk awak bersama dengan tunang awak tu lagi. awak pun dah dewasa. dah matang dah untuk fikirkan yang mana baik yang mana buruk. Kalau awak rasa nama awak buruk , sebab saya dengar-dengar gosip pasal awak ade orang ketiga. tapi x tahu betul ke x. kalau betul, u deserve untuk putuskan tunangan ni, sebab tunang awak deserve someone better. tapi, aklau awak betul2 x buat, do something untuk bersihkan nama awak , anyway, i love u kiss


To Awek Blogger:
First sekali, saya harap awak bersabar dengan ujian ni. mungkin ada hikmah disebalik semua ini. yelah, mana lah tahu kan, lepas ni, awak dapat yang lebih baik ke, yang lebih bekerjaya, yang ade future. yeaah, who knows future. awak pun x habiskan dip lagi kan. pe kate habiskan dulu dip, and sambung degree, t kat alam perkerjaan pun, ramai lagi yang awak jumpa . yang lebih baik dari jejaka howt kat atas ni. well, anyway, awak sabarlah ye. xtau


Sebenarnya, sebelum ni, masa diorang kapel, peanut mengdoakan agar, percintaan mereka ni sampai ke jinjang pelamin. yelah, kalau dah tunang tu, maknannya macam dah satu kaki dah kat alam perkahwinan. tinggal nk masuk dua-dua belah kaki jer. or tarik balik kaki yang dah masuk tadi. tak sangka akan jadi cam gini.

peanut sebenarnya nak tulis something. as blogger, kdang kita x sedar, something yang kita tulis kat blog sama ada orang suka ke x. mungkin orang suka ke x, x menjadi masalah sebab belog kita lah kan, tapi, kene fikir gak, lebih-lebih lagi trafik hits, ramai orang baca pe kiter tulis. mungkin ada mana-mana perasaan yang tersinggung. for me, blogger should not write about lover in their blog. serius. kalau nk tulis sikit2 x pe. but, jangan lah sampai, nama jer belog kiter, but anythings about him. kalau nk tulis, then buat private ke, x perlah. its like you want to show to other the happiness or want to tell others that 'yeah, i'm her girl'. bayangkan kalau break off, kann sia2 jer belog kiter tu, trafik dah hits. kalau peanut lah, peanut delete belog tu, tapi sayang giler kan. belog is the things that i love most.mungkin jadi pengajaran buat blogger-blogger. actually, bukan untuk blogger lain kowt, tapi untuk diri peanut supaya nanti x tulis pasal boyfriend.

ok. berbalik kepada cerita asal pasal jejaka howt yang peanut suka ni, hope both of u x derlah gaduh2. kalau ade jodoh, x kemana, kalau x dijodohkan, anggap lah itu kententuan tuhan. tetiba rasa cam sesi kerohanian lak. blur.

To Khairul Fahmi Che Mat dan Elia Si Jejari Runcing, please move on and please don't do something that will make Ur future not as bright as before. Salam sayang dari peanut yang meminati apek sebagai penjaring gol sadispaling howt dan pandai terbang.

anyway, thankz to ohbulan for this news.
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

6 pujian[s]:

SangDaraPujangga said...

salam dan hai. too bad depa dah putus tunang. it'll be a great lesson for both of them.

Cik Peanut said...

salam and hai too,
anyway, peanut harapkan diorang still leh bebaik semula, n then, take lesson for this.

Ubey said...

xnk salahkan sesiapa. tp kisah2 cinta jgn la ditulis dalam blog. x romantik pn. tggu kawen tulislah ap yg patut. tu lg manis

Madiana Mohd said...

salam & hi !! :)
ermm sdey bce ksh diaorg..dh xdk jdh..stju mcm awk ckp take a lesson from this incident... :)

Cik Peanut said...

ubey:
setuju, peanut suka bace blog orang yang dah kahwin then tengah tunggu detik2 nak lahirkan anak sulung. sweet sangat.

Cik Peanut said...

madiana:
yup, not only for them, also for us. same2 lah kiter.

Post a Comment