Tuesday, April 7, 2009

{Second Contest}{Teka Gelang Lagi}


Nampak tak pic di atas ni? kalu tak nampak klik aje kasi besau..kalau tak nampak gak..:White11:capat2 lah pergi kedai mata..dah nak rabun lah tu...hehehhe..okies..untuk second contest ni...terbuka kepada mana2 blogger yang peanut kenali atau tidak..tak kisah pun sape2...sape2 berminat leh je join..okies?..hehehhe

soklan contestnye...
wape utas gelang, rantai dan jam di dalam pic di atas? :White02:senang bukan? tak payah gune kalkulator..gune jari pun boleh..:White01:heheheh
tulis jawpan di bahagian kumen ye

contoh jawapan..
gelang-ehem2 utas
jam_ehem2 utas
rantai-ehem utas2..

ehem2 tu hantikan dengan nom ye,,jangan tulis ehem lak...ehehhehe

Klunya...
Gelang+Rantai+jam= 14utas

Hadiahnya
sape2 yang teka paling tepat dan paling betul akan membawa pulang..

~topup celcom/maxis/ digi bernilai Rm 10 je..
:Rabbit28:ingat peanut kilang duit ke nak beli hadiah mahal2x...
+ hadiah misteri untuk sape2 yang mengelink peanut...so, lepas jawab contest tu cepat2 link peanut k?:Rabbit31: hehehhe
+hadiah sampingan untuk sape2 yang mengfollow peanut..:Rabbit44:kalau mahu hadiah ini..follow aje lah ye...
hehehehhe

Tarikh tutup contest
~sebulan dari skunk...means that 7hb Mei 2009...sebarang surat layang, surat cinta, surat berhenti sekolah ke selepas tu, takkan di layan..heheheh:Rabbit01:
harap2 kamu lah pemenangnye ye..hehhehe:35:

lupa nak g tau..contest ni tak de limit nak meneka..sebab yang ni susah sikit..hehehe..so, tekalah wapa banyak pun..heheheh..jawapan yang betul je yang akan di kira...
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

122 pujian[s]:

Cookie Monster said...

wuaaarhh
jam rantai gelang sejibik jaa suma
da la mata ku kero
heheks
buwat lintas langsong ja la
xD

Kill-Vearn said...

Gelang+Rantai+jam = 9 utas

Cik Peanut said...

cik ieka..
tak mahu ke teka2..
hehehhe
teka je
lalalal

Cik Peanut said...

incik killvearn,
sowy tak kasi penerangan cam mane nak jawap..
cam gini..
contoh...
gelang: berapa utas
jam:berapa utas
rantai:berapa utas..
boleh
hehehe

goodmorningteacher said...

alamak aii..gelang ngan rantai tuh udah sama je rupanya.. uwaaaaa.. pinat kejam..pinat kejam..julin2 akak menengok ni.bila bola mata dh kembali stabil, i akan antar brape jumlahnya yer..aduish

Fareez said...

Jam - 1 utas
Gelang - 6 utas
Rantai - 7 utas

_____________________________________

Klau salah ckp k..

boboiz said...

nie kene kira pakai sampua nie..

gelang+rantai+jam= 15..

ilhamputra said...

jam:1
gelang:4
rantai:6

menarik contest cik peanut.

Cik Peanut said...

okies..
t mate teacher dah stabil leh lah teka ye
heheheh

Cik Peanut said...

Incik Fareez..
hehehe
rase macam salah sangat2 je
sila try lagi..
contest yang bilang berapa ni tak de had..heheheh

Cik Peanut said...

boboiz..
bukan macam tu lah..
jawapannya dalam bentuk cam gini...
jam-berapa utas
rantai-berapa utas
gelang-nberapa utas..
okies..
ehehehh

Cik Peanut said...

mekasih ye incik ilham join2 contest
ni
kalau mahu teka lagi pun boleh..
jawpan yang betul je akan di ambil
hehehe

Cookie Monster said...

ishh..contest yg ini taderk limit rupenyer..
sabo yerp..
ini adelah jwpan hasil tit tot kekelator..
jam de 1
gelang de 7
rantai de 6
sume skali 14
adekah betoi??
huhuhu
peluh2 ni calculate
;P

Cik Peanut said...

cik ieka...
sipi2 je kene
teka lagi k
heheheh

Cookie Monster said...

wahh sipi agihh?
jadi mari kita cuba tebalikkan ia..
jam 1
gelang 6
rantai 7
sume adelah 14?
salah?betoi?salah?
hihik
xD

mie said...

Jam - 1 utas
Gelang - 7 utas
Rantai - 5 utas

Cookie Monster said...

tak pun
jam - 2utas
gelang - 6utas
rantai - 6utas

cikpeanut manyak harta!
hahahaha

Cookie Monster said...

tapi rase jam adalah 1 utas
gelang adalah 6 utas
dan rantai adalah 7 utas
haiyhh..pening guwe pikirin ini
sume rantai nan gelang adalah biji biji kecik
huhuhu

Ajwin Ajeera said...

10 rasanya..

Eazy Izzuddin said...

ohoho....
1 jam
7 gelang
3 rantai.
amacam?
ok2?

ekino said...

gelang : 6 utas
jam : 1 utas
rantai : 7 utas

:D peanut..btol kan jwpn ekino?.. hehehhe

NADESHIKO said...

Bismillahirahmanirahim...
haha, sy tak tahu la jawapan sy nie betul or takk..
tapi sy main-main teka jek..
gambar tu agak blur la akak..
tapi tak ape, sebb masih jelas kelihatan lagi..
hurmm, bagus la contest nie..
boleh uji ketajaman mata...

jam - 1
gelang - 8
rantai - 2

Haha, rase nyer salah..
tapi tak ape la..
saje main test2..
ekekeke xDD

Cik Peanut said...

cik ajwin..
bukan cam tu lah c ara jwap..
tak pe2x..
try usha kengkawan yang kumen ni..
tak pun, try nengok contoh jawapan yang peanut kasi kat entry k.
hehehhe
mekasih ye..

Cik Peanut said...

incik eazy..
mekasih ye join
peanut tak leh cakap salah ke betul
tapi kalau nak teka agi,
boleh aje..
sebab contest kira2 ni tak de limit
jawpan yang betul je yang diterima..
hehehehhe

Cik Peanut said...

cik ekino..
peanut tak leh cakap betul ke tidak
hehehehe
tapi, kalau mahu teka lagi,
teka lah, sabab contest kira2 ni tak de limit..
hehehhe..jawpaan betul je yang di terima
lalalla

Cik Peanut said...

cik nadeshiko.,
makasih ye join..
heheheh
peanut tak leh nak g tau betul ke idak..
tapi kalau mahu teka lagi,
tekalah..sebab contest kira2 ni tak de limit..hehehehe...

Cik Peanut said...

incik mie...
peanut tak leh cakap betul ke salah
tapi if kalau nak teka lagi,
tekalah sampai tarikh tutup,
sebab contest kira2 ni tak de limit
hehehehhe...

Cik Peanut said...

incik mie...
peanut tak leh cakap betul ke salah
tapi if kalau nak teka lagi,
tekalah sampai tarikh tutup,
sebab contest kira2 ni tak de limit
hehehehhe...

Cik Peanut said...

incik mie...
peanut tak leh cakap betul ke salah
tapi if kalau nak teka lagi,
tekalah sampai tarikh tutup,
sebab contest kira2 ni tak de limit
hehehehhe...

Cik Peanut said...

incik mie...
peanut tak leh cakap betul ke salah
tapi if kalau nak teka lagi,
tekalah sampai tarikh tutup,
sebab contest kira2 ni tak de limit
hehehehhe...

Cik Peanut said...

cik ieka..
peanut tak leh cakap betul ke salah..
tapi kalau nak teka lagi..
tekalah..heheheh..
sebab contest ni kan tak de limit..
jawapan betul je yang akan di terima nanti..hehehe

Cookie Monster said...

jam 1 utas
rantai 6 utas
gelang 7 utas!

jum2 teka manyak2
ngehehee

Cookie Monster said...

rantai 7
gelang 6
jam 1!
ihihihk
gila susa ini
yg contest tgn itu lagik senang kurasa
miahahaha

word verification pon tunjuk :sessah
fuhh memang sessah!
hahahahak

ekino said...

tunggu dulu syg..

tak taw lg..ngah pkir nak tetap ngan jwpn tu or tukar!..hihi..

sbar la miss cutie.. :p..

ske la tuh.. hihi :D

mie said...

Jam - 1 utas
Gelang - 5 utas
Rantai - 7 utas

gue tau jawapan gue dh btul...
so,tambah ketepatan jawapan gue..
hehheeee

loq said...

bismillah

jam=1

gelang=8

rantai=4

amin

Cik Peanut said...

cik ieka...
hahahah
teka lagi
sebab peanut nampak jawpan cik ieka jauh sangat lah dari jawapan asal..
hheheh

Cik Peanut said...

cik ekino,
tak pe2...
jawapan untuk contest kira2 gelang ni tak de limit..
teka banyak2 k..
hehehhe
mestilah suke owang panggil cute
lallala

Cik Peanut said...

incik mie..
hahaha
peanut tak leh cakap betul ke salah..
tapi kalau mahu teka lagi,
tekalah.hehehhe

Cik Peanut said...

incik loq..mekasih ye join...
hem..peanut tak leh cakap betul ke salah..tapi untuk contest kira2 gelang ni boleh teka banyak kali..yang betul je dikira..
kalau mahu teka..
teka je lagi k..
heheheh

mie said...

Jam - 1 utas
Gelang - 6 utas
Rantai - 6 utas

ini atas permintaan peanut...
suruh gue teka lagi...
hahhaaaa

Cookie Monster said...

warhh??
jaoh dari jwpn asal??
ishh ta leh jadirk nih!
teke lagi.teke lagi.
esok pagi laa ika teke
otak nga beku nih
ngahahahaa

Ajwin Ajeera said...

jam-2
rantai-3
gelang-4

hehe

ekino said...

da agk da..
mst cik peanut ske..

:D ...haha :D ...

nak puji lagi lah..
:D ... cik peanut santik,cute kalah miss world...hihi :D

ske tak?..ske tak?...

:D

fara said...

hahhahha.. yg nie.. aku pun tak tau pe jawapan nyer... sbb.. aku... kene g TM n slongkar iera nyer lemari.. huhuh.. sbb aku pun tak pasti bape banyak.. hukhukhuk... iera.. ko kene panggil aku jadi penal bape kiraan rantai dan gelang ngan jam.. baru larh boleh dipercayai oleh sume owang.. wahahhaha..~!

amer|zhafran said...

emm...

16 utas semuanya..

lalala...

ejas hantar hadiah awal2 sket ek...

hahaha

Cik Peanut said...

mekasih ye incik mie...
kalau de mase teka lah lagi
heheheh

Cik Peanut said...

cik ieka...
t otak dah cair teka lah lagi ye?
heheheh

Cik Peanut said...

cik ajwin,
tengok jawapan cik ajwin tu cam nak betul je...
ehehehhe....
cuba lagi k
heheheh

Cik Peanut said...

cik ekino..
hahahah
lebih2 lak ye puji ek..
hehehehhe

Cik Peanut said...

cik ekino..
hahahah
lebih2 lak ye puji ek..
hehehehhe

Cik Peanut said...

fara...
aku kuaratin ko dari masuk kolej aku
hehehehhe
aku dah kunci dah pagar blog aku
hehehehhe
alah..
t aku rasuah ko ek?
hehehhe

Cik Peanut said...

incik amer..
bukan macam tulah jawapn ye..
hehehhe
try usha cam mane nak jawab kat jawapan owang kain ek?
hehhehe

Cookie Monster said...

huaaaa
ta ley na teke
ngahahaa
takper2..masih bnyk lagi tarikh expired cntest
akan kugagah meneka
lalala~
cookie cookie cookie
xD

Leenoh said...

Salam.
Semoga berjaya dapat Hadiah Dekan.

Fizz said...

Nak join gak... :)
Bismillahirrahmanirrahim...

gelang - 8 utas
jam - 1 utas
rantai - 5 utas

psst.. dah link.. dah follow. :P

mie said...

Jam - 1 utas
Gelang - 6 utas
Rantai - 9 utas

asyik kn srh teka je..
terpaksa la teka byk2...
hahahaaaa

amer|zhafran said...

hehehe..
payoh weiii...

lalala...

nok teka jas..

emm..

jam 2
rantai 5
gelang 8

hehehe

Cik Peanut said...

cik ieka..
dah tak leh nak teka ek?
hehehhe
hari2 sekali teka..
nanti betullah tu
hehheh

Cik Peanut said...

incik leenoh
mekasih ye
heheheh
tak mahu join contest peanut ke?
hehehhe

Cik Peanut said...

inxik fizz..mekasih join..mekasih follow..hehehe..untuk contest ni leh teka banyak kali n jawpan yang betul sahaj di terima...heheheh...
tak mahu join contest yang satu lagi ke?

Cik Peanut said...

incik mie..
hehehehhe
kalau mahu teka lagi..tekalah ye..
teka sampai expired date
hehehe

Cik Peanut said...

mekasih ye amer zafran
hehehhhe
tekala lagi ye..
contest ni leh teka banyak kali sampai epxired date,,henya jawpan betul yang di kira nanti,,heheheh

Cookie Monster said...

ngiahahaa
bole bole..
ika nga pikir nih
cehwaaa
rantai nan gelang sumee sejibik jaa tgk
jam tuh jaa len macam
kaler putih
huhuhu


jam : 2
gelang : 8
rantai : 4
sumaa 14
amacam??
wahahahahahaa
siap gune jari tuuu kiree
lalalala~

Cookie Monster said...

yah3..
jam de 2
rantai de 4
gelang de 8
sebab cik peanut suke kmpul gelang memanyak
ngihihi

mie said...

Jam - 2 utas
Gelang - 6 utas
Rantai - 6 utas

bila la nk expired ni...
jawapan gue dh btul tu...
hheheheeee

Cik Peanut said...

cik ieka..
psst..jawapan kamu menghampir mengena
cikit je lagi
ehehehe

Cik Peanut said...

hhahhaha
tunggu lah tak lame je lagi nak expired nye..
ehehehe

mie said...

Jam - 2 utas
Gelang - 5 utas
Rantai - 7 utas

dengan ini....
diumumkan contest tamat...
jawapan gue dh btul...
hahhaaaa

Cookie Monster said...

alaaa....bileee na abes nihhh...
huahuahuahua
sepahkan biskut kat sini ahh
yeh3..
mau sepah sepah
kikiki
xD

adol said...

Jam - 1 utas
Gelang - 6 utas
Rantai - 4 utas

ilhamputra said...

cik peanut.aku nak teka lagi.ish penat gak terjojol mata.siap aku zoom lagi pic tu.hehe

jam 1
gelang 5
rantai 8

ekino said...

ilhamputra :-jangan smpai mata juling dah lah.. :)

mencabar tul teka gelang nih :D

ekino said...

mie :-umum kan nme ekino skali..bia lah kita same2 menang..kahkahkah :D

GeNeRaSi MaLaYSia said...

hohoho..cik peanut awat sume nmpk same jek...
meh gm nk tembak..hohohoho..

Jam - 1 utas
Gelang - 8 utas
Rantai - 7 utas

Cik Peanut said...

incik mie..
sikit agi nak betul
eehheheh

Cik Peanut said...

cik ieka..
wah2x...
sepahkan biskut kat sini ye..
hehehhe
alah..
tak lame je lagi
hehehe

Cik Peanut said...

ilhamputra,
kalau mahu teka lagi
tekalah
contest teka gelang ni tak de limithhehehehe

Cik Peanut said...

ekino,
mencabar ke?
heheheheh

Cik Peanut said...

gm..
jauh sangat lah tekanya
teka lagi ye
hehehhe

ekino said...

cik peanut :-mencabar taw mata nih :D

hihi

Cookie Monster said...

yah3..
jam de 2
rantai de 4
gelang de 8
sebab cik peanut suke kmpul gelang memanyak
ngihihi

jam : 2
gelang : 8
rantai : 4
sumaa 14

sambil mnjawab sambil makang biskut
yaahh..jawapan adelah muktamad..
akan diulang sekali sehari jwapan ini tuk menggondol anugerah pengomen terbanyak
lalala
acii tak?
hehek
:P

Cik Peanut said...

cik ekino..
alah biler lagi nak uji mata tajam ke tak
hehehe

Cik Peanut said...

cik ieka..
wat2 tak kenal lak nama sendiri..
ehehhehe
okies
tekalah banyak2
ne tahu de yang betul ke
hehehhe

ekino said...

cik peanut :- haha..betul gak tuh..

bagus lah contest cik peanut nih..de kelebihan nya..

hihi :D

mrx_lonely said...

jam - 1
gelang - 7
rantai - 7

betul ke neh?? hehehe

mrx_lonely said...

jam: 1
gelang: 7
rantai: 5

xbtol lg? hehee

ekino said...

mrx_lonely :- hihi cuba lah smpai puas ati..nnt kalo mnang share adiah eh!.. :D

hihi

Cik Peanut said...

cik ekino..
peanut sengaja wat contest yang bermanafaat
leh uji mata
heheheh

Cik Peanut said...

mrx_lonely,
teka manyak2
hehehe

Cik Peanut said...

wah..cik ekino..semua ye mahu share ek?
hehehehe

Cookie Monster said...

yah3..
jam de 2
rantai de 4
gelang de 8

jam : 2
gelang : 8
rantai : 4
sumaa 14
waaa..windu sama cikpeanut!
lalala~

Cookie Monster said...

cikpeanut..
oo..cikpeanut...woo..cikpeanut..
oo..oo..oo..oo..oo..oo..oo..oo..oo..
arini 21 april!
yeh3
skit jaa lagikk expired ini contest
mihihi
xD

ekino said...

cik peanut :- share2 lah baru sonok..

haha :D

Cik Peanut said...

cik ieka...
wah/..jawapan sama2 je smua nya
hehhehe
saje je nak kumen banyak2 ek?hehehe

Cik Peanut said...

cik ekino..
hadiah peanut menda yang tak leh di share,hehehe

ekino said...

cookie monster :- owhh..tak sbar ye nak mengakhiri contest nih!!..

ekino pom sme..

nak taw spe yg menang..

nak share2 hadiah..

ske share2 hadiah..haha :D

ekino said...

cik peanut :- betul2!..haha :D

ekino said...

cookie monster :- rajin nye kamu mengomel nye?..haha..

ekino nak join kamu lah..

nak kejar kamu lg..

:D hoho

tkt tak?? :P

azizwan(dot)com said...

ok cik peanut, aku bedal je jawab ek..

jam ~ 2
gelang ~ 8
rantai ~ 4

agaknya betul tak? hehe..

Cik Peanut said...

ekino,
wah2..mahu share ngan cik cookies ek?
ye suke makan biskut banyak2 tu
heheheh

Cik Peanut said...

azizwan..
serius cakap
cam salah je
heheheh

ekino said...

cik peanut :- a'ah..nak kongsi ngan dia..hihi :D

jgn dia bg kongsi biskut lak dah lah..

hihi :D

azuan said...

nak join contest nie..

jam-1
gelang-5
rantai-8

azuan said...

x pon macam nie

jam-1
gelang-6
rantai-7

azuan said...

juga begini..
jam-1
gelang-7
rantai-6

azuan said...

hik3...lagik satu
jam-2
gelang-5
rantai-7

Cik Peanut said...

hai azuan..rajin join ek?
heheheh
okies2 contest ni leh try banyak2 kali sampai tarikh tutup
try k
heheheh

ekino said...

wah!azuan...

semangat betul dia.. :D

hihi bagus2!..
:)

Cik Peanut said...

hehehe
dia pun mahu menangg ekino
hehehhe

ekino said...

tu lah..azuan..kalah kan diri mu..

(*jd jahat jap)

bg ekino je menang.. :D

hahha :D

Cookie Monster said...

ekino:
hahaha
tau tape..ta sabo da ni nak abehhh
adoi...sabo2..lagik bape ari ja nii...ngee~

Cookie Monster said...

ekino:
hahahaaa..
harus rajen mengomel
mau ediahh ni
da lame tak dpt ediah dari worang
ngiahahaha
meh2 kejo meh
tapi rasenye ekino da jao da tuh
kuki manster tak terlaratt mau kejo ekino
mehehe

Cookie Monster said...

wahh azuan!
manyaknye engko kasi jwapan..
ha'a..bek aku tiru jwpan engko
ko kan pandai kire2
gahahaha

cikpeanut oo cikpeanut oo cikpeanut..
exam oke ke cikpeanut yg chomey
hihihi
kalu tensen makan kuki manyak2
xD

Cik Peanut said...

kowang ni sukalah tu
nge~~~
peanut ok je
dah habis kumen2
nge~~~

ekino said...

cookie monster :- penat kan tunggu cik peanut pnye contest abesh..

tak sbar rse nye!

ekino said...

cookie :- tak lah..kamu tak jaoh lah syg..ekino pn pnat nak kejor kamu..

adush!penat nye..

ekino said...

cookie :-adoyai..kamu wat contest lah cookie..

ekino nak join lah.. :D

ekino said...

cookie :- kalu kamu wat contest jgn lupa eh bg ekino menang..ahah :D

lg satu jgn wat contest lame2 taw..haha

nnt tak tahan nak menunggu spe menang! :P

Cik Peanut said...

sabar2 cik ekino..peanut dah pendekkan tarikh tutup sampai hari ni je
nge~~
sok peanut umumkan ye..
lalalal

ekino said...

cik peanut :- tp esk ekino tak de lah..

blk kg..
3 hari
cm ne nak tw nih..

hihi :D

tak sabar tul lah..haha :D

ekino said...

nak menang!

nak menang! :D

ahahaha

Post a Comment