Monday, April 6, 2009

{tag}+{awards}+{contest}

Bangganye..peanut dapat award lagi...hehhehehe..terasa femes dari ini..:51:hehehhe....dapat dua lak tu..hehehhe..mekasih ye peminat2 yang mengundi peanut..hehehhehe...bukan saje dapat awards dapat gak tags...hehhe..tags mean banyak ye..lallala..mekasih kepada sesiapa yang berani mengetag peanut...op course lah peanut takkan lupakan kamu dan mengetag kamu balik..heheheh..:115:.sila gelak dengan jahat..hahahaha

okies...awards yang pertama datangnye dari {cik dill} yang chantek..:10:meh2 mengurat ye...me kasih ye kasi cik peanut...very appraciate this award..chewah..silap spelling ni..heheheh

Rules

1) Copy Image kat bawah ni
2)Tulis sebarang kumen pasal penghantar ni..
Cik Dill adalah seowang pelajat unniversiti...dalam course kejuruteraan..kalau tak silap peanut lah..skunk ni selalu bz ngan test..yelah skunk kan dah nak final..lalalla..beliau chumey sangat..siyus..chantek, cun, baik ati dan bla2x...if cik dill nak peanut puji lagi, belanja peanut kek cokelat indulgance secret recipe dulu ye.:89:.hehehehhe
3)Send kepada sape2 blogger yang kamu suka...
kawan2 blogger yang best
~Along Arman ~Cik Ekino ~Cik ieza ~Badek gonzalez ~Cik PInat ~Cik Nana ~Nabila ~incik mie ~sis atie Kawan2 blogger yang baru...hehehehe ~Cik Yuyu ~Cik Aisyah

Amik ye award ni jangan segan2..heheheh
:88:

Award kedua lak datang nye dari CIK IEKA MONSTER...sape2 nak dengar monster nyanyi pergilah blog ye:35:..hehehheh...penuh dengan monster...
mekasih ye cik ieka cayunk...:111:t bagilah award banyak2 kat peanut..t leh peanut story2 kat cucu peanut biler peanut dah tua nanti..:110:hehehhehe.
tengah dok sedap2 menulis entry ni..cik ungu violet jua meng awardkan peanut folower terbestest..ehehhehe..mekasih..sebab nape peanut follow ye...
~cik ungu chumey
~cik ungu baik
~blog cik ungu kaler purple
~blog cik ungu chumey
~cik ungu kasi award kat peanut..hehehehe...
Selain dapat awards peanut jua dapat tag..heheheh..daripada cik epal. cik ekino dan jua cik hunny...okies..peanut jawab ikut turutan k...

1st Tag
Fist dari cik hunny..susah lah ye nyer tag ni..tak pe2..try wat yang ter baik k...
1- Open http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.(alternatively, if the first article you hit is short, hit Random Article two more times.)

2 - Open http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.
3 - Open http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.
4 - Use photoshop/paint or similar to put it all together.
5 - Post it to your Blog with Title "My Debut Album" and TAG 10 person.

My debut Album...
nama band:three speed bicycle
Tajuk Album:Inthe End, everything is the gag...

Wah...giler arh..peanut de album sendiri..hehheheh..yeah..dengan baik atinya peanut kasi tag ni kat 10 owang ini,.supaya diowang pun ase cam ne de album sendiri..heheheh..peanut mahu kasi 5 owang je...
~cik ekino-serangan balas ~cik epal-serangan balas ~cik ungu violet-kawan baru ni..hehehe ~incik eazy izzudin ~incik generasi Malaysia

okies, tag kedua lak datagnya dari cik ekino...hehehehhe...jum2 usha pe yang ye tanya...



senaraikan 5 hadiah yang anda impikan

1.Pusat membeli belah yang khas untuk peanut
heheheh..meaning that pe2 kat dalam tu percuma untuk peanut
kasut, bag, baju, jeans, mcam2 lah..hehehehe

2. Cup cakes berjuta lemon..
pergh..nak yang macam2 warna, design, bentuk..hehehhe
pastu susun lawa2..masuk malaysia book of record
heheheheh


3.Nak keta..
heheheh...kalaulah abah dapat belikan keta sekadar Myvi untuk peanut,
peanut dah bersyukur dah..Abah, bacelah blog peanut ni..hehhehehe


4. Nak encet baru..
heheheh...hanset peanut dah baru dah
tapi kalau de yang nak kasi..peanut terima je..hehehe..ops, belilah encet sony untuk peanut ye?
ehehehhe



5. Kalau tadi cupcake..skunk nak cokelat berjuta lemon lak..
hehehhe..nak house yang penuh ngan cokelat dari yang murah sampai yang paling mahal...
tapi nak coklat kisses paling banyak
hehehehhe

5 perkara hebat penah dilakukan


1. Main Go Kart walaupun tak tahu pandu keta...
kesannya...accident loh..hahahah

2. Berjalan2 selama dua hari..ops, bukan berjalan kaki..means melepakkan diri dengan member..
tido setengah jam...pastu bangun..kuar jejalan..hang out...
pastu balik hostel lik..hehhehe..peanut tak wat perkara bukan2x..k

3.Selalu wat hal time kem..tapi tak penah kantoi..hehhe.
like..ade kem kat tepi pantai..
owang len ngan syok dengar ceramah
tapi peanut ngan kengkawan leh lak
kuar pergi beli seafood goreng kat tepi pantai tu
tak kantoi tau
hehehehe


4. Kuar Hostel gune pas owang lain...tak kantoi ngan jaga skool..
tapi masa nak masuk balik, terkantoi..lalala
mujur warden tak tahu
mahunye peanut kene buang pengawas time tu


5. Ape ye hebat lagi..err..masuk explorace dapat nom last di kire hebat tak?



5 ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi)

1. Laptop..
hehehehe..tanpanya..peanut tak lehnak pasang2 lagu kuat2 bagi membalas dendam kat roomate...

2.Kedid tefon.
ade tefon pun, kalu tak de kedid, macam tak guna je tefon tu..
hase nak baling kat dinding je
heheheh..mujur lah niat semata2..hehehe



3. Kanta Lekap
tanpanya...hilanglah warna warni hidup peanut...

4. Nasi..
kalau tak makan nasi..tak sah lah..
maklumlah perut melayu..
hehehhe


5. rumah
yeah..same ngan cik ekino..
tanpa umah, peanut nak dok mane
takkan hostel sampai ke tua..
hehehhe


5 perkara yang dibenci:

1.Lelaki lembut..
huah2...peanut memang tak suker diowang...
sowy banayak2

2. Kelas pagi
sebab ade can kelas akan diponteng

3.Orang kerek..eish..lelaki ke pompuan ke kalau dah bajet cun dan encem
mesti cam gitu..tak sukee2...

4. Kalau menda yang peanut nak, mesti dah habis..
cam kasut..maklumlah kasut saiz ramai..mesti susah nak dapat

5. Result teruk..
rase down sangat2..
lebih2 lagi biler roomate lagi tinggi..
aduiya..frustnye..
tapi..peanut agi tinggi skunk..hehehe

5 insan seterusnya yang akan di tag ialah...
~Cik Yana.. ~Cik Epal ~Cik Hunny ~Cik Hunny ~INcik Badek Gonzalez

Last tag peanut cik epal..
1) adakah anda suka blogging ? kenapa ?
suka snagat2..sebab memblog kan diri best
dapat kengkawan baru yang best
yang satu kepala
yang suka menulis
yang same2 shumey
hehehhehe

2)blog siapa yang selalu anda sekodeng? nyatakan 5.
~oh tidak!!!
~isu hangat
~jebonisme
~Bro Framestone
~semua blog peanut pergi..dan penah di skodeng oleh peanut..
hehehehhe


3)upload 5 gambar followers yang anda suke.dan describe it.
peanut penat lah..len kali lah jawab soklan ni


4) Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda?
yang boleh menemani dan menyayangi anda sepenuh hati?
dan siapakah org itu?
mestilah mahu..
kalu nak tahu..
kene bace entry sebelumnya..
apa? malas? yelah2..
kasi tahu..
oh..Abang Awal Bucuk ku..
hehehehhe:71:

7) taken or single? mana lebih bagus?
kekadang single..tapi sejak de Awal Buchuk ni..taken lagi best..hehehe


8) Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
x penah..


9) Ciri-ciri bf/gf idaman anda? nyatakan 5.
~baik ati
~tak suke majuk
~boleh bawa diri biler ngan family peanut
~tak pemalu
~suka berbelanja untuk peanut..hehehe


10)Pada umor berapakah anda merancang untuk berkahwin?
kalau ikut ati,skunk dah nak kahwin dah,,hehehhe..tapi
tu kowang kene tanya Awal loh..
hehehhe

11) nak berapa anak?
4 0rang
dua lelaki, dua pompuan

11) 10 orang bertuah yang anda ingin tag ;
Banyaknye..:92:
lima sudah k..
heheheh
~cik ekino lagi..balas dendam
~cik hunny lagi..hehehe..balas dendam jua
~cik atie
~Si budak ijo..alien ijo..hehhehe
~Sis Along Arman,...tak kire2.mahu tag jua.hehheheh


Akhirnya ciap jua tag2x yang peanut terima..awards punsudah di show off kan..hehehhe mekasih ye kengkawan...hehehhe..muahhxx:50:...oh ye minggu depan peanut udah final exam..kalu fk2 takut doh..hehehhe..nak dapat first class susah..kene dapat 3.67 pointer...harapnya dapat loh..biler pk exam.tetiba je insaf..hehhhe..so, peanut mik keputusan untuk berehat sehingga 25hb ni dari dunia blogging? boleh kah?:17:..harap2 kowang dapat tengok2 tengokkan blog peanut...n peanut jua mahu tinggalkan contest buat rakan-rakan blogger yang dikenali mahupun tidak..bukan satu..malaah beberapa..tak moh cakap lagi..mungkin peanut akan wat contest teka mata cam incik mie, tak pun, teka duit cam incik azizwan..atau juga teka makanan yang incik mie anjurkan...erm..tapi masalhnya..:30:ade ke yang mahu join? konfius ni...Kalau de leh lah peanut publishkan entry contest tu dalam dua tiga hari lagi..err...kamu mahu join tak? hehehehhe...

oh ye..satu lagi..malam ni peanut akan bersangding dengan awal..pagi tadi kami dah selamat dinikahkan cuma...tengahari tadi peanut kene g kelas..n ye lak kene masuk keje...lalalala..syoknye kahwin:62:..heheheh...peanut berangan je lebih..actually malam ni..peanut mahu ke dinner yang di anjurkan kolej peanut..temanya "Wedding Ceremony"..peanut pengantin yang simple..pakai pun simple..konfirm2 tak dapat queen of the nite...kalau dapat..mahu hantuk kepala kat dinding nanti..hehehehhe
Ni selendang peanut akan pakai malam ni..tak moh tunjuk lebih2 t malam ni hilang seri lak nak jumpa Abang Awal ku..hehehhe...
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

18 pujian[s]:

Cookie Monster said...

wahh monsterkuh membiak secara besar disini
hoho
tx yaa cikpeanut mltak award itu
hihihi
;D

gamba bwh skali uh palin ta tahan uh
cumeyy jaa
cair la abg awal tuh ea
kem salam cookie mnster kepade diye
xDD

ekino said...

name ekino yang sedap di sebut dan ditulis ada di atas lah..isk3..ske taw wat serangan balas..tak bek taw cik peanut syg.. :D..
anyway,,t ekino wat ye my dear :D

HuRuL_Aini said...

salam...
baru prasan cik peanut ada update...& yg lawaknya update kita lebih kurang la....hehehe....
kalau cik peanut nak buat contest buat je la...tp hadiah mesti best2 sure orang nak join....haha...

Cik Peanut said...

cik ieka,
yeah..sila bayar charge pembiakkakn k..
hehehhehe
peanut ngah Abang Awal ngah beromantika ni
maklumlah first nite
heheheh

Cik Peanut said...

cik ekino..
hehhehe
memanglah tak baik
tapi serangan balas tetap kene de
hehehhe

Cik Peanut said...

cik ekino..
hehhehe
memanglah tak baik
tapi serangan balas tetap kene de
hehehhe

Cik Peanut said...

cik hurl aini support lah hadiah
sure peanut akan ase best
hehehe

UnGu VioLet said...

thanks.. tp, baru je buat tag nie.. kira langsaila yer.. tag lain la erk.. ;)

cikyuyu said...

waaa, THNKS peanut!
bagi awards kat uu. :)

Eazy Izzuddin said...

ayyak!..tag kah?..insyallah klu rajin yer...
huk3...
tgh bz skit..
=P
xD

Cik Peanut said...

cik ungu
wokies
lain kali peanut tag yang lain lak
heheheh

Cik Peanut said...

cik yuyu,
same2

Cik Peanut said...

inick eazy
baik ye
hehehhe

Cik Peanut said...

inick eazy
baik ye
hehehhe

mie said...

wahh!!!
nasib baik gue dpt award je..
kalo dpt tag yg berlambak tu..
kn sewa peanut la srh taipkan...
hhahaaaa

arigato peanut!!!

Cik Peanut said...

incik mie.
lain kali peanut mahu kasi tag lah
hehhehhe
ops, t peanut charge mahal2 loh
boleh?
ehehhe

aku hUnNy (^_~) said...

waduh cik peanut..smpi 2 tag skli ek cik peanut bls dendam..huu..t hunny wt ye..pz hunny abz final loh..huu..

Cik Peanut said...

hohoho
okies2...
wat tau
hehehe

Post a Comment