Saturday, March 14, 2009

Explorace=menang+kalah>adat lah tu

Petang tadi selepas solat jumaat, walaupun peanut tak pergi solat jumaat, peanut dengan bangganya telah menyertai explorace untuk sem ni..satu sem, satu explorace..name manja explorace tu "Iron Explorace",:Monkey48: gempak kan? agak lah..promosi kunun2 kene berbasikal dengan laju, berkayakblogger-emoticon.blogspot.com, dan mendaki puncak gunung vista yan berada di puncak salah satu daripada bukit2 yang banyak di ...uum ni...bersemangat giler arh nak berexplorace, dan tidak mengharapkan peanut "pancit" :Rabbit50:sebab lame dah tak jogging ngn kengkawan ni...

pic2 sebelum dan selepas explorace....muka tetap maintan gembira...
peserta group:cik peanut cun,:Onion15: cik fara kecik, cik dieba kecik dan akak hawa...
misi group:mahu men enjoy kan diri...
err, menang tetap matlamat utama...:Monkey25:tidak dapat terima sekiranya kalah
kata2 aluan: akan berexplorace dengan bersungguh2 sepeti markah explorace masuk final, tidak akan pulang ke kolej sekiranya tidak membawa pulang hamper dan piala juara explorace..tidak akan berganjak selagi hadiah itu milik kami, :Rabbit46:sekiranya perlu akan melakukan demonstrasi bantahan secara aman di DPP Mas, catatan tambahan, group sebelah encem.:Rabbit01:.hahahaha

Here we go..!!!:Rabbit30::Rabbit31::Rabbit32:...check point pertama mestilah semangat giler..tapi masuk checkpoint akhir..fuh, nak pengsan ase..muka peanut merah giler..lupa nak amik pic time tu...sebenarnya tak de mood nak mengambil pic...hehehehe:Monkey44:..bagi peanut, agak memenatkan lah sebab kene round satu uum ni.,.dari pintu utam sampai pintu belakang..semua ade chekpoint...bagi peanut dia nyer soklan n pembayang checkpoint seterusnya tak delah susah sangat..n soklannya straight tu de point je..
  • antara task yang paling senang peanut wat, peanut ase Sudoku lah..senang giler..kami group nom dua sampai tapi kami siapkan dulu, maklumlah sifu.:Onion32:.hehehhe..kami blah meninggalkan group dak encem tu..heheh..rase cam nak tulun je diowang wat:Onion53:..hahahah
  • task kat kandang kuda juga agak memeranjatkan :Monkey28:dan menakutkan...diowang suh pilih kuda...takutlah peanut..takut kena tunggang kuda..ne peanut tahu,,aduiya,,rupa2nya..dia suh pilih je..:Rabbit09:yang nek owang lain...gurau2 ek? hahahaha
  • yang paling susah, peanut ase checkpoint kat Simpang TNC(maksudnya jalan nak g umah TNC), task kami kene wat origami..alah kotak tu..dulu mase kecik2 selalu wat,power giler lah, tapi tadi cam tak tahu giler..lama giler kami kat situ bersama2 denan group2 master yang encem..hehehehe...tak kisahlah lelama kat situ pun..heheheh:Rabbit03:
  • Ade yang task kene kira berapa ekor rusa dalam kendang rusa tu..aduiya,,,group kami cakap 42orang..ops, ekor...last2 kami dapat tahu, abang tu cakap 48 upanya..peanut aselah kan..kami dah kire betul..budak accountancy ne leh salah kire..:Rabbit39:cuma maybe time tu enam ekor lagi pergi toilet kot..tak pun ade kelas..betul tak? maklumlah rusa2 kat uum ni educated..bace buku memanjang...:Rabbit15:lalalalal
  • peanut dah lupa lah task2 yang seterusnya sbab tak de lah mencabar sangat, cuma penat je sebab jauh...kalu dulu ade gak makan2 cili, air kopi+++ape entah dan macam2 lagi..tapi yang kali ni tak delah ekstreem sangat...itulah kesimpulannya..hehehehe:Rabbit42:
  • oh ye, satu checkpoint kami skip..ops, jangan g tau orang lain tau..t kemenangan peanut tidak diiktiraf pula...:White02:..plez..jangan tau..
Kamu mesti nak tahu tempat keberapakah peanut? jangan cakap tempat pertama, sebab peanut tak mahu berlagak:White18:...dan jangan cakap tempat terakhir, sebab kami tak layak untuk itu:White01:..usahlah di tanya tentang isu yang menyentuh sesitiviti hidung kami ini, kerana ianya amat menyakitkan hati...okies? puas ati tak? tak puas lagi..erm, cam mane ye? esok bangun pagi2, pergi pasar, beli hati lembu ke ayam ke banyak2, pastu makan..ops, lupa..masak dulu tau...:Onion02:

okies2x..peanut g taulah...mase mc dok umumkan siapa pemenang terutama tempak pertama, tak tahu nape :White10:peanut berdebar2 giler...adakah itu petanda bahawa kamilah yang bakal di umumkan sebagai...???:Onion61:..tak nak lah cakap sebagai juara kan, t kowang cakap peanut bangga diri lak...:Onion32:..tapi itulah hakikat yang terpaksa peanut dan ahli group terima bahawa...kami tak mungkin di umukan sebagai pemenang...yelah dah lah check point tak habis..takkan lah jadi juara kot..actually, peanut sengaja mengalahkan diri, :Rabbit28:sebab t jatuhlah kredibiliti ahli sukan dan juga askar palapes yang turt bertanding tu...tak aci betul kan? menyampah...oh lupa, group yang encem yang cuba mengajar kami tu mendapat tempak kedua..mungkin kalu ye tak mengejar peanut, mungkin peanut lah owang yang menjulang2 piala dia atas pentas itu.:Rabbit55:.sape setuju?

Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

34 pujian[s]:

Framestone said...

cit rugi je bace entry nie... kne bace dari mule sampai habis he...23x dok abg hensem je ek... bro frame xcukup hensem ke?? (nie nk tempek gambar lagi nie) he...23x

rasenye rusa tue ade yg berekor kembar kot...

cam mne leh terskip nie... nie mesti terfollow abg hensem sampai terlupe check point mne kne prgi ek

AHMADSUFI6177 said...

selalu ker pusing3 uum tiap jumaat?? sapa anjurkan... macam2 la korang... haha

fara said...

huhuhuh.. aaaa..~!!!!!! menang klh adat permainan.. tapi... aku pun ase kite patut julang piala tau.. sebab kite banyak potong owang time wat sodoku tuh.. hehehhehehe

Helmi Razali said...

haha, lama tak main explorace ni. Mencabar. Pernah main yang versi kene driving tak??

eRRuL AspHyxiAteD said...

explorace?? layan gak tu.. best2

Cik Peanut said...

bro fs,
bro dah encem dah...cuma dak2 tu lagi encem..hehehehhe...letak lah pix, t peanut akan puji secara berlebihan di situ...heheheheh...
peanut pun ase rusa tu de kembar seiras..sebab muka diowang cam same je...ops, kalu follow, konfirm2 tak skip..heheheh

Cik Peanut said...

incik ahmad sufi,
tak delah peanut nak pusing satu uum ni, tak rajin..hehehhe...time explorace lah leh jejalan satu uum..kalu tak, haram, tak nak peanut..heheheh...explorace ni DPP MAS yang anjurkan...

MH said...

kamek tak ensem ke..hohoho... amboi2 jogging sakan.. kompom pancit kan..hahahhaa...cit peanut makin tembam OMG :-o
ades nape la kwn cik peanut tuh kenyit mata sama kamek :(
malu la :">

Framestone said...

oh ye je x skip.. entah2 ikut dorg sampai g makan n kuliah pulak..lepas teu tuakr2 no tepon kan he..23x (dulu bro cam tue la di follow)

hensem ek.. pe2 pun bro susah sikit nk buh muke sendiri dalam blog.. takut ramai yg tergoda (ye je)

pasl rusa tue kan..suruh die pakai nametag..sure leh bezakan.. ala cam rupe kat jalan2 tu dorg siap pakai nametag depan belakang lg (kereta rusa)

ateh... said...

hahahahha.tak habis ke..cian nye..lain kali cube tau..lagi elok kan.tido je kat blik lagi best.ahhahahahah

nurul izza said...

pagi td k.izza pun ade explorace gak. tp bkn peserta la, penganjur!
Esok k.izza uplode gambar2 explorace tu.

Cik Peanut said...

cik fara, betul2 aku setuju,
kiter lah yang patut membangga diri di atas, sambil gigit2 piala+ snap2 pic kan?
tak pelah, kita kan insan mulia yang suka bersedekah kemenangan kepada owang lain..hehehehe

Cik Peanut said...

incik helmi,
versi driving?
belum lagi...
lesen pun tak amik agi..hehehhehe

Cik Peanut said...

incik errul,
betul2x..layan gak explorace ni,
selain dapat suh otak berfikir,
dapat gak memenatkan badan..heheheh...

Cik Peanut said...

incik merah&hitam..
hehahha..konfirm lah peanut pancit,
mula2 best je lari2..
lepas tu dah peluh satu badan..hehehe
ops, tembam..lalala..
peanut memang tembam pun..hehhehe..
bro ni perasan lah,,,hahahah

Cik Peanut said...

bro fs,
heheheh..ne de ..kami follow sebab senang sikit t nak cari checkpoint tak delah sesat..heheheheh
peanut pun ase rusa tu pakai name tag...tak pun gantung aje kad matrik..hehehehe

Cik Peanut said...

incik ateh...
heheheh...lain kali nak skip banyak sikit..t leh jadi pemenang.,.lalalla
ops, bro dah balik ek..
lalallala

Cik Peanut said...

kak izza,
jadi penganjur pun penat gakkan?
layan karenah dak2 ni..
hehehehe
okies, peanut nak tengok pic2 tu..
ade tak yang encem.hehehhe

Along Arman said...

alahai...
ingatkan group peanut yang menang..
baru nak pow hadiah..
huahuahua...

nurul izza said...

tgu je la esok. kalau ade yg berkenan di hati. haha

Cik Peanut said...

along,
group peanut menang
tapi menang dalam hati
hehehehe

Cik Peanut said...

cik izza,
yeah..
akan ku tunggu
lallala

-WaN- said...

cube lagi..kalo kalah gak,cube lagi..
kalo kalah gak,bersara je la...dh mmg takde bakat la tu..hehe

nbie89 said...

arhhh....sudoku...jeles2...
aku pakar aper sudoku2 neh...ngeh3

ie3za said...

lor budak uum ke sis ;) junior kiter la ni ek :)

x larat nk pusing satu uum tu. nk pusing bukit kachi lagi naya hahahaha..

ekino said...

hihi..
ye ye jer ekino bace..
ngat cik peanut yg tersayang ni menang..
kalah upe nye..
hihi..
pape pun bgus la..
ley kuar kan peluh yg terperuk kat dlm badan tu kan..
hoho..
:p

Cik Peanut said...

incik wan,
biase lah tu kalah..
tapi, kalu menang leh bangga diri..
hehhehe

Cik Peanut said...

nabiela.
ko bukan master dah
jawatan tu dah jadi milik aku..hehehehe

Cik Peanut said...

cik ieaza...
yup2,
peanut dak uum..
kakak pun same ke?
hehehehe
baru tahu loh..
penat2..tak moh masuk dah explorace jauh2
hehehhe

Cik Peanut said...

cik ekino,
peanut menang
menang dalam mimpi je
hehehehehe

Cik Peanut said...

testing2...

Cik Peanut said...

testing

Eazy Izzuddin said...

eazy sokong peanut...
yeah!!....
=P

azizwan(dot)com said...

arghhh.. jelesnya sbb kamu join explorace. teringat masa skolah dulu, asal ada je pertandingan cari harta karun, mesti aku and the gang tak miss utk follow. walaupun tak serupa tp hampir sama je kan? he3

lps ni boleh la cik peanut cuba try test masuk real explorace yg main kat tv tu.. kot2 boleh menang atau sekurang2nya smpai peringkat akhir. rasanya boleh tak? :)

Post a Comment