Monday, March 2, 2009

Tag+MArathon=Lari!!!!...(peanut trauma...sila buat muka trauma skunk)

Dua tiga mejak ni banyak plak kengkwan mengetag peanut...Adakah peanut famouse skunk?:White22:lalala...sape2 yang tak tahu, peanut memang suka perasan...:White35:hohoho...setelah mendapat death note dari cik x[o]x[o], --->death note adalah nama panggilan peanut kepada incik tag...peanut ingat nak meletakkan di dalam sampul tag bersama enam tag yang lain...tapi..setelah di sogok dan di rasuah oleh cik x[o]x[o]:White18:, peanut dengan rela ati akan menjawab tag2cik x[o]x[o]....cik x[o]x[o], peanut dah jawab ni, jangan lupa perjanjian haram antara kiter.cik x[o]x[o], peanut menciplak tajuk kamu, kalu kamu tag madley, peanut tag marathon....hehehhehe..ops, tag2 dari cik pinat, incik eazy,incik eazy lagi, cik ika, dan cik dill..turut akan di jawab jugak.:Onion23:..peanut tak sanggup nak menghampakan harapan kalian..hehehhehe...:Onion02:


Tag Pertama-->cik x[o]x[o]
, Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 16 random things, facts, habits or goals about you
ii, At de end, choose 16 people to be tagged
iii, You have to tag the person who tagged you
iv, If i tagged you, its because i want to know more about you

1)peanut dak chumey--ditulis pada tempat yang paling atas..sebab ni memang fakta yang benar...:Onion68:
2)peanut tak suka masuk kelas lambat..bukan sebab nak jadi dak baik, tapi sebab malu :Onion07:semua owang pandang...hahhaha
3)peanut tak tahu masak.:Onion73:.masak maggi, nasi ngan air je tau....
4)peanut mudah majuk...hehehhe
5)peanut dak manja-->anak pompuan bongsu..adik baru umo 11 tahun...
6)peanut juara bowling.:White01:.heheheh..perasan..err, cik x[o]x[o] nak lawan?..hehhehe
7)peanut suka berkawan...tapi tak suka tunjuk..hheheheh
8)peanut masih agi 'pelajar sepenuh masa' yang pemalas...
9)peanut bowink dengan dunia hutan sintok skunk..cepatlah tiga tahun agi,,,peanut dah tak sanggup nak tunggu ni...
10)peanut tak suka bilik bersepah..walaupun lepas berapa minit peanut kemas billik, peanut mesti sepahkan balik...
11)peanut mudah menangis:White34: walaupun kekadang tak de niat nak nangis pun...
12)suka niat dulu sebelum melakukan sumthing walupun menda tu peanut tak wat pun.tak pe, niat dapat pahala..hehehe
13)err..peanut dah out of idea..
14)peanut suka melalut...
15) satu lagi ,,peanut suka shopping...kalu dapat shopping, tak makan pun tak pe...
16)peanut suka tenet..tanpa tenet, hidup peanut tak bermakna..chewah.:Onion67:

okies..next..proceed to Tag yang kedua-->cik x[x]x[o] dan incik eazy izzuddin

Apa nama penuh anda..?
cik peanut..nama penjang..cik peanut butter

Nama apa yang anda harap itu nama anda..?
err..cik peanut cumey?...
:Onion54:

Post 4 pictures latest korang yang esklusif yang teda sape tengok lagepic lepas amik test stats..saje2 pakai spek..cun? heheheh:Onion53:ngan member kienah, otw nak balik kolej:Onion61:..penas2 ni,,petang tadi baru amik ini pix....muka tanpa bedak..hahaha...ciap g pasar..wpun tak reti masak, ajin g pasar..lalalal:Onion01:mase majlis perkahwinan paksa iera..:Onion12:ops, hehehe.,,perkahwinan akak iera,,bukan yang ni tau..muka penat sebab terkejar2 pagi tu g amik kek..=)


Apa kenangan paling bermakna dalam jiwa raga anda..?
tiap detik ngan family..(windunyer...
:Onion63:), kenangan kat teknik and jugak all moment ini KMPK...windu kowang....:Onion45:

Apa prinsip hidup anda..?
yesterday is memory, today is reality, tomorrow is fantasy, just remember u re the only one who create tomorrow..=)

Apa perangai anda yang paling buruk..?
mudah majuk....
:Onion29:

Tulis di atas sekeping kertas n postkan juga "ucapan anda kepada saya bersama tandatangan anda"
move to next tag..third tag-->CIK X[O]X[O]

Sila Nyatakan Dengan Penuh Sincere, Anda Bersyukur Untuk Apa dan Kenapa Sebanyak 50 points..gulp...50?:White04:
1-peanut bersyukur ada ma yang penyayang...tapi, tuhan lebih sayangkan ma peanut...:Onion12:
2-peanut bersyukur peanut anak abah..leh shopping gune duit abah
3-peanut bersyukur de kakak yang gile2
4-peanut bersyukur peanut tak tinggi,,t kalu tinggi..peanut sombunk,,heheh
5-peanut bersyukur de family yang best
6-peanut bersyukur peanut de kawan
7-peanut bersyukur dapat bernafas lagi skunk
8-peanut bersyukur dapat masuk u
9-peanut bersyukur peanut chubby-tanda cukup makan
10-peanut bersyukur peanut cute..lalalala
11-peanut bersyukur peanut cumey..lalalal
12-peanut bersyukur peanut baik ati...lalalal
13-peanut bersyukur jpa nak taja peanut
14-peanut bersyukur tak yah pinjam ngan ptptpu
15-peanut bersyukur tak yah susah2 mintak duit abah
16-peanut bersyukur peanut dapat sekolah
17-peanut bersyukur dapat masuk teknik..
18-peanut bersyukur dapat kuar dari skol teknik ngan selamat
19-peanut bersyukur dapat masuk matrik
20-peanut bersyukur dapat kuar matrik tanpa di tendang
21-peanut bersyukur family peanut tak kasi kuar malam.
22-peanut bersyukur peanut de tangan
23-peanut bersyukur de kaki
24-peanut bersyukur de badan
25-peanut bersyukur peanut de mata yang rabun...leh pakai contact lense
26-peanut bersyukur de hidung yang leh menghidu
27-peanut bersyukur de hidung yang kemet
28-peanut bersyukur de telinga
29-peanut bersyukur kakak peanut tak kedekut
30-peanut bersyukur dapat makan tadi
31-peanut bersyukur ade owang ingat peanut
32-peanut bersyukur de kelas esok kul 9 pagi
33-peanut bersyukur nama peanut best
34-peanut bersyukur ade umah yang best
35-peanut bersyukur de bilik bersepah
36-peanut bersyukur de hanset sony
37-peanut bersyukur de laptop-hadiah dari abah
38-peanut bersyukur leh shopping dengan aman dan damai
39-peanut bersyukur leh habiskan duit..erk..
40-peanut bersyukur saiz kasut peanut senang nak dapat
41-peanut bersyukur suara peanut leh karaoke
42-peanut bersyukur penah kalahkan kawan2 ketika main bowling
43-peanut bersyukur peanut g tengok upin dan ipin
44-peanut bersyukur dapat hadiah
45-peanut bersyukur peanut islam
46-peanut bersyukur peanut melayu
47-peanut bersyukur peanut warganegara malaysia
48-peanut bersyukur sebab list ni dah nak habis
49-peanut bersyukur de satu lagi..
50-peanut besyukur2 sangat2 sebab list ni dah habis..yeah!!!:White25:

Tag ke-4--.Cik x[o]x[o]
[1] Name one person who make you laugh last night
kieanah,,ye baru datang bilik peanut

[2] What were you doing at 0800?
Sibuk2 naik bas..kejar kelas kul 8

[3] What were you doing 30 minutes ago?

Masih menjawab tag

[4] What happen to you in 2006?
start kapel,,ehehehe

[5] What was the last thing you said out loud?

tak der,,gelak kuat2 de lah

[6] How many beverages did you have today?
air masak je ari ni

[7] What color is your hairbrush?
hitam kot

[8] What was the last thing you paid for?
aiskrim harga rm3.80

[9] Where were you last night?
dalam bilik kat hostel

[10] What color is your front door?
entah..cokelat kot

[11] Where do you keep your change?
dalam laci

[12] What's the weather like today?
panas..tertiba hujan.,,,panas balik

[13] What's the best ice-cream flavor?
choco + vanilla + cokelat rice

[14] What excites you?
money..hehehe

[15] Do you want to cut your hair?
belum..nak kasi panjang lu

[16] Are you over the age of 25?
ingat peanut tua sangat..19 baru seh..

[17] Do you talk a lot?
yes..er,,no..lalalal

[18] Do you watch O.C?
tak..tak suka...

[19] Do you know anyone named Steven?
kekasih gelap dalam mimpi

[20] Do you make up your own words?
entah..tak perasan..hehehe

[21] Are you a jealous person?
yes..bery2..hehehe

[22] Name a friend whose name starts with the letter 'A'
Amir, Anis, Ann, Along, Amoi, Ain, Amin, Abang R, dll..

[23] Name a friend whose name starts with the letter 'K'
Khairul, khaty,

[24] Who's the first person on your received call list?
shafiq

[25] What does the last message your received say?
panjang..dari akmal

[26] Do you chew on your straw?
no

[27] Do you have curly hair?
no

[28] Where's the next place you're going to?
nak g penang

[29] Who's the rudest person in your life?
entah...dia...

[30] What was the last thing you ate?
aiskrim

[31] Will you get married in the future?
InsyaALLAH, kalo de jodoh

[32] What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
upin n ipin

[33] Is there anyone you like right now?
sape suka peanut, peanut suke ye balik

[34] When was the last time you did the dishes?
erm,,air masuk gak ke?

[35] Are you currently depressed?
no...

[36] Did you cry today?
no..

[37] Why did you answer n post this?
hadiah..huah2x..heheheh

banyak agi..jum yang ke lima lak...

tag ke 5-cik x[o]x[o]

Nama panggilan koo..?
peanut, iera, sha

Keadaan skarang..?

sihat alhamdunillah

Fikirkan buat mase ini?
entah..pk biler nak ciap tag

Ape problem kecik bagi koo yang koo slaloo buat untuk mase ini ?
hem..on9?

Movie yang koo tunggu ?

cik peanut de movie

Lagu yang koo dengar sekarang ?
lagu nasyid dari laptop roomate-jalinan

Ape yang koo pikir pasal skola sekarang ?
skoola? uum? hutan...

Plan koo akan datang [ lepas SPM] ?
dah lepas lama dah

Subjek yang agak koo minat ?
Akaun ngan math..suka duit..hehehe

Subjek yang koo beri perhatian lebey ?

agama sebab setan ramai menganggu

Kerjaye yang pernah dipikirkan ?
perdana menteri,

Yang mane lebey suke, matahari terbit atau matahari terbenam ?
suka matahari terbit coz matahari terbenam banyak setan

tag ke enam-cik pinat

7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA
  • tinggi...
  • smart tak encem tak pe
  • tak mudah majuk sebab peanut suka majuk
  • suka melawak
  • romantik
  • matured
  • dia....


-7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG HIDUP
  • dr fadzley
  • fahrin ahmad
  • hero stardust
  • amir khan
  • jason mraz
  • cikgu praktikal peanut time skolah rendah..hehehe
  • dia...

-7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI
  • gembira..rase nak melompat..heheheh.
  • cubit pipi peanut..pastu cubit pipi ye..
  • malu,,,heheh
  • tersenyum je...
  • skodeng dia sekali sekala..heheh
  • controk cun..lalalal
  • sonoknya..lalalal

-7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN
  • umah peanut
  • umah ye
  • pantai yang best
  • tempat yang romantik
  • dalam perbincangan
  • dalam perbincangan
  • dalam perbincangan
-7 BARANG ISTIMEWA YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN
  • jantung peanut..lalalal
  • jam...
  • cincin
  • kad-hand make
  • erm..pe lagi ye...bear yang de love..heheh
  • hantaran-tiru pinat gak..lalala
  • my soul

-7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN
  • keep holding on
  • ada cinta
  • tercipta untukmu
  • aku cinta kamu
  • sampai syurga
  • i'm yours
  • tanpa

penatnya..tag yang ke 7--->incik eazy lagi...

Tag rules:

1. Anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka..
2. Pastikan dicrop..
3. Setiap 1 pic hanya boleh menampakkan 1 @ 2 anggota sahaja..
4. Huraikan sedikit tentang pic itu..



go to tag number 8-->cik ika

FIRST , please upload pic fav korang
SECOND , kart mana time tuu ?
Kat kafe Cengkih, DKG 5, UUM
THIRD
, siapa yang capture ?
empunya tefon, nabila
FOURTH , kenapa suka pic ni ?
cumey..maintain cute walaupun baru lepas jalan kaki dari fakulti akaun...

akhirnya..last..tag nom 9--cik dill


instructions
1)make a list of what u want on ur bufday
2)the list should be 10 numbers
3)post the image of this awards to ur posting

okies, ni yang peanut nak
1) abah peanut de time bufday peanut
2)nak family wat majlis kesyukuran
3)nak kakak beli kek cokelat bentuk patrick yang besar
4)nak kengkawan de same2
5)nak hanset baru
6)nak laptop sony vaio
7)nak kasut baru yang chumey2
8)nak jam banyak2..nak tambah koleksi
9)nak macam2 koleksi komik
10) nak dia sebagai hadiah bufday...boleh?

dan akhirnya,,peanut dah ciap..hoorey!!!!

:Monkey32:--->:Monkey47:...hohohoh...akhirnya ciap jugak...lalalal:Monkey31:...peanut tak rase ade yang bace sampai habis...ops, lupa lak..peanut nak tag...errmmm....

PEANUT NAK TAG KAMU YANG BACE NI!!!





Hheheheh..okies..peanut nak merasuah kamu..ops, badan pencegah rasuah jangan tangkap saya..hehehhe...peanut tag semua owang,,same ade peanut kenal ke tak...and sape2 yang wat ni, peanut kasi hadiah...lelelel:Onion23:..nak topup free? sila buat...ops, ade syarat2...

1)di jawab dalam mase 36 jam..peanut tahu 24 jam tak sempat...oleh itu, sebelum kul 12 tengahari 3hb march
2)terbuka kepada semua..tak kira peanut kenal ke tak..asalkan kamu berjaya cari contest ini...ops, di kecualikan kepada cik x[o]x[o] dan semua yang di tag oleh cik x[o]x[o]...sebab diowang dah buat
3)tak boleh copy n paste jawapan...sila jujur....jawab dengan best
4)hanya seowang sahaja yang paling cepat menjawab tag dan juga memberitahu peanut melalui email...ieratomei@gmail.com...akan dipilih sebagai pemenang..hadiahnya topup celcom/maxis/dll sebanyak rm10+rm5..hahaha
5)cepat2...walaupun peanut tahu ramai tak sanggup..hehehhe

klah..peanut chow lu...nak tito..lalalalla:Onion05:

Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

33 pujian[s]:

diLL said...

pergh mantap seyh..ihihihi..pasni ley tag peanut ag..ngeggeee

Monster La La Land said...

ishhhhh
gilerrr pnjang tag
nek rabun tgk niha
wa3
rjin yer cik pinut uh
lau ika..malas
mahaah
na topup..na topup
kasi free ta leh kew?
xDDD

spatt said...

komfom xlepas nak buat nih!
lagi2 yang 50 point tuh... :P
p/s - sony vaio?belilah macbook.. hehe

azizwan[dot]com said...

wahahaha.. panjangnya tag plus susah2 belaka. klau la mcm ni, bg RM1500 pun aku tak sanggup nk buat cik peanut. huhu..

seriously aku tak baca lg tag cik peanut ni sbb nengok je dah naik berpinar mata. tp gambar2 itu tetap dilihat dgn teliti. wakakaka..

tkpe, ada masa nanti aku baca tag2 itu 1 by 1. boleh kan? hehe..

여자 이니까® ☂[x]O[x]O☂ said...

wahahhaah

peanut da siap lar..hihihi ;)

ari nie jugak p cr hadiah.. lalalaal

Eazy Izzuddin said...

hahaha..,,
byk gler tag....
huhu
sabo jela....
xD

Eazy Izzuddin said...

huhu..
ade byk awards nih..
tgk2..
=P

Mr BuLans Asphyxiated said...

tumpang baca!

jiji najiy said...

lulus ujian kecerdasan

hahaha



p/s :
byk tag lom dijawab
cik peanut tulon jawabkan leyh...

Cik Peanut said...

cik dill,
hohoh..cepatnye..
hehehhe
peanut lepas ciap wat tag semalam terus tito..
tak larat...penat...
hehehehe

Cik Peanut said...

cik ika,
peanut pun malas..tapi..
ade perjanjian sulit ngan cik xoxo.
hehehhe
nak topup?
buat semua tag di atas lu
hehehehhe

Cik Peanut said...

incik spatt..
hohoho
peanut pun tak sempat
hehehe
jawapan untuk list 50 tu pun peanut letak mane de dalam fikiran je
;alalalal

Cik Peanut said...

incik azizwan,
peanut lah plak tak sanggup nak kasi 1500 untuk tag2 di atas..
hehehehe
buleh aje..agipun peanut ase tak de sape bace sampai habis..hehehe

Cik Peanut said...

cik xoxo,
cepat2..hehehh
peanut sanggup tido lambat semalam sebab nak ciapkan tag..
hadiah cik xoxo, peanut dah beli,
tapi belum post agi
hehehehe

Cik Peanut said...

incik eazy,
tulah pasal,
ni pun de lagi satu tag tak jawab...
hehehe
malas dah..lalala
ops, incik eazy pun di tag gak kan oleh cik xoxo?

Cik Peanut said...

sila baca mr bulan..
hahhahah

Cik Peanut said...

cik jiji,
thankz sudi jejalan di sini..
ops, tulun jawabkan..
lalala
peanut trauma dah
lalalalal

Monster La La Land said...

waahh
na buat
tp rase lpas tarikh deadline kut;)
skarang de keje
kene wat report
wuaa
ish3..pejam mate jela denga sal topup tu
ihik

p.i.n.a.t said...

fuuhh..marathon neh...byk giler...huhu:p

CikYana(",) said...

huhu..
mmg sakit pun..pedih lak tue
inchik jari ngah rehat la nie..
hahahahaha

merah dan hitam said...

cik peanut :( nape pjg sgt.. ades ponen mata den...isk3... tgk da sakit mata... peanut pat urut mata kamek...isk3...

tapi memandangkan peanut menjawab kesemua tag, maknanya pas ni lebih ramai agi yg akan tag peanut.. siyes...hehehehe...

kalo peanut n kwn2 rajen copy url bwh ni n paste kat browser then hit enter... akan berlaku keajaiban pada tag peanut ni:
http://tinyurl.com/d2bymh

Cik Peanut said...

alah, cik ika wat lah...heheheh
t leh topup,
jangan wat report lu
wat tag lu...
nge2x..--,JAHAT nya peanut ni

Cik Peanut said...

cik pinat,
betul2,
penat peanut jawab
nge2...
hehehhe

Cik Peanut said...

incik hitam& merah..
alalala..
kecian same kamu..meh sini peanut jolok2 mata kamu..ops..hahahha
tulah pasal..peanut kena isytiharkan darurat..heheh..blog tanpa tag lah..penat den..hehhehe

hahha, peanut dah tahu mend tu pe..soklan ye susah...mcam jawab final lak..hehehhe

badek_gonzalez said...

paaaaaaaaaaaaaaanjaaaaaaaaaaang nye..
huhu

Along Arman said...

rajin nyer die jwb tag..
jawab la slagi mampu ek?
heheheheh....
manyak tul gambar die...
lalalallla...

Cik Peanut said...

badekgonzalez...
panjjang? betul2..
penat na wat..
hehehe

Cik Peanut said...

along,
sementara rajin..heheh
lepas tag ni
tak moh buat dah
trauma...
lalala

spa.tt said...

oh, dah ade 'Read More' ek?huhu
makin best la cmni.. :P

Cik Peanut said...

baru berjaya buat...
hehehhe
ops, incik spatt dah tukar jadi incik spa.tt ek?

munir said...

emm psl tshirt tu,bg ur detail (alamat,size,kuatiti,type)

for that tshirt,ader short sleeve and baby-t

send detail kat jurishdesign@gmail.com

tq.

PJ selamba said...

wow!
topu free
tapi tawaran dah ditutup...
sampai hati...
nampaknya cik pinat cam suka wat tag je...
nnt pj masuk list penerima tag ok?
lalalala

Cik Peanut said...

incik pj,
alah pj lambat snagat lah..hehhehe
tawaran terpaksa ditutup..
hehehehhe..
ops, jangan tag peanut(sambil wat muka trauma)..lalalala...

Post a Comment