Monday, March 9, 2009

pEanut sakit+tag=tak pe2...dugaan...



Hai semua..selamat malam..hari ini peanut penat sangat..tido je kerja..mengantuk sangat...:Rabbit34:..nak tido aje kerjanya...pagi2(bukan pagi sangat pun), peanut di kejutkan dengan panggilan dari seorang blogger...sebab nom tidak dikenali, peanut bo layan..tutup mata..:Rabbit10:erm..shedapnye tido...zZzZzzz....:Rabbit02:...tfon bunyi lagi..dah lah lagu best...lagilah peanut malas nak angkat..tapi cam penting je..peanut pun angkat lah..ehem2,,,betulkan suara baru bangun tido peanut...rupanya seorang blogger yang berpangkat bro menelefon memberi satu maklumat sulit kerajaan yang mane tidak boleh dikongsi di blog..nak tahu? meh dekat2..bo layan lah korang, mane bleh..name pun sulit....:Rabbit28:tapi satu rahsia peanut aka peragai peanut telah di ketahui bro tersebut..:Rabbit52:aduiya, dan bro tersebut telah mendddengar suara manja+seksi peanut..cam mane ni?:Rabbit08: habislah peanut kalu semua ini di ketahui umum..t tak de lah owang nak undi peanut kat af8 nanti..cam mane ni..ops, stop peanut..dah merepek...:Rabbit09:

mase mandi, peanut perasan yang resdung telah menyerang diri peanut..cam mane ni...mata berair...cam mane nk pkai contact lense cam gini...hbislh peanut, hbislah dunia peanut.:Rabbit37:.tiadalah dunia warne warni lagi...tapi, akhirnya dapat diselesaikan dengan memakai cermin mata..tapi mata tetap berair n tak leh kena cahaya...hidung pun berair..kowang tahu kalu resdung, hanya separuh muka je yang kena...peanut pun tak kuar ari ni..peanut takut t semua owang pandang peanut yang femes ni, maklumlah selama ni mane de owang tahu peanut pakai spek...:Rabbit44:..hari ini peanut tido je lepas makan ubat..bukak laptop kejap..nak balas kumen, balas mesej, tapi tetiba tertido atas laptop....biler bangun nak wat asignment pun tertido gak atas kertas2...:Rabbit15:..malam ni baru ok...


lepas ciapkan asignement managerial accounting ngan statistik, peanut 0n9..n mahu menjawab tag2 yang menimbun ni...bab kate atok peanut

"hutang emas boleh di bayar,
hutang budi di bawa mati,
tapi hutang tag kowang jangan pandai2 lak
nak wat masuk dalam kubur nanti...
sesuka hati aje..."

itulah kate2 atok peanut sebelah kacang pagoda...so, dengan baik atinya peanut menjawab tiga tag dari incik pjselamba, cik ekino dan juga cik miy.jum regang2 kan tangan sikit...heheheh..:Rabbit44:

Tag dari cik Miy dan dari cik ekino...
Tanda
1-tanda kamu badmood
buat muka cam gini...:Monkey10:
2-tanda kamu marah
mendiamkan diri..tanpa senyuman langsung....:Onion50:
3-tanda kamu sinting?
ape ni..tak faham lah
4-Tnda2 kamu malu
ops, peanut malu...:Onion07:..tak pasti cam mane..tapi nampak giler lah...
5-tanda2 kamu sedang cemburu...
merajuklah...:Rabbit42:..kalu cakap dalam fon, cakap cam gini.."erm, tak pelah bye2x.." tanpa sebarang alasan yang kukuh
6-tanda2 kamu sedang sedih-
tak bercakap...lepas tu nangis...:White36:
7-tanda2 kamu gembira
gelak sakan..:Onion32:dan kemungkinan peanut untuk belanja kamu jua tinggi...


APA
1-Apa warna baju kamu pakai sekarang?
baju warne coklat muda+ sweater warne hijau ala2 lumut baru lahir

2-Apakah kamu termasuk dalam orang yang suka shopping?
100% ya...peanut giler shopping:White02:..kalu bleh shopping, bestnye....

3-Adakah kamu percaya love at first sight?
tidak...
4-Apa ingin kamu lakukan sekarang?
nak g toilet..nak buang air kecil..err..lucah ke jawapan ni? :White10:konfius...

5-Apa rase di hati kamu sekarang?
jap..kene makan dulu...tak tahu pe rase..

BILA
1-bila pertama kali kamu dilahirkan di dunia?
13 Feb 199x...heheheh..kul 6 setengah pagi..tengah sibuk2 owang nak g sekolah..:Rabbit04:lalalal

2-Bila saat terindah dalam hidup kamu?
hari2 adalah terindah:Rabbit25:(ayat skema)

3-bila kali terakhir kamu dimarahi ibubapa?
erm..agak lame tak kena marah..sebab peanut ank kesayangan:Rabbit01:..hehehe.kalu tersilap kene marah dek abah sebab rosakkan cek yang abah kasi peanut..hehehe..sape suh peanut tulis...

4-Bila kamu akan married?
err...minggu depan..ehhehehe...percaye lah kamu...

BAGAIMANA

1-Bagaimana jika ada orang buat kamu sakit ati?
Bagi hati kat dia.." nah, sila repair balik..."

2-Bagaimana jika ada orang cakap kamu lawa/hensem?
tu bukan bagaimana, tu semestinya..hehehhee...mungkin akan tersenyum sepanjang hari..lalalal

3-Bagaimana jika ada teman kamu meninggalkan kamu?
teman wanita ke teman lelaki ni? mestilah sedih..:Rabbit27:meraung..ops, silap...lebih2 plak...

4-Bagaimana jika ada orang tidak sukakan kamu?
alah..nape plak? kasi 155 sebab skunk jua...

5-Bagaimana jika kamu bangun tido, kamu di kelilingi api?
err.pergi peluk roomate..hehehhe

6-Bagaimana jika kamu keseorangan?
rilek aje..:Rabbit30:mandi pun sorang2 kan?

SIAPA?
siapa peanut nak tag?
incik green-tag perkenalan
incik pjselamba-tag perkenalan gak
incik adeeb-tag perkenalan jua..
cik izza-tag pulang dari kg...
blogger-emoticon.blogspot.com

Seterusnya tag dari incik pjselamba
1-Who tagged u?
incik pj selamba yang agak ketidakmanusiaan mengetag peanut yang sedang mentraumakan diri...blogger-emoticon.blogspot.com
2-Do you like tag?
hate...tapi suka gak sebab maknenya ade owang ingat peanut..lalalla:Rabbit22:
3-If you can have dream to come true, what would it be?
berkahwin dengna toma ikuta..:Onion07:kamu kenal dia? dia jiran peanut yang tinggal kat jepun dan tengah femes skunk...
4-What is your current mood?
Mood okey:Onion33: skunk lepas tertekan dengan tekanan perasaan daripada resdung
5-What will you do if your crush says he/she adores you too?
yeah!!!:White02:

6. Will you fall in love with your bestfriend?
ngan bestfriend boleh kahwin kan?
7. Which will you prefer, loving someone or being loved by someone?
di sayangi..sebab dari situ peanut menyayangi...:Onion63:

8. What is your favourite food?
nasi goreng ayam yang best dan sangat lazat

9. If the person you dislike is right in front of you, what will you do?
jum cubit ye..:Rabbit45:yeah...!!


10. What do you pray each day for your loved one?
Always be with me....

11. What takes you down the fastest?
Bangun lambat..pastu kelam kabut sampai tertinggal kad matrik...

12. How would you see yourself in ten years time?

tengah bz kerje, balik umah main ngan anak(sowang baru) + masak untuk suami...

13. What is the reason that could make you so tensed up?
Bila ex pakwe datang balik...
14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
Ketidakmanusian...

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
er...boleh tak pilihan lain? kahwin tapi dengan owang kaya?

16.Would you sacrifice for your loved ones?
yes, i do...

17. What's the character must have in your partner?
tahu asas agama, baik, tinggi, encem, dan paling penting berjaya kunci hati peanut..hahaha..jiwang lak...:Onion45:

18. If you fall in love with two people simultaneusly, who would you like to pick?
erm..pilih yang ne tul2 sayangkan peanut

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done? Forget?
tengok keadaan..kalu teruk sangat pe ye wat kat peanut, susah sikitlah...

20.Do you prefer being single or having a relationship?
having a relationship

21. what is your most embrassing moment?
manyak sangat..malu nak citer..hehhehhe

22. Who are the 5 person that you would like to tag?
cik dill-tag serangan balas...
cik ekino-tag serangan balas jua..
cik miy-serangan balas jugak...
incik ary-tag salam perkenalan...
incik herry iskandar-salam tag buat kamu..heheheh
blogger-emoticon.blogspot.com



ops, ini pula blog cik amoi yang telah di hack oleh peanut..ehehhehe..cam mane amoi? lalalalal..sila lah cari perbezaan yang peanut dah tukar..lalallalal..klik pade pic untuk tumbesaran paling besar seumpama kanta pembesar...

Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

13 pujian[s]:

Eazy Izzuddin said...

ohoho..
tag2..
nek sakit dah..
huhu

ciK aMoi said...

wah2..
banyaknya cun mecun kat blog amoi tu..
haha
lawa al toolbar peanut yg bunga2 tu..
nak2!

Cik Peanut said...

incik eazy,
betul2,,
hehehhe
tapi tak pe,
tanda di ingati..
hehehhehe

Cik Peanut said...

cik amoi,
alah..yang peanut adit name peanut yang cun.hehehhe
betulkan, cantek lah bunga2 orange ni..peanut suka..hehehehe

Amer Aan said...

ssh nk'repair'hati...
yg berduka lara...

sy cbe jwb ye...

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhu...rajinnye wat tag manyak2...hehe....;)

mie said...

oh peanut...
kalo masuk af8....
gue sanggup habiskan kdt utk undi peanut je..
hahahaaaa....
majulah peanut untung kekacang....!!!!

MH said...

hohoho... banyak repekan kamo atas tu ek... huhuhu... sian dia resdung.. mam ubat batuk ye, senang sket tdo..hoho... peanut, nape screenshot tuh menunjukkan yg berikut:

1. kamo puji diri sendiri
2. kamo ada byk toolbars atas firefox
3. kamo pakai theme oren yg tak menarik utk firefox...
4. kamo takde bookmark toolbar yg memudahkan kita untuk klik link yang disetkan...
5. takde tab web merah hitam pon dalam tuh...
6. cukup la tuh...
7. satg ada org marah..
8. sbb spamming kat sini...
9. betol tak?
10. salam [-o<

Cik Peanut said...

incik ameer
btul2..susah,....
tapi dah ye yang rosakan,
ye lah repair..
hehehhe

nbie89 said...

aku baru nak melayan tag2 nie...
nati aku nak layan tag ko lak...hoho..

wii...cian cik peanut...
mesti ko lenguh2 balek explorace...

Cik Peanut said...

cik mistaken..
rajin dan chumey..hehehhe
tak delah ajin sangat..
cuma tak de menda nak wat
wat lah tag..hehehe

Cik Peanut said...

incik mie,
janji tau undi sampai peanut menang..
hehehhehe
kalu kalah siap incik mie..hehe

Cik Peanut said...

inick merah& hitam.
wah2x,,banyak ye kamu kutuk peanut
tak moh kawan
hahahah
=P

Post a Comment