Saturday, March 21, 2009

pENJUNG kE SERiBU+2ND exPloRace+WiNneR cONtEst IncIk Mie

Peanut geram betul dengan laptop peanut ni...rasa nak hanuk2 kat dinding je:Rabbit37:..tak leh nak upload pic lah...connection selalu tergangu..tak suka betul cam gini:White25:..tak best ...tapi tak pe, peanut telah pun berjaya mengupload pic ni kat lab petang semalam..heheh..semangat tak peanut..mestilah semangat sebab nak show off pic ni..hehehee...jum..usha peanut nak show off ape...


okies, pertama sekali peanut nak anouncekan yang peanut adelah pengunjung ke sepuluh ribu atau d
alam angkanya 10o0o blog si Amoi Cantek.....
percaya tak ? percayalah sebab muka suci tak peanut mane menipu.
:White02:.tak caye jugak..nah..ini buktinya...Kalau tak percaya jugak..blah dikau dari blog peanut..hehehehhe...ops, tapi sila datang balik sebab jap agi peanut nak show off lagi...actually petang tu dah tahu dah sal pencarian gadis terchumey :White08:di blog amoi tu,,ops, silap pengunjung ke seribu yang chumey itu...sebab peanut rase terpanggil peanut pun jejalan kat blog peanut malam tu...yeah..dan akhirnya peanut lah orangnya yang cute itu.:Rabbit31:.hehehhehe...dan berjaya kalahkan yang lain sebab ada 4 atau 5 lagi pengunjung lain kat situ...


Selain dari nak tulis pasal di atas, peanut sebenarnya nak g tau yang peanut serta satu lagi explorace:Monkey49:..heheheheh..agak rajin kebelakangan ini memeluhkan dan membusukkan baju..di anjurkan sepenuhnya oleh kolej peanut iaitu DPP TM..warga DPP ku sila berbangga dengan berlebihan dengan entry ini okies?
Bergambar sebelum kemenangan
..di ambil setelah melakukan senaman ringkas:Rabbit26: di ketuai abang chumey yang lagi cute...ni ahli group peanut...kienah, kak ana, kak ani dan kak yana..kami 5 owang je..sedangkan group lain de 8, 9 owang tak aci betul2 kan2x? Agak best sebab peanut dah tahu dah chekc2 pointnye..yelah dalam UUM ni, besar mane lah agaknya kan? hehehheh....antara check2 pointnye adalah
  1. Check point pertama-->Varsity Mall. Agak jauh jugak dari kolej peanut...Selalu kalu peanut berjalan+berlenggang2+berpayung+lap2 peluh sikit+men2 hanset, dalam 20 minit gak nak sampai..Tapi kali ni agak cepat..maklumlah excited..heheheh...tapi yang tak bestnye, boleh lak si jaga checkpoint tu menyorok..ade ke patut cam gitu..:Onion71:tak patut langsung...kat sini senang je...sorang buat gaya, yang lain teka pribahasa...tapi kami kena penalti sebab yang last tak dapat jawab..susah doh..
  2. Check point kedua-kat puncak vista.:Rabbit18:.tahukah kamu apakah itu puncak vista dengan kata kuncinya "wah, tingginya bukit itu..!!"..oh ye, sila jangan ngada2 nak tanya puncak window xp ada tak? dan satu lagi sila percaya cakap peanut giler penat mendaki bukit tu semata2 nak sampai check point..hampir2 putus asa :Monkey32:peanut tengok jalan2 yang berliku2 itu...kat bawah ni pic kat kaki puncak vista...perjalanan menuju kemenangan....
  3. Check point ke tiga-Tasik Gutherie-yeah, inilah tasik untuk owang berdating+bersenam+berkayak+tengok owang kayak+memancing+tengok buaya...ops, yang last sila abaikan..tapi percaya atau tidak peanut penah perdayakan owang yang tengah bersenam bahawa peanut tengok buaya akt dalam tasik..tapi sebenarnya batang kayu aje..heheheh.,,:Rabbit54:nakal tak?task kat sini.senang aje..nni lak pic kat tasik gutherie, jua pix sebelum menuju kemenangan..hehehehhe
  4. Check point ke empat-Pusat Sukan..Wah, giler ramai owang kat sini,,terpaksalah dengan sopan+santun+malunya berlari2 anak menuju ke check point sambil mata2 mengusha mana tahu ade jodoh di situ..hehehehhe...:Monkey22:..kat sini task pun senang jugak..cuma makan limau..ye semudah itu.,bukak mulut, makan..manis sangat..tapi masalanya skunk, dia suh cantumkan balik sampai jadi bulat..aduiya..stuck kami kat situ..aduh2x..kami lekat2 je sampai jadi bulat balik...
  5. Check point yang terakhir-Library..kat sini paling sonok..:Rabbit03:sebab buat Sudoku..yeah,,peanut berjaya:Rabbit32: ciapkan tanpa perlukah klu, lebihan masa dan sebagainya..hehehe..tapi, yang bengang nya, abang tu kacau peanut..banyak lak soklan dia tanya nak psyco peanut...jahat...
Actually task tak susah, tapi nak pergi ke checkpoint tu yang berpeluh banyak..betul2 banyak..lepas check point last, cepat2 kami lari balik kolej,,sebab ade akak ajk yag bersekongkol dengan kami kata tak de lagi owang dah sampai..best2..laju2 je lari tapi sempat agi perkenalkan port amik buah jambu yang manis tapi tak rupa cam buah jambu kat kakak sekalian..hehehehhe..oh, ye..adakah peanut menang atau kalah? cuba teka cepat,..hehhehe..cepatlah...takkanlah peanut asyik kalah je kan..biarlah menang sekali sekala kan? heheheeh
pix2 semasa meraikan kemengan tempat kelima aka meraikan kekalahan..hehehehehe
kesimpulannya, peanut kalah.blogger-emoticon.blogspot.comsedih2..sebab bajet dapat juara nom satu..sedih giler..hehehehhe..peanut ase ni mesti sebab kami lima owang je..kalu kami lagi ramai, mesti menang punyalah...dan juga mesti sebab yang menang tu geng lelaki semua..mesti dowang pressure kalu tak dapat nom satu.,. ye tak? malulah kalu kalah kat peanut ni...hehehehe

ops, satu lagi..peanut nak g tau peanut menang contest kat blog INCIK MIE...heheheh..hadiahnya usha lah di blog beliau.hehhehehe..best2..hadiah tak sampai lagi..tapi tunggu aje entry bangga+riak berlebih-lebihan dari peanut...hehehehehhe

Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

19 pujian[s]:

ciK aMoi said...

add amoi kat ym k
nak mintak alamat peanut ni

Cik Peanut said...

okies...
alkan di lakukan..hehehehhe

mie said...

ayoyo peanut...
adiah sudah smpi ke blum???
gue gn post laju smlm...

Kill-Vearn said...

ghh 10000 tuh..hahahaa... tahniah2...

AHMADSUFI6177 said...

itu explorace atau explopicture?? hehehe... gurau jer..

GeNeRaSi MaLaYSia said...

hohoho..cmne leh cik peanut yg dpt ni..huhuhu..

Cik Peanut said...

testing2x..

Monster La La Land said...

uyyo explorace tuh!
wa caya sama lu lar
hahahah

nurul izza said...

wah...tahniah ye cik peanut. asyik bernasib baek jer. jelez ni!

nbie89 said...

huhu...tahniah cik peanut dapat adiah chomel tuh...huhu
jelessss...

then syok lar ko ader gem sudoku, muley tunjuk power...hohoho...
berbaloi ader tuk guru macam aku nie...ehem...ehem...hahhahahhaa

Cik Peanut said...

mie,
udah2x..
tunggu aje entry nyer..
hehehehhe

Cik Peanut said...

incik kill-vearn,
hehehhe
t dapat hadiah tau
lalalla

Cik Peanut said...

incik ahmad sufi,
biaselah tu
sambil explorace,
snap2 lah pic cikit..
ehehehe

Cik Peanut said...

incik gm,
cik peanut tunggu sampai dapat jadi pengunjung ke sepuluh ribulah..
heheheh

Cik Peanut said...

cik ieka,
hahhahaha
explorace pun jalan2 je..
hehehehe
lari dalam seminit dua..
jalan setengah jam
hehehehe

Cik Peanut said...

cik ieza,
biase2x..
hehehe
cik ieza nak kasi hadiah kat peanut tak?
mintak alamat ek?
hehhehe

Cik Peanut said...

cik nbie89,
dah tukar tok guru,
ko kene guru dengan aku lak..
heheheh

CJ-alhafiz said...

haha..salam knl...
cam mana peanut leh kalah....x cukup preparation ka???

hehe.....cj follow peanut...jumpa blog nie melalui along....salam kenal skali lagi ea..harharhar....

Cik Peanut said...

salam incik cj,
salam kenal2an..
hehehhee

peanut tk preparation pun,
masuk pun dah last2 minute
heheehhe]

Post a Comment