Saturday, April 30, 2011

[Day 1: 10 Things About me]

semalam terbaca kat belog amoi pasal 10 days challenge. ah tertiba teruja nak wat jugak. yerlah, atleast, ia membantu blogger lain mengenali diri peanut yang x pemes ni. ouh, touching moment sat. nanges

peanut x tahulah sape bagi ilham nk buat menda alah ni, tapi, kalau ikutkan kate si amoi , dia terpengaruh dari belog Huda Luna dan Mira Edora. sila picit link untuk berkenalan denggan dua gadis cantek tu. peanut dah say hi dah, korang biler lagi. belog mereka sangat chnatek dan sangat pink. maybe kiter leh wat kesatuan blogger pink kowt. auw. cute plak sebut pink2 ni. luv

ok, berbalik kepada 10 days challenge ni, there is the list what should blogger write in those ten days, amboi omputih. ehem2. herp

10 Days Challengeday one : 10 things about you
day two : 10 things you love

day three : 10 things you hate

day four : 10 things you want to say to one person

day five : 10 wishes

day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favourite songs

day nine : 10 ways to win your heart

day ten : 10 final words
?
Sebenarnya peanut dah terlewat sehari, sepatutnya first day start semalam 29th tapi di sebabkan kebizian yan
g di buat-buat, peanut delay hari ni. ala,kiter kan nk suka2 jer. heeeyok. Day 1, or first day ni macam mula2 masuk sekolah lah, macam benda basic perkenalan cam gitulah. offcourselah, korang x kenal lagi peanut kan.



WhatDay 1: 10 things about uWhat
girl nama peanut sebenar ade dalam fb peanut. pade sape2 yang add kenal lah. tapi peanut lagi prefer blogger call me cik peanutemoticon06

love nape guna nama peanut? leh merujuk entry ini, betapa peanut fanatik dengan peanut butter.

love student tahun akhir degree in Accounting. doa2kanlah tahun ni tul2 jadi tahun akhir, x sangkut mne2. kecewalah den kalau sangakut mane.

love taken sadisby Mr Incik Afiq Boy

love oh ye, peanut start berblogging pada tahun 2008. time tu peanut 8teen. muda tang2 lagi. skunk pun masih lagi 8teen. oh ye, x perlu kusut2kan kepala kire umo peanut. hehe

love anak kedua bongsu, kadang2 lebih manja dari anak bongsu. oh, perangai buruk ni, x patut tulis. kene tulis yang perfect2 jer. heee

love suka makan masakan sendiri walaupun cuma reti masak meggi. megi pun masak rendam jer. alahai. sebenarnya point ni nk tulis x reti masak. tapi kalau nak tengok kehandalan peanut masak puding roti berkuah dan creamy spaghetti leh usha sini dan sini. nyum2.laparlak.

love i'm jaywalkerz and 2pm hottest. ade sornag blogger tulis dia hotwalkerz. eh same lah kiter. heee

lovemempunyai hobi yang sentiasa berubah2. dulu suka bce novel. of course, imagine hero tersangat lah kacak, kalah my incik fahrin ahmad. dan of course peanut heroin.

love minat menulis. peanut nk menulis novel, tapi x pernah habis sebab peanut mudah buhsan dan x de mase nk buat. tapi peanut pernah tulis cerpen, picit sini please. mane tahu sape2 nak bagi pendapat ke. heee


ah done akhirnya, boleh lah tido. 10 things pun penat nk pk, cam nelah orang yang but 30 things toopenat





Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

13 pujian[s]:

Scya LollitA said...

NAK BUAT jugak nt ! cik peanut daaa pngaruh cik scya plaakkk -.-

Cik Peanut said...

cik scya:
sila2, peanut pun dah terpengaruh dah ni. hehehe

HonEyBuNNy said...

hehe...

sama la kita...

ila pun pandai masak magie je tau....ngeh3...;_0

Amoi said...

amboiiiiiiiiii

kemain join tak bagi tahu!

kalau bukan amoi bukak blog peanut nak baca pasal jay park, sampai kiamat pun amoi tak kan tahu!

Cik Peanut said...

ila: hik2 oklah tu, peanut pun pandai masak meggi jer. hehehe

Cik Peanut said...

amoi: hahahha..kan peanut dah g tau. hehehe

KinosKoko said...

kalo wat lebey dr 10 bole x? 11 things about me..hehe

s h e e said...

mcm besh je...idea untuk hupdate...ehehe...salam kenal cik peanut...sy pon second bongsu tp manje mengalahkan bongsu...sep3...

Amoi said...

BARU DAY ONE ke sampai sekarang?

mwahahahaha

Cik Peanut said...

kinoskoko:
bleh ajer ;)

Cik Peanut said...

shee: kan2x? leh lah update belog. x derlah x de entry sangat. hehehe

Cik Peanut said...

amoi,
hak2, peanut kan kat korea skunk. hahah~

Kamal Hayat said...

Kata-kata terakhir boleh la tido, Nak tidor cerita dulu ke...hehe
salam kenal

Post a Comment