Monday, January 2, 2017

[KDRAMA REVIEW : JEALOUSLY INCARNATE]

Haiii and Assalamualaikum alls!

Dah tengok dah drama ni? Well, peanut baru jer habis tengok semalam. yup, i know, lambat. Biasalah not quite a fans of korean drama lately, tapi kalau start tengok balik confirm akan tengok. Okay nak dijadikan cerita, peanut pun download lah cerita ni since kat tv dah lama habis. Dah tengok satu episode terus melekat. terus jatuh hati. perh kuatnya penangan cerita ni. 

Mula-mula tu peanut fond pada mamat hero kedua tu, Go Jung Won aka Mr Go. Memang ciri-ciri hero lelaki novel, hero drama semua ada pada dia. Handsome. Tall. Romantic. Penyayang. Kaya. Too perfect to be good. Dahlah awal awal tu Lee Hwa Shin hero tu macam jnenis ego tinggi sikit. Peanut dah lah tak suka lelaki ego tinggi, memang haruslah buat-buat tak nampak jer hero tu. 

Tapi, lama-lama terjatuh cinta pulak kat mamat Hwa Shin ni sampai sekarang dok crush lagi. Tak nak moved on. hehe. Mungkin sebab peanut ada kenal lelaki ego tinggi tapi sebenarnya dalaman lembut sangat. eh.

Okay berbalik kepada drama ni. Drama ini mengisahkahkan kepada kehidupan Pyo Na Ri sebagai weather forecaster kat SBC , sebuah syarikat televisyen yang famous kat South Korea selepas gagal interview sebagai TV Announcer. Sejak tiga tahun lepas, Pyo Na Ri crush kat Lee Hwa Shin, Announcer kat situ tapi mamat ni boleh buat derk jer, buat tak layan jer kat Na Ri. Dia bajet cam Pyo Na Ri ni easy and cheap gituu. Pastu Lee Hwa Shin ni lari ke luar negara selepas dia report pasal kes abang dia, lepas tiga tahun tu balik and terjumpa balik Pyo Na Ri. Tak sangka lepas tiga tahun Pyo Na Ri masih lagi ada crush kat mamat ni. Tapi mamat ni still tak layan, ego tinggi betul. Dia bejt  Lagi-lagi Pyo Na Ri ni macam concern and amik berat pasal breast cancer mamat tu. Mamat tu plak bajet tu act of concern gitu. Tapi still ego tak nak suka kat Pyo Na Ri.

Sampailah best friend mamat tu, Go Jung Won yang kaya raya tu mengorat and start Pyo Na Ri dengan kenkonon restu dari Lee Hwa Shin. Time tulah Lee Hwa Shin realised yang dia sukakan Pyo Na Ri. Betullah orang cakap, dah jadi milik orang baru sedar diri tu ego tinggi. ehhhh. Memula Lee Hwa Shin ni fight lah perasaaan diri sendiri tu. yelah, awek bff kot. Tapi akhirnya selepas separuh nak gila, dia fight nak Pyo Na Ri. Time nilah diorang kiss. haa scene kiss ni lagi best dari scene kiss dengan Jun Won tahu. Okay. gatal.

Bermula kisah macam mana diorang berebut. Macam-macamlah dua-dua mamat tu buat. And Pyo Na Ri pun macam sebelahkan side Jun Won mengenangkan Hwa Shin ni pernah reject dia, Jadi dia macam pelik macam mana Hwa Shin ni ada perasaan kat dia. Dia tak boleh nk decide siapa yang dia sayang. Hwa Shin yang dia dah crush 3 tahun atau Jun Won yang currently dia tengah dating. Last-last , Hwa Shin decide nak undur diri time ni Na Ri sedar perasaan sayang tu lebih pada Hwa Shin.

Drama ni bukan sekadar kisah percintaan tiga segi antara sahabat sendiri jer, tapi macam-macam kisah dalam mngejar cita-cita nak jadi TV Announcer ni and cabaran-cabaran walaupun dah famous. Selain tu, highlight jugak pasal kisah breast cancer dikalangan lelaki, Yang penting, bagi peanut drama ni best dan bukan sekadar kisah cinta sahaja.

Peanut paling suka lagu yang Lee Hwa Shin karok time tengah fight perasaan tu, Lagu pasal cinta tiga segi dengan kawan baik sendiri. Serius best betul lagu tu.

Btw, yang mana nk download nah boleh download kat link ni.

Download Korean Drama : Jealously Incarnate

Peanut really recommend drama ni lagi-lagi yang mana pernah crush kat someone tu. Kene sangat uools. Owh, lelaki yang ego teramat tinggi pun boleh tengok tau. hee

"How can a crush change after years?"

Till then, Bye~


Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

1 pujian[s]:

ibu rasia said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada DATOK atas nomor yang DATOK
beri 4 angka [0306] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus DATOK.
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu DATOK. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan DATOK..
sekali lagi makasih banyak ya DATOK… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi DATOK BOWOH IBRAHIM MAT ZIM,,di no (((085-342-064-735)))
insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 770 JUTA , wassalam.

Post a Comment