Friday, February 20, 2009

Jum2x..kita jawab tag

okies..tenghari ni peanut di kejutkan:White37: dengan tag dari cik ika....dah lah pagi tadi dikejutkan dengan soklan test Manegerial Accounting yang susah2..dua jam setangah peanut bertungkus lumus menjawab soklan sambil mengesat hingus:White17:....(kowang kene faham ,peanut kan selesema)....lecturer MA1 peanut cakap soklan mid term agi senang dari final..so, kowang leh bayang sendiri lah betapa'senang'nya soklan final nanti la kan? mungkin waktu tu peanut bukan setakat lap hingus, terus tersakit kepala terus gamaknya...:White32:

Okies tanpa membuang mase(walupun pendahaluan dah melalut), jum kita usha sesama tag dari cik yang cute ni..lalalalal

Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah...(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!)

1)Anak kuncifs30
kegunaan asal-of course sebagai kunci pintu bilik. tapi, peanut tak yah masuk bilik guna kunci pintu...cuba teka nape? sebab peanut halimunan...leh masuk gne dinding je...:White01:
sebenarnya pintu bilik peanut wosak...dah report tapi lum datang baiki agi...ops, jangan g tau owang lain ek?..habislah bilik peanut t..terutama kat monyet2 yang selalu bergayut kat pokok depan bilik peanut(faham2 lah sintok ni kan zoo), t si monyet2 hencem :Monkey01:tu masuk lak bilik peanut ni...

kegunaan sampingan-digunakan sebagai pisau untk membuka tembikai ketika acara sukaneka makan tembikai..lalalal...selain itu, boleh digunakan sebagai loket rantai untuk di hadiahkan kepada pakwe masing2(errk,,boleh ke jawapan ni?)


2) penutup penfs30
kegunaan asal-menutup mata pen agak pen tidak mudah habis dakwat.dan tidakperlu menghabiskan duit untuk membeli pen baru..baik simpan duit untuk shopping:Monkey06: kasut baru....

kegunaan sampingan-ye, sepeti cik ika..peanut suka gigit hujung penutup pen sehingga hilang keaslian rupa asal pen tersebut...ops, terbagitahu tabiat buruk peanut yang ayu ni lak:Monkey08:..malulah..hehhhe


3)Botol Mineralfs30
kegunaan asal-untuk menyimpan air yang di masak oleh peanut.err, rajin tak?:Monkey47:
kegunaan sampingan-diisi dengan pasir sehingga separuh botol..kemudian digoncang2 ketika hari sukaneka di adakan...boleh imagine tak?:Monkey13:


4)Paper lamafs30
kegunaan asal-sebagai bahan buangan..erk...:Onion40:
kegunaan sampingan-boleh dijadikan jet pejuang peribadi ketika main perang :Monkey37:dengan adik(tak de s sebab sowang je tau)


5) seluar 'D'lama..'DALAM' terpaksa di sensored kan..ops...fs30
kegunaan asal-entah..buang kot...err,..nak pk gak lah keguaan yang mengarut...sebagai seluar baru untuk adik peanut..:White01:lalalal...jahat tul peanut..erk..ciptaan semata2..bukan kisah benar ye..
kegunaan sampingan-digunakan untuk mengelap peluh di muka anak kambing..yeks...:Onion21:

6)Lesung batufs30
kegunaan asal-digunakan untuk menumbuk bawang, halia dan sepupu sepapat dengannya...sila amik perhatian, kemungkinan besar anda akan berasa sedih sehingga mengeluarkan air mata.:pandaGeli_21:.mungkin kerana anda berjiwa sensitif kerana tidak mampu menahan sebak di dada melihat kezaliman anda sendiri menumbuk bawang yang memang tiada ikatan saudara dengan anda....

kegunaan sampingan-erk, digunakan sebagai pipi sebgai pengganti lesung pipit..erk, boleh kah begitu? cuba try ye...peanut dah de lesung pipit walaupun tak dalam..hehhehe..perlukan peanut mencubanya di rumah?:pandaGeli_03:

7)Langsirfs30
kegunaan asal-digunakan sebagai hiasan dalam rumah sama ada di pintu, di tingkap serta di mana2 sahaja...penting ketika musim perayaan atau perkahwinan..makcik2 akan sibuk mengshow off langsir baru..
kegunaan sampingan-digunakan sebagai pengelap hingus:White19: ketika kehabisan stok tisu..juga sebagai baju sementara sekiranya baju2 peanut semua berada dalam bakul busuk...

8) Komputer opisfs30
kegunaan asal-digunakan sebagai alat untuk menyiapkan kerja2 ofis yang bertimbun--peanut aselah sebab peanut tak de komputer bernama opis..komputer milik apis adalah...tu kena tanya apis sendiri lah..apis tu aka abang ngah peanut..lalalala
kegunaan sampingan-sebagai alat untuk bermain masak2..lebih advance kerana ade komputer...erk,mungkin sebagai alat untuk membiak anak2 virus?:White11:


9)Duit syilingfs30
kegunaan asal-untuk menelepon pakwe-:Monkey22:-zaman budak2...
kegunaan sampingan-alat permainan..ala yang main jentik2 tu..sape tak penah main tanya peanut...skunk suka kumpul duit syiling...sebab tak nak bawak dalam beg duit..t berat,,,lalalalal


10) Laman Blogfs30
kegunaan asal-sebagai wadah penghubung dan juga sebagai medium untuk berkongsi ilmu pengetahuan(skema kan ayat peanut?:Onion70:)
kegunaan sampingan-tempat peanut melalut dangan emoticons yang cumey2 ni..erk, tempat peanut mengumpat kengkawan..sila chek entry lame..mane tahu peanut ade ngumpat kowang ke...lalalal..dah chek lum? dah..hah, tak dE? mestilah tak de, muka suci cam peanut nu mane kutuk owang..lalalala:pandaGeli_02:


ciap jugak akhirnya tag dari cik ika ni..lalala...puas hati tak? dah..tapi peanut lum puas hati..peanut nak tag kowang lak...lalalalala

incik Azizwan-peanut sebenarnya tak layak mengetag kamu..tapi nak jugak..lalalal..sila jawab2...
cik pinat-silalah pinat...kamu kan same name dengan peanut..lalalal
cik x[0]x[o]-wajib buat tau..lalalalal...
incik badek_gonzalez-huhuhu..bro..buat tau..(takut sebenarnya nak tag bro ni)
incik spatt-yang ni sowang, peanut tahu..blog kamu mane penah de tag..tapi, kamu di paksa jugak!!!..hehehehe
incik eazy-izzuddin-sila amik..lalala..jawab dengan hati2,,jangan main tembak2 ye...
incik paan-sila buat incik pink...
cik fara kecik-kecik, daripada ko tido kat bilik tu, meh jwab tag aku ek...lalalal
cik nana-buat ye sis...
incik mohd zahari-hehhehe..tullun2 buat ek..lalalala



kepada semua calon2 pemenang tag di atas, sila jawab tag peanut di blog memasing ye..ala, jawab lah..tak de alasa..muktamad...erk,okies2,,ade budi bicara,,peanut bagi dua pilihan..
1)menjawab tag ini di blog anda-sila jawab dengan penuh bergaya dan beremosi
atau boleh memilih pilhan kedua ni
2)sekiranya tidak mahu menjawab, sila postkan hadiah(tidak kira2 hadiah pe2 pun) kepada alamat peanut..berminat..sila request alamat ye...:pandaGeli_05:lalalala


hohoho, peanut nasihatkan kamu semua pilih nom dua ye?:pandaGeli_01: lalalalala...kejamnye peanut...tak pelah..peanut sedar peanut sape..:pandaGeli_21:hanya kacang yang menumpang jejalan di blog kowang je..tak pelah kalu tak nak jawab...ishk3x:White21:..-->termakan tak dengan kata2 sedih peanut ni?
fs03fs03fs03fs03fs03fs03fs03fs03fs03
updated!!
atas permintaan cik x[o]x[o], peanut nak wat undian kat sini kepada sesiapa yang di tag..sila undi ye...
1)tak yah jawab tag dan bagi hadiah kat peanut
2)jawab tag dan peanut bagi hadiah kat kowang

sila undi ye kengkawan...undian majoriti akan di ambil kira sama ada peanut yang kene kasik hadiah atau kowang..lalalal..tapi dengan syarat, kowang buat tag ni dulu n sila g tau peanut ek..peanut nak menumpang gelak di blog kowang..hehehhe

undian terkini...

kowang jawab tag, peanut kasi hadiah-->
1)cik x[o]x[o] tapi belum buat agi kan?,
2)incik hitam dan merah(tak layak sebab tak jawab tag..hehehe..selamat peanut...incik hitam dan merah, kalu kamu jawab tag peanut, peanut kasi hadiah khas untuk kamu..hehehe),
3)cik pinat(jum2..kiter g blog ye..lalalal)
4)encik badek--tq2x..dah jawab kan? lalalal..tunggu saje ..hehehe
5)cik nana-->turut mengundi untuk hadiah..lalalalal


kowang tak yah jawab tag peanut dapat hadiah, sape2 yang tak respon dan tak jawab tag di kira dalam kategori ini
1)cik peanut
2)Incik Azizwan-->kalu dah jawab akan berada dalam senarai di ats
3)Incik spatt
4)Incik eazy-izzudin
5)Cik Fara Kecik
6)Incik Paan
7)Incik Mohd Zahari

3 owang telah menjawab, maknenya 30% sahaja yang undi untuk dapat hadiah....so, bkan majoriti lagi..sekiranya dah 50%..peanut akan kasi hadiah misteri kepada penawab tag berkenaan..hehehehe
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

48 pujian[s]:

여자 이니까® ☂[x]O[x]O☂ said...

yessss!!
xoxo yg 1st..ihih
kalo da jwb cik peanut kn bg adiah or award ker kat ktorg yg m'jwb eh..
hahahaah
skali skala b'laku kejam ngan krabat kekacang *tawa jin afret

monster la la land said...

har har har!
gile gelak besa bace ouhhh
ngihihihi
jwpan yg sunggoh kegilaan
;)))
kaye ngn emoticons erpp
bagus2..tomeiyy jeew
tx cik kacang peanut itewww

azizwan[dot]com said...

arghhh.. tag yg sangat sengal dan jawapan yg cik peanut lg sengal tahap infiniti. huhu..

adakah aku perlu menjawab tag ini? tolong, aku dalam dilema. hehehe.. nk bg hadiah? aku org susah, mana mampu nk bg hadiah. lalala..

wait & see je la ye cik peanut. huhu..

Cik Peanut said...

hohoh,.tahniah cik x[o]x[o], kamu jadi yang pertama...lalalla..
erk, hadiah untuk sape2 yang jawab tag?err..
okies, tapi kita wat undian lu...
sape stuju?
kalu ramai setuju,leh lah peanut pk2 kan hadiah yang sesuai untuk kowang...hehehehehe

Cik Peanut said...

hehehe..peanut jawab sesuka hati je tadi cik ika..tak pe ke?
lalala
apapun tq kat cik ika sebab bagi peanut tag yang sungguh mencabar minda ni..
lalalalla
erk, tak de hadiah ke?,,lalalalla

여자 이니까® ☂[x]O[x]O☂ said...

engkorg suma yang jugak kn jwb tag ni, jom ta pakat ramai2 mintak adiah ngan Cik Peanut pas jwb TAG nie..
JOM!
ahaha


XOXO 1000% SETUJU!!

Cik Peanut said...

hohohoh
baru satu owang lah cik x[o]x[o],
undi2 lagi..peanut amik undian majoriti...

merah dan hitam said...

"penutup pen-ye, sepeti cik ika..peanut suka gigit hujung penutup pen sehingga hilang keaslian rupa asal pen tersebut...ops, terbagitahu tabiat buruk peanut yang ayu ni lak"

"penutup pen-digunakan untuk mengelap peluh di muka anak kambing..yeks."

"komputer ofis-sebagai alat untuk bermain masak2..lebih advance kerana ade komputer...erk,mungkin sebagai alat untuk membiak anak2 virus?"

hahahaha... memang best.... meh2 adiah...

Cik Peanut said...

bro merah dan hitam..
kalu kamu nak wat tag, ni buatlah..
t peanut letak name kamu...
hehhehhe
peanut nak tag kamu
tapi takut kamu tak nak wat,
blog kamu kan tak heran tag2 ni..
lalallala
takut lak nak kasi..hehehe

merah dan hitam said...

jawapan saya:

TAK MAU!!!

sebabnya dulu time saya guna blogspot, da penat tag mengetag ni..lagipon my new blog tak sesuai ngan tag..harap mahap...

Eazy Izzuddin said...

ayyak!!!....
tag lagi
adoyai
huk2
byk utang nih

p.i.n.a.t said...

kena tag??
errr..nak pili yg first la jwb tag..

pastu mau sokong xoxo!!:p

Cik Peanut said...

incik merah dan hitam..
dah agak dah jawapan tu..
sebab tu tak nak kasi...
hehehhee

Cik Peanut said...

cik pinat..sila2..buat..
hehehe
nampaknye undian dah 3 0wang..
lalalalal

Cik Peanut said...

hai eazy...
silalah wat...
n sila wat undian sekali ye..

Along Arman said...

hahhaha...
malam ni mo ceroboh bilik peanut..
nak amik semua barang...
muahhahaa.. misti malam nie peanut takleyh mo titon..

Cik Peanut said...

along..
malam ni peanut tak nak tido..
hehehe
datanglah..lalalla
peanut sandal dengan baldi je
lalalala

Along Arman said...

peanut lufe yer..
along ada kuasa halimunan...
lalalla....

Framestone said...

out of topic--> dorg saje je puji tue..nk jage hati he..23x bro gurau je.. ok latue dah leh masak.. bykan berlajar memasak..nnt senang

sape la golongan same dgn die ek...eh jgn nk gatal2 masak kat blog bro ek

muhdzahari said...

err..kena jawab kah? hehe..okayla2x
tapi maybe lambat lah skit, kot.
sebab koneksi internet persis siput berlari2 anak, ha ha

Cik Peanut said...

mohdzahari,
okies..janji wat ek?
lalalalal

여자 이니까® ☂[x]O[x]O☂ said...

wui engkorg yg kn jawab tag tue, jan lupa tuk undi spya Cik Peanut bg kita suma hadiah yg besarrrrr..hhahaha

UNDI!! JAN X UNDI!! ;p
huahaahah

Cik Peanut said...

hahahha...
cik xoxo biler mahu jjawb tag..
selagi tag tak dijawab...undian tak laku...
hehehhe
skunk bawu dua orang..
maknanye baru 20%..hehhehe...
undian memihak kepada peanut agi...
lalalalla

badek_gonzalez said...

waaaa
komfom aku nak yg ko bg hadiah kat kitorang!
weeeeeeeeee

p/s:pesal takot nak tag aku?..aku budak cute maa..aku slalu buat muke cute(tp,sume cakap aku buat muke garang)...blom pnah try buat muke garang lagik...warghhhhh

Cik Peanut said...

okies..
undian anda di ambil kira..
lalala
err, takut sebab kamu tak penah kumen kat blog peanut...
lalalalalla

badek_gonzalez said...

pasal langsir tu...
langsir tu...
kamu...
adeh
terlalu jujur
whahaha

Cik Peanut said...

hohohoo

tu peanut memain jelah..

main belasah je biar jawapan nampak gempak...

hehehhehe

noorfarhana said...

cik peanut..nana da jawap..
nk hadiah

noorfarhana said...

nana da jawap..
nak hadiah taw

여자 이니까® ☂[x]O[x]O☂ said...

mana aci cam tue..
wokei, malam nie jugak xoxo wat..
hahaha

n bisuk juga hadiah tue kn ada da..

amcm?? deal??
ahahahah

Cik Peanut said...

nana...
nak hadiah ek?
lkalala
tq wat tag

Cik Peanut said...

cik xoxo,
yelah..kene wat lah...
peanut wat undian sampai jumaat ni..

sape yang di tag menjawab tag..
dan undian melebihi 50%..
maknenya peanut kasi lah hadiah kat sape2 berkenaan tu..

kalu tak lebih dari 50% sampai jumaat ni...maka, ucapan tima kasih jelah awab tag..
lalalalla

fara said...

nak adiahhh...`!!!! hahhahahahha

walaupun aku lambat.. tapi aku still tak terlambat untuk merebut adiah2 mu.. hahahahhaah... ye ye.. aku nyer adiah tak yah pos.. ley bagi jer pas by hand.. hahahahahah.....

spatt said...

ehh, bukan xpnah jawab tag la...
blog version 1 dulu dah banyak jawab da.oleh sebab kite bru knal so peanut xbrnasib baik sebab xdpt tgk tag2 tu..huhu
respon spatt same mcm wan, wait n see..hehe

Cik Peanut said...

tq2x fara.,,,
esok same2 teman aku p cari hadiah ek?
hehehehhe

Cik Peanut said...

okies..
hadiah pun peanut wait n see lah ye spatt..
hehehehhe

Cik Peanut said...

okies..
hadiah pun peanut wait n see lah ye spatt..
hehehehhe

Anonymous said...

China and Russia put the blame on some screwed up experiments of US for the earthquake that happened in Haiti.
Chinese and Russian Military scientists, these reports say, are concurring with Canadian researcher, and former Asia-Pacific Bureau Chief of Forbes Magazine, Benjamin Fulford, who in a very disturbing video released from his Japanese offices to the American public, details how the United States attacked China by the firing of a 90 Million Volt Shockwave from the Americans High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) facilities in Alaska
If we can recollect a previous news when US blamed Russia for the earthquake in Georgio. What do you guys think? Is it really possible to create an earthquake by humans?
I came across this [url=http://universalages.com/hot-news/what-happened-in-haiti-is-it-related-to-haarp/]article about Haiti Earthquake[/url] in some blog it seems very interesting, but conspiracy theories have always been there.

Anonymous said...

Simply put i was looking at this web-site and have found it to be extremely handy. I would really be thankful for any help.

Not long ago, Louisville has came forth as a major center for the health care and professional medical sciences industries. Louisville has been key to progress in heart and hand surgery treatment as well as cancer cure. Several of the earliest fake cardiovascular transplants were conducted in Louisville. Louisville's blooming downtown medical research campus consists of the brand-new $Eighty-eight thousand rehabilitation town, and a well being sciences study and commercialization park that, in collaboration with the University of Louisville, has lured nearly 75 best researchers and research workers. Louisville is usually also home to Humana, one particular of the nation's major health insurance coverage companies.

Louisville is home to a few major organizations and establishments.

Anonymous said...

Ola, what's up amigos? :)
In first steps it's very nice if someone supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks in advance and good luck! :)

Anonymous said...

Witam doszedlem do wniosku ze ta strona jest najlepsza jezeli chodzi o [url=http://www.youtube.com/user/kredytstudencki]kredyt studencki[/url].

http://identi.ca/kredytstudencki

Anonymous said...

http://studencki-kredyt.pl/jan-chrzciciel.html
http://studencki-kredyt.pl/jezus-chrystus.html
http://studencki-kredyt.pl/maria-magdalena.html
http://studencki-kredyt.pl/zachariasz.html
http://studencki-kredyt.pl/maria-stuart.html
http://studencki-kredyt.pl/antoni-marianowicz.html
http://studencki-kredyt.pl/maria-ludwika.html
http://studencki-kredyt.pl/marengo.html

Anonymous said...

http://www.atomic.yoyo.pl/czity-do-cs/decal-converter.html
[url=www.atomic.yoyo.pl/czity-do-cs/decal-converter.html]decal converter[/url]
[url=http://www.atomic.yoyo.pl/kara-smierci/kara-smierci.html]kara smierci[/url]
[url=http://www.atomic.yoyo.pl/czity-do-cs/serwery-cs.html]serwery cs[/url]
[url=http://www.atomic.yoyo.pl/czity-do-cs/speed-hack-counter-strike.html]speed hack counter strike[/url]

Anonymous said...

Internet wkracza niemal w każdą sferę naszego życia. Staje się także najpopularniejszym medium, za pośrednictwem którego banki docierają do klientów, oferując pełną paletę produktów bankowych, w tym ten podstawowy - konto osobiste. Zapoznaj się z ofertami banków, które proponują konta osobiste. Cztery typy konta do wyboru: CitiKonto, CitiOne, tanie konto internetowe CitiOne Direct oraz Konto Oszczędnościowe 4,04% Całodobowy dostęp do rachunków przez telefon i internet Przelewy przez internet bez opłat Ponad 100 oddziałów w całej Polsce 0 zł za wypłatę gotówki w bankomatach Citi Handlowy, Euronet i eCard w Polsce oraz bankomatach i oddziałach Citi za granicą Możliwość prowadzenia dodatkowych rachunków w walutach obcych Linia kredytowa nieoprocentowana do 7 dni w każdym miesiącu Po pierwsze Inteligo to konto z przyjaznymi procedurami i najbardziej intuicyjnym systemem obsługi przez www i komórkę. Celem Inteligo jest ciągłe ułatwianie Ci życia codziennego. Dzięki rozwiązaniom Inteligo masz stały, prosty i bezpieczny dostęp do swojego konta i wielu produktów finansowych. Masz kontrolę i dostęp do swoich pieniędzy i produktów finansowych w koncie Inteligo z każdego miejsca i o każdej porze. Oprócz serwisu www oraz Serwisu Mobilnego Inteligo, masz do dyspozycji centrum telefoniczne i obsługę konsultantów Inteligo 24 godziny na dobę. W całej Polsce bezpłatnie wypłacisz pieniądze z ponad 2 tys. bankomatów PKO BP.MultiKonto ja to nowoczesny i wygodny rachunek osobisty umożliwiający bieżącą kontrolę i bezpieczne zarządzanie Twoimi finansami nie tylko on-line.
[url=http://www.maney.pl/]pożyczka[/url]

Anonymous said...

Hiya everyone, I just signed up on this excellent forum and wished to say gday! Have a excellent day!

Anonymous said...

Cool site I loved reading your info

[url=http://partyopedia.com]birthday party supplies[/url]

Anonymous said...

Hi,
My name is Sheila. I live in Chicago. I have 2 dogs that are my life. I enjoy running, hanging out with friends, and dancing.
“If you truly are half as beautiful and interesting as your profile indicates, I’m ready to say “I do”! Okay, maybe I’m getting ahead of myself here,
but I wanted to let you know we definitely need to sit down and chat sometime.”

You van visit me here:[url=http://www.how-to-lose-weight.nl/Beth/index.html]Sheila Beth Anderson[/url]

Anonymous said...


[url=http://ph-pills.com/en/item/generic_zyban.html]buy zyban[/url]

Post a Comment