Sunday, February 15, 2009

Peanut menyambut 14hb Feb

Tengahari kelmarin peanut kuar mamam dengan tecik n fara...hari jumaat tu peanut penat sensangat..peanut kan ade hari keluarga kolej tm semalam...:Onion70:peanut main lari dalam guni,.kelakar je.hehhehe..boleh bayang tak cam ne lari dalm gunu tu?cam ni kot...:White35:..kowang kene lari cam itik..hehehhe...punyalah semangat peanut main tapi kalah lak...pengadil tu tak adil tul..name je pengadilll...:Onion71:

Lepas mamam, kami singgah ke Mall yang terkenal di kalangan pelajar uum ni, Varsity Mall, wah, cam gah kan? :Onion49:..tapi kecik je..selepas borak2, minum ice blended, makan2x pancake, :pandaGeli_32:memang best ar...peanut pun terkuar sal dah lame tak karaoke...apa lagi, peanut, tecik n nabila pun wat keputusan tetiba nak kuar g jitra...jum2x..peanut memang suka..err, dlam perjalanan nak g jitra lah...tecik g tau peanut satu rahsia..kowang nak tahu ke? err, tak leh,,,rahsia ni lucah,,ops, :Onion22:sowy..hahhaha

Bajet nak g karaoke, tetiba je nak tengok geng upin dan ipin...kul 3.45 kami beratur untuk wayang kul 4.15...panjang giler...pergh..penat ar...:White03:...cam yang selalu terjadi, sampai je kat kaunter, wayang kul 4.15 dah tak der...terpaksa lah kami tunggu kul 6 punya...tak kisahlah..janji lehh tengok...:Onion54:..hehehhe...lagipun, kami memang dah bajet nak mengeluarkan semua suara merdu kami kat abang 'mic'...hehehhehe..jum2x, kita karaoke...hehehhehe...

Perh, puas giler karaoke...release segala tension...:White14:..tecik ade nyanyi lagu untukmu, yang meet incle hussain tu...wah3x...giler arh...peanut siap ikut2 agi..hehhehhe:pandaGeli_02:...kami dah decide nak wat lagu tu as lagu wajib karaoke..he3x...:pandaGeli_14:buang lagu generasiku yang selalu kami nyanyi dulu..hehhhehe...err, peanut ase suara peanut dah best balik lah...kalu peanut masuk af ni, mesti peanut jadi juara, :Onion17:sape setuju?

dah puas melalak..kami jejalan kejap..pastu naik balik, sebab dah nak kul enam, nak beli popcorn pun kena beratur panjang...beratur jelah..lagipun mase tu dah sakit tekak nyanyi lagu2 nada tinggi ni..:Onion69:..mase kat dalam panggung wayang, peanut tengok ramai giler budak2...hehhehe..kami pun bajet umo 12 tahun je lah...lallala:Onion70:..pe yang leh peanut cakap citer Geng Pengembaraan Bermula ni ialah:
  • memang best ar..tahap dewa lah..peanut akui cerita animasi malaysia, yang ank tempatan wat ni memang bagus sekali..walaupun, peanut juga akui ade sedikit kelemahan...sedikit je..cam memula, peanut perasan mulut gerak lain dengan bunyi suara,..tapi, lama kelamaan, kita dah tak kisah,..sebab excited nak tengok cerita seterusnya..:pandaGeli_05:dan peanut ase mungkin babak tu je kot yang mulut gerak lain dari suara...
  • Peanut setuju lah dengan kata2 manis sebelum wayang bermula tu..."kanak2 dibawah 13 tahun di nasihatkan dengan bimbingan ibubapa"..cam gitu kot ayatnye...sebab peanut yang dah 19 tahun ni pun giler takut :White37:tengok bapak besar giler setan2.ops, monster dalam tu...
  • Monster dalam cerita pun menjadi..cam ular bapak besar tu...peanut tengok sambil tutup muka tau...mula2 control cun, maklumlah ade mamat dok sebelah peanut...tapi dah takut tu, hilang control2..:Onion68:hehehhe..satu lagi mase lintah tu...giler geli arh,,,mase babak tu pun peanut tutup muka..peanut ase peanut sowang je kot tutup muka....:White15:malunya....
  • Apapun, peanut nak ksi 5 bintang untuk citer ni...:Onion73:kalu ade 15 bintang pun, peanut nak kasi semua..memang best and tak rugi kalau kowang nak tengok...n terlampau rugi kalu kowang tak tengok..apatah lagi peanut penah jumpa owang yang tak tahu pun pasal citer ni..peanut bukan pe..peanut bukan nak halang owang sokong cerita barat..tapi, bagi peanut..baik peanut sokong cerita ni yang memang dah konfirm2 owang malaysia yang wat, yang menonjolkan ciri2 murni masyarakat malaysia...tapi, kalu filem2 cinta yang jiwang2, peanut pun tak layan..menghabiskan duit je...:Onion71:
dalam kul 9 lebih kami balik ke uum dihantar oleh abang Mat..abang mat ni salah sowang pekerja yang mempromosikan kad kredit ape entah..yang ade sekali ngan mytv3 tu..kowang tahu kan? di sebabkan peanut berjaya mempromosikan dan menghasut nabila dan tecik mengapply kad tersebut..dan peanut juga berjaya mendapatkan potongan walaupun sebenarnya tak patut peanut mintak..hehhehehe...:Onion32:..diowang ngan baik ati nye sudi menghantar kami pulang ke lembah hutan sintok ni...dengan alasan yang peanut bagi kami dah terlepas bas disebabkan mendengar promosi dari abang tu..hehhehe..sebenarnya niat asal nak amik cab je.la3x...:Onion67:

pss...peanut beli kasut baru...chumey...:Onion53:nak tengok? hu3x..ne leh..hehehhe...peanut dah try upload..tak leh..hehhehe...tak leh nak menunjuk..:Onion72:...satu lagi peanut beli dua pasang stokin yang satu harga RM 5.90 Je..tapi yang sedihnya..lepas peanut bayar, peanut lupa nak amik stokin tu..dan peanut ase akak tu lupa nak kasi kat peanut...sedihnya...dah lah cumey sesangat....:Onion62:
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

26 pujian[s]:

fara said...

iera..`!! sesungguhnya rahsia tetap rahsia.. klu tak.. aku tak nak bayar utang ko.. wahahahahah

Cik Peanut said...

hohoho
wah2x,..tak nak bayar utang ye?
banyak cantik..
ko nak bayar ke ko nak aku heboh satu uum?
hehhehe(gelak jahat doh)..
lallala..
err, kalu aku ugut nak sebarkan citer ni cam mane?
rasuah cepat...
lalalallaal

spatt said...

jgn masuk AF!!huhuhu
i say, go home and practice.. :P
hurm..xsempat lg la nk g tgk geng...
membe2 sume bz je..huuu

p a a n. said...

lorhh..
ytg gi tinggal tuh nape?
iskkk

Cik Peanut said...

hohohoho...peanut bukan tak layak masuk af...peanut je yang tak nak..yelah...minggu pertama, peanut juara..kedua pun peanut...minggu2 seterusnya peanut..peanut tak nak lah owang jeles ngan peanut..hehehhe

hohohhoho,,,jum2x..tengok geng,,,best,,kalu sape2 nak belanja peanut tengok geng..peanut nak..alallala

Cik Peanut said...

paan...
peanut bukan sengaja tinggal..
selalunya peanut amik barang lu...
baru bayar..
kebetulan lak..barang kat tangan peanut banyak...lupa lak lum amik..
akak tu pun satu tak bagi pun..dia pun lupa kot..

spatt said...

eh, peanut tgk smpai minit last ke x?
sbb yg paling last tu ade lagi scene yg best, org ckp la...huhuhu

Cik Peanut said...

mase last scene tu peanut dah bangun sebab semua dah bangun..
tapi peanut tengok..
scene tu cam gini..

tok dalang: mak uda2x..tolak mak uda!!
Appa si Rajoo: Jangn Mak uda, pk mase depan...
Mak uda:..(pening2x..nak ikut yang mane ni...)

scene tu same dengan scene upin, ipin n rajoo...kamu tengoklah..lawak..peanut je yang tak reti citer cam mane lawaknye..hehehhe...tapi..best!

Cik Peanut said...

mase last scene tu peanut dah bangun sebab semua dah bangun..
tapi peanut tengok..
scene tu cam gini..

tok dalang: mak uda2x..tolak mak uda!!
Appa si Rajoo: Jangn Mak uda, pk mase depan...
Mak uda:..(pening2x..nak ikut yang mane ni...)

scene tu same dengan scene upin, ipin n rajoo...kamu tengoklah..lawak..peanut je yang tak reti citer cam mane lawaknye..hehehhe...tapi..best!

p a a n. said...

xpon die saje nak kot
jahat tol akak tuh
hahaha

azizwan[dot]com said...

berangan nk masuk AF rupanya. huhu.. bila la aku boleh nengok geng ni? kat tempat aku takde pawagam. adeh! vcd, kluar la cepat. aku pun nak nengok jugak..

Cik Peanut said...

paan...
ha'ah..
tu lah..
peanut malas nak g lain kali..
lagipun kedai tu tak de resit...

Cik Peanut said...

azizwan...
peanut bukan berangan lah...
dah realiti..
heehhehe...peanut je yang tak nak lalalala...

kamu dok ne ek?
datanglah jitra..sini ade pangung wayang leh tahan gak ar best dari alor setar tu..
alalalala

Cik Peanut said...

azizwan...
peanut bukan berangan lah...
dah realiti..
heehhehe...peanut je yang tak nak lalalala...

kamu dok ne ek?
datanglah jitra..sini ade pangung wayang leh tahan gak ar best dari alor setar tu..
alalalala

PJ selamba said...

dasat betul cik peanut ni...

spatt said...

serius masih tapaham wlaupun peanut trangkan...wakakaka
xpela nnti spatt g tgk sndri..hehe
btw, entry valentines tu ade problem sket, so trpakse unpublish...huhu

azizwan[dot]com said...

adeh cik peanut, berapa jauh nk datang jitra. huhu.. sbbnya, aku org sabah. hahaha..

aku tinggal kat kg, mana la ada pawagam. klau nk pegi pawagam, kena siap duit tebal2 kat poket. hehehe..

Cik Peanut said...

spatt.
peanut memang tak reti cerita..
tapi peanut memang konfirm lawak ar..
peanut selalu gurau2 ngan member sal tu..
lalalalal...
t spatt tengok g tau ek...
t leh ar peanut gelak same ngan spatt
lalalallala

Cik Peanut said...

azizwan
kamu owang sabah ek?
wah, best lah...
alah..t kamu kuar lah g bandar..
leh negok gak..
rugi tak tengok,,,

Merah dan hitaM said...

cik peanut..nape g karaoke tak ajak kami..sedih taw kene tinggal sorg2 :(

l0veyd0veyd00 said...

karaoke...i likeeeeeeeeeeeee

Ir. hydir said...

ooo..gi tgk Geng ya...

Cik Peanut said...

alah incik merah & hitam..
bukan tak nak ajak...
peanut sowang karaoke pu dah leh hujan...
kalu ajak incik kan banjir lak kedah ni..
lalalallala

Cik Peanut said...

l0veyd0veyd00.
peanut pun suka karaoke gak!!!...
lalalalal...

Cik Peanut said...

ha'ah..peanut pergi tengok geng...
ir.hydir dah g nengok lum...
cepat2...rugi tak tengok...

AmirHaddatsa said...

panjangnya hari dia!

Post a Comment