Thursday, February 5, 2009

Peanut ingin bersara daripada dunia berblogging

peanut dah besar..peanut dah dewasa...dan peanut rase peanut pun dah matang sesangat nak buat keputusan besar ni:Onion36:...peanut tak berniat langsung nak buat kepetusan terburu2 ni...walaupun terburu2, peanut yakin ini keputusan tebaik yang peanut leh buat...tapi peanut nak kowang semua tahu yang meninggalkan dunia blog:Onion43: dan meninggalkan kamu semua adalah keputusan paling sukar peanut buat:White22:susah tau...peanut tak dapat nak bayangkan, cam mane bila peanut tidak jejalan di blog kamu...tentu peanut merindui kalian semua....:Onion57:
Tapi, peanut terpaksa...maafkan peanut ye?:White21:...peanut harap kowang tak llupakan peanut spanjang peninggalan peanut ye...peanut nak g tau satu rahsia...tapi jangan g tau owang lain tau? janji? peanut harap2 sangat kowang tak bocorkan rahsia ni...peanut takut 'dia' dapat tahu, then, 'dia' akan marah peanut....dekatkan telinga kowang kat skrin laptop kowang, peanut nak bisik ni...err, cam mane nak cakap ye...erm, kowang bacelah list ni....bace perlahan2 tau...t owang dengar..peanut takut :Onion39:rahsia kita bocor...merekalah yang paksa peanut bersara dari blog...

  1. Tutorial 2-Cash, due date 5th Feb
  2. Poblem 4-1, Financial Accounting and Reporting 1, due date 5th Feb
  3. Asigment 1-FAR1, anual report analysis, tak pasti tarikh submit, tapi this month la
  4. Tutorial 3-Receivables, due date, before 17th Feb
  5. Asignment koke-francais, Rancangan perniaganan, due date 7th Feb
  6. Asigment SDG, due date 17hb Feb
  7. Asigment dan pembentangan kenegaraan, mempertahankan kemerdekaan lebih sukar dari memperolehinya, due date 1st April
  8. Asigment etnik, polasirasi kaum di malaysia, submited date 1st April
  9. Tutorial 3 Managerial Accouting-Costing, due date, 16th Feb
  10. Asigment elementary Statistics
Bukan mereka je, ade lagi...
  1. mid term FAR1-17th Feb
  2. Mid Term MA1-20th Feb
  3. Mid Term Elementary Statistic-27th Feb
  4. Mid term WFF-5th March
  5. Quiz FRA1-5th Feb

:Rabbit18:fuh, banyak...tak sanggup peanut...berlambak...boleh terima tak alasan peanut ni?:Rabbit28:..rase nak hantuk kepala kat dinding :Rabbit37:je tau tengok kerja berlambak ni....terima kasih kat loque atas entry "away" yang men'list'kan kerja2 sekolahnye...hehehhehe...peanut insaf seketika...sob3x...

Sebelum peanut bersara..ops, peanut silap lagi..sebelum peanut berehat buat seketika bagi menyiapkan tugasan2 peanut serta mid term, peanut rase terpanggil nak 'memaksa' kowang semua memflag blog durjana ini....:White14:
http://www.adibahahmed.blogspot.com/
http://www.syurga-islam.blogspot.com/

Anda diwajibkan memflag blog haram tu...dan peanut ase, kenapa lah owang bodoh tu nak memnimbulkan sensitiviti owang islam yang memang dalam perlembagaan adalah tidak dibenarkan...bahkan boleh didakwa di bawah akta hasutan-->peanut baru belajar tajuk perlembagaan dalam subjek etnik...kalu peanut salah, tulun betulkan ye...untuk tutorial menflag blog...kowang leh bace di entry "Wahai orang-orang kafir!!" di justkhai

Sudah memflag blog2 durjana tersebut? Sila tinggalkan blog peanut seketika dan pergi jejalan kat blog dua ekor tu, tap jangan lupa datang balik selepas memflag ye...:Rabbit47:..dah buat? tq, sila kembali ke blog peanut semula...peanut sebenarnya sakit kaki..,dah dua hari...kesian peanut kan?:Onion36: kaki peanut melecet teruk sebab pakai kasut baru tersebut...

cuba teka antara kasut2 di atas, yang mana 'makan' kaki peanut sehingga jadi cam gini...jawapannya jeng2x....
Lawa tak kasut peanut? peanut memang suka mencapub..peanut suka kasut ni sebenarnya, sebab ia wat peanut tinggi dari asal..:Onion63:.tapi, apakan daya sanggup ye 'makan' peanut...:Rabbit45:kasut nilah yang peanut pakai pergi ke kelas skunk...

Wah panjang tul entry peanut..peanut nak wat yang "read-more" tu, tapi belum kesempatan, sape2 yang nak tahu tutorial "read-more" tu, boleh lah ke blog abang encem yang ade awek lawa serta chumey ini....

Tadi, semasa buat entry ni, ade perjumpaan aras blok peanut ni..sempat lah peanut pergi mengshow off diri di sana...dan peanut dilantik menjadi biro keceriaan...peanut akan jalankan tugas sebaik mungkin, yeah!:Rabbit44: ye ar, sebab skunk dah de sistem merit untuk penglibatan...t tak pasal2 peanut kena buang dari Kolej TM ni.kalau tak, tak de maknanya peanut nak amik..heheheh.....err, bilik peanut lum di hias ceria lagi..cam mane ni?:Onion31:

okeylah, peanut nak siapkan asigment peanut sedikit demi sedikit...:Rabbit15:..tapi, mengantuklah...peanut tido dulu...:Onion05:...lalalla...tak derlah, peanut nak siapkan dulu mane2 asigment yang urgent, yang due date dia dah nak sampai...doakan peanut tahan dengan godaan katil dan juga tenet ye...:Onion54:..k,lah...bye2...:Onion48:..sila windu peanut ye...peanut akan hadir mengganggu blog anda tak lama lagi...jangan wisau ek...heheheh...peanut chow dulu...:Rabbit20:
Membaca tanpa mengomen ibarat berak x basuh. eii. yerk!

22 pujian[s]:

Eazy Izzuddin said...

lorh...
nape nk bersare nih..
isk2...
t kerinduan...
=)

Along Arman said...

olo peanut..
takkan sampai nak retired...
kalo peanut stop blogging.. sape nak jadi temn mengumpat along? wuwu..

Cik Peanut said...

hohohoh...
bukan peanut nak bersara terus lah eazy...
"bersara" kejap je...
hehehhe..
lepas separuh asigment peanut siap,
peanut online balik..
lallalla
skunk pun on9..
kadang2 je "bersara"
heheheheh

Cik Peanut said...

hohoho...
along jangan wisau...
peanut akan ciapkan asigment peanut cepat2..
t leh mengumpat lagi dengan along...
skunk pun dah hampir nak siap...
hehehhehe

Eazy Izzuddin said...

lorh,
tajuknye cam nk bersare trus jek...
hehe,
pe2 pon cepat2 la siapkan assgmnt tuh..
haha...

Cik Peanut said...

hohoho..
tajuk biar gempak sikit...
hehehehhe

Hafiz Roslan said...

woah..i thought nak quit terus..
it is not a wise decision though..
Kalu rehat for a while itz oke then..
ppl r alweys burden with task..
so not a big deal rite?
so take a rest k? nvr quit..hoho ^^,

Cik Peanut said...

tak der lah...
peanut hanya berehat seketika..
dan peanut dah siapkan hampir separuh...
so, leh lah on9..
hehehhe
tapi, tak leh 24 jam lah...
peanut kena tutup laptop,
baru leh wat teje...
hehehehhe

azizwan[dot]com said...

adeh.. tetiba je nk tinggalkan kitorang.. sedih la mcm ni. sob3..

nmpaknya, takde lg la nama cik peanut kt mana2 n3 blog aku lps ni.

tp demi kejayaan cik peanut, aku sanggup hadapinya dgn tabah dan tenang (chewah).

anyway, semoga cik peanut sukses menyiapkan semua tugasan dgn jayanya :)

Cik Peanut said...

hoihohoo
terharu peanut mendengarnya...
lalalla...
jangan wisau...
peanut dah tak sesibuk mase tulis entry tu,
peanut dah ciapkan hampir separuh,
tunggu peanut ciapkan semua leh lah peanut aktif semula..
hehehehhe

Framestone said...

jgn tglkan ku he...23x ala berblog untuk wktu lapang je.. kan ade gap sikit tue...jgn la stop terus huhu

Cik Peanut said...

tak delah..
peanut bersara seketika je..
hehehhe...
agipun peanut dah ciapkan hampir seprauh..
tapi peanut bz ngan hari keluarga kolej ngan hari integrasi...
so, bz sikit minggu ni..
tapi sempat agi blogging..
hahhaha

Framestone said...

he...23x ok la tue kan... bro tgh focus kat international conference bulan 4, project paper (x approve lg) untuk sem nie and koje kat ofis (dok hntr budak len je g outstation) bro goyg kaki je

Cik Peanut said...

hohohoh....
cian tul
hehehhe
peanut harap2 asignment peanut tak bertambah..hehehe..n tak mungkin,,,
lallalala

Framestone said...

bro doakan bertambah la ek... he...23x kejam x bro huhuuh

Cik Peanut said...

masin mulut betul...
hehheheh...
peanut baru je dapat tahu yang ade lagi dua kuiz baru minggu ni...
matilah peanut..
hehhehehe

Framestone said...

lupe nk bgtau...mulut bro memang masin pun..tp darah tgi terkawal la ek

out of topic--> hal anak beranak cam nie la huhuhu.. kne babap x??

Cik Peanut said...

hohohoho....
masin sesangat2 nye...
hehehhe
erm.,babap tu pe?

Framestone said...

mmg masin pun..tp kalau bnde2 yg xbaik la..kalau bnde yg baik bro ckp cam mne pun xjd he...23x

babap tue cam pukul la..tp mnje sikit untuk mengajar dan bukan untuk menyakiti... elok untuk kanak2

spatt said...

hoho...
tangguh xpe, xkn nak trus bersara. aku pn baru je singgah sini..huhu
anyway, gudluck!

Cik Peanut said...

hohohoh...
tak derlah...
peanut nak berehat seketika je...
hehehehe...
datanglah jejalan lagi kat blog peanut ek?
hehhehe

fara said...

peargh.. twok giler kaki ko iera... hhuhuhuhu.. kesian aku tgk ko nyer ym.. kejap on9 kejap offline... wahaahahha

Post a Comment